Ένταση στη μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας - Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Πανεπιστημίου - Κυνηγητό με τις αστυνομικές δυνάμεις και χημικά στην Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη όπου έγιναν και τέσσερις προσαγωγές
Ενταση επικρατεί περίπου από τις δύο το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας στη μαθητική πορεία. Νεαροί με σφυριά και πέτρες προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα τραπεζών κατά μήκος της Πανεπιστημίου, ενώ οι αστυνομικοί έχουν απαντήσει με χειροβοβμίδες κρότου- λάμψης. Τα επεισόδια στην Αθήνα δεν πήραν έκταση και μισή ώρα μετά την εκδήλωσή τους η κατάσταση εκτονώθηκε.
Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδιαόμως, ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη στο τέλος της μαθητικής πορείας. Τα επεισόδια γίνονται στην Αριστοτέλους και στην παραλιακή λεωφόρο.
Σύμφωνα με το voria.gr oμάδα ατόμων επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό φραγμό προκειμένου να πλησιάσει την κατάληψη σε κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Παπαγεωργίου.
Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ από την πλευρά τους τα άτομα πετούσαν πέτρες και μπουκάλια.
Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το seleo.gr επεισόδια επεκτάθηκαν στην οδό Μακεδονικής Αμύνης.
Αντιεξουσιαστές βρίσκονταν στην κατάληψη Mundo Nuevo, στην οδό Ολύμπου, και η αστυνομία είχε προχωρήσει σε φραγμό.
Μαθητές πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με τη χρήση κρότου-λάμψης και χημικών.
Η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν αποπνικτική. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το thestival.gr, αρχικά δυνάμεις των ΜΑΤ αιφνιδίασαν τους κουκουλοφόρους που πραγματοποιούσαν πορεία, μετά τη μαθητική κινητοποίηση για τη Μακεδονία, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού και προσήγαγαν μια ανήλικη.
Την ίδια ώρα σε άλλο σημείο, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προχώρησαν στην προσαγωγή τριών ακόμα νεαρών (2 αγόρια και ένα κορίτσι).
Με στρατηγικό όραμα και σταθερά ανοδική πορεία, ο Όμιλος Revoil κινείται ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικούς αλλά συμπληρωματικούς άξονες που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την ενέργεια.
Η αυτοκίνηση αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όμως η μεγαλύτερη επανάσταση δεν είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο αλλά ένας κόσμος που το χρειάζεται λιγότερο. Και εντελώς διαφορετικό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.