Συνελήφθη το πλήρωμα του ύποπτου σκάφους «Malpas» που βυθίστηκε νότια της Κρήτης

malpas

Στην Εισαγγελία Πειραιά  πέντε υπήκοοι Συρίας - Δηλώνουν στις Αρχές ότι στο σκάφος δεν μεταφέρονταν τίποτα ύποπτο και πως ήταν άδειο από φορτίο

Στην Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν οι πέντε υπήκοοι Συρίας, μέλη του πληρώματος του σκάφους Malpas που βυθίστηκε το περασμένο Σάββατο 17 Νοεμβρίου, σε βάθος περίπου 800 μέτρων νότια της Κρήτης, όταν του ζητήθηκε έλεγχος από το Λιμενικό Σώμα.

Τα πέντε μέλη πληρώματος του σκάφους που κατέφεραν να πέσουν στη θάλασσα και διεσώθηκαν από στελέχη του λιμενικού συνελήφθησαν στο πλαίσιο της προανάκρισης για πρόκληση ναυαγίου με πρόθεση κατά συναυτουργία, κατά παράβαση των άρθρων 277 και 45 του ποινικού κώδικα.

Στο 40 μέτρο σκάφος που δεν είχε σημαία και φέρεται σύμφωνα με στελέχη του λιμενικού να μετέφερε ύποπτο φορτίο, είχε ζητηθεί από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του σώματος που περιπολούσε στην περιοχή, να πλεύσει στην πλησιέστερη ακτή για έλεγχο.Το πλήρωμα υπάκουσε, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πορείας του σκάφους αυτό παρουσίασε απότομη κλίση και βυθίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το πλήρωμα που κατάφερε να πέσει στη θάλασσα περισυνελέγη σώο και ασφαλές από στελέχη του πλοίου του λιμενικού και της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και είχε οδηγηθεί στο λιμεναρχείο Ιεράπετρας για προανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr οι πέντε Σύριοι, ανέφεραν στις Αρχές ότι στο σκάφος δεν μεταφέρονταν τίποτα και πως ήταν άδειο από φορτίο.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι πέντε Σύριοι ανέφεραν ότι ξεκίνησαν από τη Λατάκεια της Συρίας και είχαν τελικό προορισμό τη Μάλτα όπου θα πουλούσαν το σκάφος. Περίπου πέντε μίλια νότια του Κουφονησίου όμως, το σκάφος βυθίστηκε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DSC_4891

Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας Ουκράνιας ευχαρίστησε ακόμη μια φορά με ευγνωμοσύνη τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την πατρική αγάπη και τις στοργικές του ενέργειες απέναντι στον Ουκρανικό λαό