Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι νεφροπαθούς στην Κόρινθο

potiris

Το σκληρό «πρόσωπό» της έδειξε εχθές το μεσημέρι η ΔΕΗ στην Αρχαία Κόρινθο για 100 ευρω

Το σκληρό «πρόσωπό» της έδειξε εχθές το μεσημέρι η ΔΕΗ στην Αρχαία Κόρινθο για 100 ευρω.

Χωρίς καμία προειδοποίηση, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι του νεφροπαθούς και πρώην προέδρου του Σωματείου ΑΜΕΑ Κορινθίας Στάθη Ποτήρη, η ζωή του οποίου - όπως ο ίδιος καταγγέλλει - κινδυνεύει γιατί έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το ιατρικό μηχάνημα.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο κ. Ποτήρης, παρά το γεγονός ότι είχε φύγει από τη ΔΕΗ και είχε το ρεύμα σε ιδιωτικό πάροχο, η υπηρεσία ηλεκτροδότησης βρήκε παλιό χρέος 100 ευρώ και έτσι το έκοψε.

«Πήρα γύρω στις δέκα φορές σε ένα τηλέφωνο για να συνεννοηθώ και δεν απαντούσε κανείς, οπότε αναγκάστηκα να πάω εκεί. Είμαι νεφροπαθής τελικού σταδίου και η συσκευή που χρησιμοποιώ χρειάζεται οπωσδήποτε ρεύμα, εάν δεν έχω αυτή τη συσκευή υπάρχει περίπτωση να μείνω στον ύπνο μου», λέει μεταξύ άλλων, σε απόγνωση, ο κ. Ποτήρης.

video placeholder

ΣΧΟΛΙΑ (44)

''Τίποτε δεν είναι

πιο άνισο, από την ίση αντιμετώπιση των ανίσων''. Αριστοτέλης αρχ. φιλσ/φος.

Λούλης

"Εμφάνισα πάθηση στα 26 μου", λέει ο άλλος. Ε και ένα παιδάκι στην Αφρική γεννήθηκε και δεν έχει σταγόνα νερό να πιει. Εγώ θα πρέπει να τα πληρώνω κι αυτά; Ναι, δεν φταίει το παιδί. Όμως εγώ τι φταίω, αν δυο άνθρωποι αγνόησαν τις συνθήκες, τις οικονομικές καταστάσεις τους και αποφάσισαν να αραδιάσουν παιδιά; Μόνο τα ζώα είπαμε το κάνουν αυτό. Ο άνθρωπος ζυγίζει πρώτα τις καταστάσεις και μετά πράττει αναλόγως.

Νεφροπαθής

Μεγάλα ζόρια έχεις, μου έχεις φτιάξει τη μέρα...

Λούλης

Μα ο σκοπός μου είναι να σου φτιάξω τη μέρα και όχι να μου χαλάσεις εσύ την δική μου. Είναι κακό πράγμα να ψάχνω άνθρωπο μα με λυπηθεί και να μην βρίσκω!

Νεφροπαθής

Μα σε λυπάμαι, σκέφτομαι ότι το καφεδάκι που πίνω τώρα νομίζεις ότι το πλήρωσες εσύ και στενοχωριέσαι...Δεν ξέρεις πόσο σε συμπονώ.

Λούλης

Για σένα είναι η ζωή ρε μπαγάσα. Πόσο σε ζηλεύω.

AN HTAN AFGANOS Η'

ΠΑΚΙΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ !

Λούλης

Όλοι πληρώνουν το ρεύμα! Όσο για τον νεφροπαθή, δεν είναι ένας και μοναδικός, είναι πάρα πολλοί. Η μισή Ελλάδα είναι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δηλαδή να του δώσουμε όλους αυτούς δωρεάν ρεύμα; Η ΔΕΗ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα αγαπητέ.

ιλιας

ο νεφροπαθης ξερει να παιρνει μονο τα επιδοματα τις υποχρεωσεις του δεν τις ξερει........

Νεφροπαθής

Σου χαρίζω τα ''επιδόματα'' μου ( που δεν είναι επιδόματα, είναι επίδομα, καθώς είναι ένα) μου χαρίζεις το νεφρό σου? Λίγη συμπόνοια δεν βλάπτει κι ας μην ξέρεις τι σημαίνει η ζωή αιμοκαθαιρόμενου.

Λούλης

Εμ δεν δουλεύεις, εμ σε πληρώνουμε, μας πουλάς και υφάκι! Μήπως φταίμε κιόλας επειδή εσύ στην ζωή σου δεν πρόσεχες την διατροφή σου;

Εσένα Λούλη

πρέπει σε φορολογούν διπλά γιατί έχεις αρνητική υπόσταση. Ζηλεύεις ακόμα και τους σακάτηδες!

Λούλης

Ζηλεύω τα επιδόματά τους, όχι την κατάσταση της υγείας τους! Ποιος δεν τα ζηλεύει άλλωστε;

Δεεεεεν

είμαστε όλοι σαν εσένα, ευτυχώς!

Λούλης

Εμ, αυτή τη στιγμή δεν μπορείτε όλοι να απολαμβάνετε τον φρέντο σας, όπως κάνω εγώ. Αν ήσασταν όλοι σαν εμένα, δεν θα υπήρχαν ούτε κόκκινα δάνεια ούτε χρέη στο δημόσιο. Θα είχατε και μια καλή ιδιωτική ασφάλιση!

Απολαμβάνουμε

γιατί έχουμε καλή καρδιά-κι ας χρωστάμε και κάτι τι.Και το μάτι μας δεν είναι στην κατσίκα του γείτονα! Ναμκιόρη! Έχεις τα πάντα και γκρινιάζεις!

Λούλης

Η κατσίκα του γείτονα να μην τρώει από τον δικό μου κήπο. Όσο για μένα, όσο πιο πολλά έχω, τόσο περισσότερα θέλω. Δεν κόβω τα έξοδα, θέλω πάντα να αυξάνω τα έσοδα. Αυτής της λογικής είμαι.

@12.54@

ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ .ΣΚΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΣΕ ΑΡΩΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ .

Λούλης

Και λίγη συμπόνοια στον εργαζόμενο, δεν βλάπτει. Ο φουκαράς ο εργαζόμενος δεν προλαβαίνει να πληρώνει όλους όσους ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Νεφροπαθής

Είμαι και εργαζόμενος, ιδιωτικός υπάλληλος, μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα. Μπορείς να με συμπονείς διπλά τώρα, εκτός αν είσαι κι εσύ από αυτούς που θεωρούν τους ΑΜΕΑ βάρος στην κοινωνία γιατί ''ζουν εις βάρος των άλλων''.

Λούλης

Αν η μισή Ελλάδα είναι συνταξιούχοι, ΑΜΕΑ, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς και ένα σωρό άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αυτό πως να το θεωρήσω δηλαδή; Άνθος της οικονομίας;

Νεφροπαθής

Στο βωμό της ''άνθησης της οικονομίας'' ας τους σκοτώσουμε όλους αυτούς λοιπόν, ΑΜΕΑ και συνταξιούχους. Μήπως να ζητήσω και συγνώμη που γεννήθηκα με ασθένεια που με έκανε νεφροπαθή από τα 26 μου χρόνια? Πάντως δεν ζω από το επίδομα νεφροπαθούς των 362 ευρώ, οι ασφαλιστικές μου εισφορές και οι φόροι που πληρώνω είναι πολύ περισσότερα.

Λούλης

Στο βωμό να επιζήσετε όλοι εσείς, ας σκοτώσουμε όλους τους εργαζόμενους. Εγώ σε τι φταίω πες μου, αν εσύ γεννήθηκες με κάποιο πρόβλημα; Το να γεννηθείς εσύ φίλε μου, ήταν επιλογή κάποιων άλλων (προφανώς των γονιών σου) και όχι δική μου! Έπρεπε λοιπόν αυτοί που σε γέννησαν να σε ασφαλίσουν καλύτερα και όχι να τρέχω εγώ σήμερα να σε πληρώνω.

Νεφροπαθής

Ασχολούμαι να απαντήσω σοβαρά σε ένα χαζοτρολ, δικό μ το λάθος. Όσα βγάζω εγώ αγόρι μ δεν θα τα δεις ποτέ στη ζωή σου, οπότε μείνε στην κατάντια σου να ζηλεύεις ένα επίδομα επειδή δεν έχεις λεφτά ούτε για τσίχλες. Οσο για το οτι κάνεις ιατρικές γνωματεύσεις από το πληκτρολόγιο, απλά αξεπέραστος.

Λούλης

Α, ωραία. Αφού λοιπόν βγάζεις τόσα πολλά, τότε να επιστρέψεις τα επιδόματα σε άλλους που τα έχουν ανάγκη και, εσύ αγόρασε ένα νεφρό βρε αδερφέ, με τα τόσα λεφτά που βγάζεις. Εκτός κι αν, εκτός από νεφροπαθής, είσαι και ψεύτης!

Νεφροπαθής

Έλα να στο δώσω εσένα που ζορίζεσαι το επίδομα, κι αν θέλεις να μου πουλήσεις σε λογική τιμή το νεφρό σου, ευχαρίστως να σε πληρώσω, τότε θα καταλάβεις αν έχω. Συνέχισε να γράφεις, με διασκεδάζεις...

Λούλης

Λέει πουθενά ότι εγώ προσωπικά ζορίζομαι; Απλά ΔΕΝ ΘΕΛΩ να σε πληρώνω λέει, επειδή κάποιοι άλλοι (οι γονείς σου) δεν φρόντισαν για σένα. Και γιατί ζητάς νεφρό σε λογική τιμή, από την στιγμή που βγάζεις τόσα πολλά λεφτά; Παζάρια με την υγεία σου κάνεις;

Νεφροπαθής

Ποιος το λέει? Αυτά που γράφεις το λένε, όχι μόνο ζορίζεσαι, παραζορίζεσαι κιόλας. Το δικό σου το νεφρό το αγοράζω και σε παράλογη τιμή, κανένα πρόβλημα. Εσύ δεν με πληρώνεις πρώτον γιατί δεν έχεις και δεύτερον γιατί με πληρώνω μόνος μου, σου είπα ότι οι εισφορές μου μόνο, χωρίς την εφορία που πληρώνω, είναι πολύ παραπάνω από το επίδομα νεφροπαθούς. Συνέχισε να γράφεις σε παρακαλώ...Ακόμα κι αν δεν απαντώ εσύ συνέχισε.

Λούλης

όνομα και πράμα! Μπορεί οι γονείς του να είχαν διάφορα κολλήματα ή ατυχίες ή να απεβίωσαν ή να είχαν κι άλλα παιδιά. Δεν επιλέγουμε γονείς.Μην τα τσουβαλιάζεις όλα. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Λούλης

Και τι με νοιάζει εμένα αν είχαν κολλήματα οι γονείς του; Οι γονείς του μπορεί να χόρευαν και τσάμικο στην Αριστοτέλους, θα πρέπει να με νοιάζει; Εγώ απλώς δεν θέλω να πληρώνω τις βλακείες τους. Τόσο απλά.

Λυπάμαι,

έχασες! Έτσι γίνεται στις πολιτισμένες χώρες. Θα πληρώνεις τους ανάπηρους, θες δε θες και κανείς δε νοιάζεται που σκας απ' τη ζήλεια σου. Καλά να πάθεις! Σου έχω και bonus: θα πληρώνεις και τους παπάδες! Αφρίζεις αρκετά;

Χρήστος

Σου εύχομαι να πάρεις και εσυ επιδόματα σαν νεφροπαθής αφου τόσο πολυ ζήλεψες.

Λούλης

Αν παίζει και δωρεάν ρεύμα, γιατί όχι; Δωρεάν ρεύμα, επίδομα και άλλα τέτοια χαριτωμένα (τα οποία θα πρέπει κάποιος να δουλεύει 12 ώρες τη μέρα για να τα έχει), σε λίγο όλοι θα λαχταράμε να γίνουμε νεφροπαθείς!

ΛΟΥΛΗ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ

ΓΕΡΝΕΙΣ !! ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ !

Λούλης

Ε τότε να σε πληρώνει το χωριό σου όταν γίνεις νεφροπαθής και να μην τα ζητάς από εμένα (που τον παίρνω και γέρνω) και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Όοοοχιιιιι !

Θα πληρώνει εσένα το χωριό του, σε είδος. Από αριστερά θες να γέρνεις, νομίζω;

Λούλης

Γέρνω από όπου θεωρώ ότι έχω να κερδίσω περισσότερα. Εγώ κερδίζω όταν πτωχεύεις εσύ!

Δεν εκπλήσσομαι.

Θα προσέχουμε να μη βρεθούμε στον δρόμο σου, αρπακτικό. Δε θέλουμε να καταλήξουμε στα δόντια σου.

ΕΛΛΑΣ

--ΤΟ tsipras ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ; ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟΤΕ ,, ,,, ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ; Α ΕΝΤΑΞΕΙ. - -----ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙ;

Λούλης

Ποιος χρωστάει καλοπέραση στον Έλληνα;

Του το χρωστάει

το ''κράτος'' που τον φορολογεί.

Λούλης

Ποιον φορολογεί, που οι μισοί δηλώνετε το αφορολόγητο; Για δες τα στοιχεία στο υπουργείο.

Οι ανάπηροι, ναι.

Οι υπόλοιποι πληρώνουν βαρείς φόρους και θα έπρεπε να έχουν τις ανάλογες παροχές, ανθρωποφάγε.

Λευτέρης Λ.

Στους ιδιωτες πληρωνουμε, στη δημοσια υπηρεσια οχι. Φταιει η ΔΕΗ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kalamarakia01

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ φέρονται να αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές και την ταμειακή μηχανή, προκειμένου να διασταυρώσουν αν ο καταστηματάρχης είχε φροντίσει να κόψει τις αποδείξεις που αντιστοιχούν στα δελτία παραγγελίας που έχουν αναρτήσει οι δυσαρεστημένοι πελάτες στον τουριστικό οδηγό tripadvisor

33
kanakakis0

Στόχος του υποψηφίου δημάρχου Κηφισιάς είναι η διασφάλιση πρόσθετων πόρων για το Δήμο και η διοχέτευσή τους σε έργα αναγκαία για τη βελτίωση της καθημερινότητας και όχι σε έργα βιτρίνας.