Ο τηλεστάρ ζωγράφος με το εργαστήριο κάνναβης: «Καλλιεργούσα γιατί είχα πίεση - Είδα τις οδηγίες στο YouTube»

Ο τηλεστάρ ζωγράφος με το εργαστήριο κάνναβης: «Καλλιεργούσα γιατί είχα πίεση - Είδα τις οδηγίες στο YouTube»

 «Έβλεπα στο youtube βίντεο που σου δείχνουν τι κάνεις από την αρχή ως το τέλος»

skri
Ο τηλεστάρ ζωγράφος, η “σισιλιάνα” αγιογράφος σύζυγος του, ο σεφ γιος από το Λονδίνο και το εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης στο σπίτι του Αυστριακού φίλου στο Κορωπί. Είναι τα κομμάτια ενός απίθανου παζλ με “multi culti” χαρακτήρα που ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη του 61χρονου καλλιτέχνη ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr υποστήριξε ότι καλλιεργούσε την κάνναβη για ιατρικούς λόγους: “Έβαλα κάποια δενδρύλλια να καλλιεργήσω κάνναβη αποκλειστικά για προσωπική χρήση και για θεραπευτικούς λόγους γιατί έχω υψηλή αρτηριακή πίεση. Ήταν λάθος μου... Κάποιος με κάρφωσε και ήρθαν οι αστυνομικοί στο σπίτι μου και τα βρήκαν...”.

Βέβαια, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που έκαναν τη μεγάλη επιχείρηση, έχουν διαφορετική άποψη καθώς στο χώρο του σπιτιού δεν βρέθηκαν μόνο 282 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους άνω του 1.5 μέτρου το καθένα άλλα και σχεδόν 15 κιλά αποξηραμένη κάνναβη και ζυγαριές ακριβείας “Οι ηλεκτρονικές ζυγαριές είναι σκεύη της κουζίνας μας τις χρησιμοποιούσα εγώ, την μια για την κουζίνα και την άλλη για την ζύγιση των χρωμάτων, όταν αγιογραφούσα” είπε η 66χρονη Ιταλίδα στον ανακριτή, όμως όπως φαίνεται δεν έπεισε τις αρχές με αποτέλεσμα μετά την απολογία του το ζευγάρι να προφυλακιστεί ενώ ο 40χρονος Άγγλος γιος του ζωγράφου αφέθη ελεύθερος.

“Έμαθα να καλλιεργώ μέσα από το youtube...”

scale-750x750
Μια πληροφορία που έφθασε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και έκανε λόγο για μια μεγάλη καλλιέργεια ινδικής κάνναβης στην περιοχή του Κορωπίου, κινητοποίησε άμεσα τους έμπειρους αξιωματικούς που άρχισαν με προσοχή να ψάχνουν την υπόθεση. Από τις έρευνες κατέληξαν σε ένα οικόπεδο, το οποίο ανήκει σε έναν Αυστριακό υπήκοο στην περιοχή του Κορωπίου μέσα στο οποίο υπήρχε μια ισόγεια μονοκατοικία. Έτσι, στις 8 το πρωί της περασμένης Πέμπτης αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο “ντου”, να περάσουν χειροπέδες στον 61χρονο ζωγράφο, την 66χρονη Ιταλίδα σύζυγο του και τον 40χρονο γιο του, ο οποίος είναι καρπός από τον πρώτο του γάμο με μια Αγγλίδα και ζει μόνιμα στο Λονδίνο όπου εργάζεται ως σεφ σε γνωστό ξενοδοχείο. “Έβαλα κάποια δενδρύλλια να καλλιεργήσω κάνναβη αποκλειστικά για προσωπική χρήση και για θεραπευτικούς λόγους γιατί έχω υψηλή αρτηριακή πίεση. Ήταν λάθος μου... Κάποιος με κάρφωσε και ήρθαν οι αστυνομικοί στο σπίτι μου και τα βρήκαν” λέει μιλώντας στο ΘΕΜΑ μέσα από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Μαρκόπουλου όπου κρατείτο πριν οδηγηθεί στον Κορυδαλλό, ο ζωγράφος και σπεύδει να συμπληρώσει πως “Σίγουρα είναι μεγάλη ποσότητα για ένα άτομο. Μαζί με έμενα συνέλαβαν τη σύζυγο και το παιδί μου. Η γυναίκα μου και το παιδί μου δεν έχουν καμία σχέση. Από αυτά τα 292 δενδρύλλια για να καταλάβετε ότι παραπάνω από τα μισά είναι πιο μικρά από τρεις πόντους. Και από τα δεκαπέντε κιλά που βρήκαν ήταν τα πιο πολλά σκουπίδια. Αντί να τα πετάξω στα σκουπίδια τα είχα εκεί στο χώρο”.

Πώς αποφασίσατε να καλλιεργήσετε τα ναρκωτικά;
“Κάποιες φορές το μυαλό μας παίζει επικίνδυνα παιχνίδια και κάνουμε πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε. Και δεν είναι μόνο αυτό. Έμπλεξα την σύζυγο μου και το παιδί μου ο οποίος είναι Άγγλος υπήκοος και σεφ... Ας τιμωρήσουν εμένα και ας καθίσω όσο πρέπει να καθίσω μέσα για να τιμωρηθώ για όλα όσα έκανα αλλά με πληγώνει να βλέπω την Ιταλίδα σύζυγο μου η οποία είναι αγιογράφος να κατηγορείται για κάτι που έκανα εγώ”.

Πόσο καιρό το κάνατε;
“Τον τελευταίο χρόνο το έκανα. Διάβασα ότι θα είναι ελεύθερο και είχα και προβλήματα υγείας. Έχω πολύ υψηλή πίεση. Με το χάπι που πίνω η πίεση πέφτει στο 20. Η κάνναβη την έριχνε στο 14. Έφτιαχνε λάδι”.

Την τεχνογνωσία πως την αποκτήσατε;
Κλείσιμο
“Μέσα από το ίντερνετ. Έβλεπα στο youtube βίντεο που σου δείχνουν τι κάνεις από την αρχή ως το τέλος. Και επειδή στο παρελθόν είχα ένα μαγαζί με υδροπονικά συστήματα το οποίο έχω κλείσει, πήρα τα μηχανήματα από εκεί. Και ξεκίνησα να φτιάχνω για την ευκολία μου. Γιατί το λάδι της κάνναβης δεν το βρίσκεις εύκολα”.

Τους σπόρους πού τους βρήκατε;
“Από την Ολλανδία. Τους παρήγγειλα από το ίντερνετ”.

Τι είπε στην απολογία του
Στην απολογία του στον ανακριτή ο Βασίλης Παπασυμεών ξεδίπλωσε όλη τη ζωή του. “Είμαι ζωγράφος, μουσικός, καθηγητής ζωγραφικής και εμφανιζόμουν σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου παρουσίαζα θέματα σχετικά με την ζωγραφική. Είμαι παντρεμένος για δεύτερη φορά με την Ιταλίδα σύζυγο μου και ζούσαμε μέχρι την σύλληψή μας στο Κορωπί σε μονοκατοικία. Είμαι συστηματικός χρήστης ινδικής κάνναβης από πολλά έτη και το τελευταίο διάστημα αποφάσισα να καλλιεργήσω φυτά ινδικής κάνναβης για να παράγω τόσο τα φυτά της ινδικής κάνναβης, όσο και λαδάκι ινδικής κάνναβης για φαρμακευτική χρήση, αφού πάσχω από υψηλή αρτηριακή πίεση και η χρήση της φαρμακευτικής ινδικής κάνναβης συμβάλλει στην βελτίωση της υγείας μου” ανέφερε και στις επόμενες γραμμές εξήγησε όλη τη διαδικασία της καλλιέργειας όπως την έμαθε μέσα από βίντεο στο youtube. “ Τους σπόρους της ινδικής κάνναβης του αγόρασα από την Ολλανδία και τελευταία από κατάστημα στα Εξάρχεια, όπου πωλούνται νόμιμα στην χώρα μας. Την τεχνογνωσία της καλλιέργειας ινδικής κάνναβης σε γλάστρες, την έμαθα από σχετικά βίντεο στο ίντερνετ και συγκριμένα: Φύτευα τους σπόρους, αναπτύσσονταν το φυτό και μετά από 4 μήνες ωρίμανσης του φυτού, καθάριζα το φυτό από τα φύλλα (στην ορολογία μας ονομάζονται «φίρα» και τα κλαδιά και το άνθος που έμενε (στην ορολογία μας παπαρούνα ή παππάδες) είναι το παράγωγο της καθαρής ινδικής κάνναβης, που σημειωτέον από την κάθε γλάστρα έβγαζα μόλις 20 με 30 γραμμάρια. Όπως αντιλαμβάνεστε τα 292 δενδρύλλια σε γλάστρες ινδικής κάνναβης που βρέθηκαν σε ακίνητο που μίσθωνα δίπλα από την κατοικία μου θα παρήγαγαν, όταν θα ωρίμαζαν, σταδιακά, ποσότητα ινδικής κάνναβης και λάδι ινδικής κάνναβης για φαρμακευτική χρήση, που θα κάλυπτε τις προσωπικές μου ανάγκες και σε καμία περίπτωση δεν καλλιεργούσα τα δενδρύλλια για εμπορία της ινδικής κάνναβης. Τα 14 κιλά που μου καταλογίζει η Αστυνομία ότι δήθεν είναι πιθανόν ινδική κάνναβη, Σας διασαφηνίζω ότι είναι φύλλα άχρηστα και κλαδιά των φυτών που ωρίμασαν και καθάρισα και τα είχα για πέταμα σε σακκούλες απορριμάτων, αφού παράγουν μόλις 300 γραμμάρια ινδικής κάνναβης κακής ποιότητας. Εξαιτίας του πάθους μου για την χρήση της ινδικής κάνναβης, συνελήφθη και κρατείται η αγιογράφος σύζυγός μου, η οποία δεν γνώριζε για την καλλιέργεια που έκανα σε διπλανό ακίνητο από την οικία μας και δεν έχει καμία ποινική ευθύνη για την υπόθεση αυτή, που άδικα κρατείται. Αν ζούσα στην Ολλανδία δεν θα διωκόμουν για την πράξη αυτή. Δυστυχώς στην Ελλάδα η χρήση ινδικής κάνναβης είναι αξιόποινη. Κατηγορηματικά Σας δηλώνω ότι καλλιεργούσα την ινδική κάνναβη για προσωπική χρήση και ουδείς θα βρεθεί ποτέ να ισχυριστεί ότι δήθεν πουλούσα την ινδική κάνναβη. Αισθάνομαι συγκλονισμένος και ενοχές που ενέπλαξα στην υπόθεση αυτή άδικα την αγαπημένη μου σύζυγο και τον γιό μου, που ευτυχώς αφέθηκε ελεύθερος από την ανακρίτρια. Η μόνη τους εμπλοκή στην υπόθεσή μου είναι η συγγένειά μας και τίποτα άλλο”.

Γνώριζε πως ήταν χρήστης
Στην απολογία της η 66χρονη Ιταλίδα αγιογράφος από τη Σικελία, παραδέχτηκε πως ο ζωγράφος είναι χρήστης κάνναβης. “Γνωρίζω ότι ο σύζυγός μου είναι χρήστης ινδικής κάνναβης από πολλά έτη και το έχω αποδεχθεί εξαιτίας της βαθιάς αγάπης μου για αυτόν, καθ’ ότι αν εξαιρέσουμε το πάθος του αυτό, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ζωγράφος και μουσικός και υπερευαίσθητος χαρακτήρας. Διαμένουμε με τον σύζυγό μου σε οικία που μας παραχώρησε από έτη ένας φίλος μας που ζει στην Αυστρία, 80 τ.μ., που βρίσκεται εντός οικοπέδου επτά στρεμμάτων περίπου, κείμενο επί της οδού Αγίων Πάντων στο Μαρκόπουλο Αττικής. Ο σύζυγός μου μίσθωσε παρακείμενο όμορο οικόπεδο επτά στρεμμάτων με κτίσμα εντός αυτού 80 τ.μ. περίπου, όπου τοποθέτησε πριν από έτη τον εξοπλισμό του καταστήματος υδροπονικής που διατηρούσα στα Πατήσια και το οποίο τελικά το έκλεισα λόγω της οικονομικής ύφεσης το 2011. Τον χώρο αυτό δεν τον επισκέπτομαι εδώ και καιρό, αλλά γνωρίζω ότι τον επισκέπτεται ο σύζυγός μου, ο οποίος φρόντιζε και τα δένδρα της περίφραξης που χωρίζει το οικόπεδο αυτό από το δικό μας. Δεν γνώριζα ότι ο σύζυγός μου καλλιεργούσε ινδική κάνναβη και δεν δύναμαι να αναγνωρίσω τα φύλλα ινδικής κάνναβης από τα κοινά φύλλα δένδρων”. Μάλιστα είπε πως κατά καιρούς έβρισκε σακουλάκια με ναρκωτικά ενώ για τις ζυγαριές που υπήρχαν στο εργαστήριο εξήγησε πως τις χρησιμοποιούσε για να ζυγίζει τα χρώματα “Πολλές φορές στην οικία μας βλέπω σε συρτάρια ή κρυμμένα σε κουτιά σακουλάκια με μικροποσότητες ινδικής κάνναβης, που γνωρίζω ότι είναι του συζύγου μου για προσωπική του χρήση, καθ’ ότι είναι συστηματικός χρήστης και καπνίζει ινδική κάνναβη καθημερινά, χωρίς να γνωρίζω επακριβώς ποσότητα. Οι ηλεκτρονικές ζυγαριές είναι σκεύη της κουζίνας μας τις χρησιμοποιούσα εγώ, την μια για την κουζίνα και την άλλη για την ζύγιση των χρωμάτων, όταν αγιογραφούσα”.

Η νομική άποψη
IMG_2521
Η συνήγορος του Βασίλη Παπασυμεών κυρία Ελισσάβετ Πούλιου μιλώντας στο ΘΕΜΑ τονίζει πως “ Ο εντολέας μου είναι ταλαντούχος ζωγράφος και εκπληκτικός άνθρωπος, αλλά δυστυχώς έχει κυριευθεί από έτη με την χρήση της ινδικής κάνναβης. Δήλωσε απολογούμενος ότι καλλιεργούσε τα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης για παραγωγή τόσο χόρτου ινδικής κάνναβης, όσο και λαδιού (φαρμακευτική ινδική κάνναβη) και προόριζε τα παράγωγα αυτά μόνον για προσωπική χρήση. Η σύζυγός του αγιογράφος, δεν γνώριζε για την καλλιέργεια αυτή, που γίνονταν σε απομονωμένο χώρο του διπλανού ακινήτου της οικίας τους, που μίσθωνε και εισέρχονταν μόνον ο ζωγράφος. Δυστυχώς προφυλακίστηκε και η σύζυγος του ζωγράφου, με μοναδικό στοιχείο την εικασία ότι ίσως γνώριζε για την καλλιέργεια. Γεγονός που το θεωρώ άδικο και σκληρό, αφού στο παρόν στάδιο της ανακρίσεως, η προφυλάκιση της αγιογράφου που τυγχάνει λευκού ποινικού μητρώου και με ισχνές ενδείξεις ενοχής, είναι το έσχατο και σκληρότερο δικονομικό μέσο που της επέβαλε η ανακριτική αρχή, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία της στο δικαστήριο και που επιβάλλεται κατά κανόνα σε κατηγορούμενους που κρίνονται επικίνδυνοι τελέσεως νέων εγκλημάτων. Η εντολέας μου αγιογράφος το μόνον έγκλημα που είναι σε θέση να κάνει είναι οι αγιογραφίες της, για αυτό και θεωρώ υπερβολική, άδικη και νομικά εσφαλμένη την προφυλάκισή της. Επιπλέον, για ακόμα μια φορά τιμωρούνται συγγενείς για πράξεις κατηγορουμένων, με μοναδικό στοιχείο εμπλοκής τους την καχυποψία της συγγένειας και της πιθανής γνώσης των αδικημάτων, γεγονός που πλήττει την ίδια την ιδέα της δικαιοσύνης και θλίβομαι βαθύτατα. Η Πολιτεία πρέπει να διασαφηνίσει νομοθετικά το πλαίσιο της παραγωγής και διάθεσης της φαρμακευτικής κάνναβης στην χώρα μας, ώστε να διατίθεται ευρέως σε ασθενείς και να μην αναγκάζονται να την αγοράζουν από άλλες χώρες με πολύ υψηλό κόστος και πολλώ δε μάλιστα να μην αναγκάζονται να την καλλιεργούν μόνοι τους και να έρχονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης