ΠΟΕΔΗΝ: Έστησαν κάλπη στο Υπουργείο Υγείας... για την «ομηρία» των 12.000 συμβασιούχων

ΠΟΕΔΗΝ: Έστησαν κάλπη στο Υπουργείο Υγείας... για την «ομηρία» των 12.000 συμβασιούχων

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο - Κρέμασαν γιγάντιο πανό στο απέναντι κτήριο, που αναγράφει: «Παζαρεύουν τα πάντα»

poedin_poedin_tora
Έξω από το υπουργείο Υγείας κατέληξαν λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί οι διαδηλωτές - εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Οι διαδηλωτές μάλιστα, έστησαν κάλπη... για την «ομηρία» των 12.000 συμβασιούχων.  Την  ίδια ώρα κρέμασαν ένα γιγάντιο πανό στο απέναντι κτήριο, που αναγράφει: «Παζαρεύουν τα πάντα». 

Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, ενώ δεν έλειψαν και μικροεντάσεις.

Οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι της Αττικής προχωρούν σε 5ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συγκεντρώθηκαν στις 8 το πρωί στον κόμβο των Νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» και από εκεί οργάνωσαν την «Πορεία Επιβίωσης της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ» (όπως την έχουν ονομάσει) μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας και τη Βουλή, με κατάληξη στο υπουργείο Υγείας.
ΠΟΕΔΗΝ: Σε εξέλιξη η πορεία στην Αθήνα - «Η δημόσια υγεία στο σφυρί», γράφουν τα πανό

Η πορεία πέρασε από όλα τα νοσοκομεία της Βασιλίσσης Σοφίας, την Βουλή, το Γενικό  λογιστήριο του Κράτους επι της Πανεπιστημίου και κατέληξε στην οδό Αριστοτέλους, στο υπουργείο Υγείας.

Της πορείας προπορεύονταν δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Στην κεφαλή της πορείας οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα πανό στο οποίο απεικονίζεται ένα τραπέζι πλειστηριασμού με τον πρωθυπουργό να χτυπά το ξύλινο σφυρί κατοχύρωσης και διπλα του να στέκονται ο Παύλος Πολάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Έστησαν κάλπη έξω από το υπουργείο Υγείας


Κλείσιμο
lkalpi01

pano01

Στο τραπέζι του πλειστηριασμού εμφανίζονται να πωλούνται τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης «Γεννηματάς», «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου» και από δίπλα προβάλλει το σύνθημα: «Η δημόσια υγεία στο σφυρί».
Επιτροπή δέκα ατόμων θα συναντηθεί με τον Παύλο Πολάκη

Οι διαδηλωτές ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ πέταξαν συμβολικά, ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και τυπωμένα ευρώ πάνω στα οποία αναγράφεται «Τι να τα κάνεις τα λεφτά, άμα δν έχεις φράγκο».
ΠΟΕΔΗΝ: Σε εξέλιξη η πορεία στην Αθήνα (3)

poedin-deltio01

ΠΟΕΔΗΝ: Σε εξέλιξη η πορεία στην Αθήνα (2)

poedin-lefta01


Βασικό αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ είναι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και η ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Στα νοσοκομεία της περιφέρειας θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.
Τέλος της πορείας της ΠΟΕΔΗΝ

Poedin_tabourla
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης