ΣτΕ: «Καμπάνα» 50.000 ευρώ στους αδελφούς Σιούφα για τις κάμερες στα γραφεία τους

2621466

Απορρίφθηκε ως αβάσιμη και αόριστη την αίτησής τους να ανασταλεί προσωρινά η αναγκαστική εκτέλεση είσπραξης του προστίμου από την ΔΟΥ

Προχωράει η διαδικασία είσπραξης του προστίμου των 50.000 ευρώ που έχει επιβληθεί στην δικηγορική εταιρεία «Σιούφας και Συνεργάτες» η οποία λειτουργοί ως εισπρακτική εταιρεία για τις κάμερες που είχε εντός και εκτός των γραφείων της, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε ως αβάσιμη και αόριστη την αίτηση με την οποία ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η αναγκαστική εκτέλεση είσπραξης του προστίμου από την Δ.Ο.Υ.

Όπως είναι γνωστό, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έχει επιβάλει πρόστιμο 50.000 ευρώ στην δικηγορική-εισπρακτική εταιρεία των παιδιών του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, του Γιώργου και του Μάριου για παράνομη χρήση καμερών εγκατεστημένων στους χώρους εργασίας των γραφείων της αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.

Η δικηγορική-εισπρακτική εταιρεία είχε καταθέσει αίτηση αναστολής (πλέον της κυρίας αίτησης ακύρωσης) υποστηρίζοντας ότι από την επιβολή του προστίμου των 50.000 ευρώ, επέρχεται ισχυρός και ανεπανόρθωτος κλονισμός στη εταιρεία, λαμβανομένων υπόψη των δυσχερών εν γένει οικονομικών συνθηκών που επικρατούν σε ένα περιβάλλον εξόχως ανταγωνιστικό τόσο ως προς την εταιρεία όσο και στην προοδευτική συρρίκνωση της ύλης της.

Ακόμη, ο Γιώργος και ο Μάριος Σιούφας, υποστήριζαν ότι η επιβολή του προστίμου επιφέρει πολλαπλά δυσμενή επιρροή στον κύκλο των πελατών τους, ενώ η προσβαλλόμενη απόφαση της Αρχής έχει αντίκτυπο στη φήμη, το όνομα και το επαγγελματικό μέλλον της εταιρείας τους.

Τώρα, η επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 264/2018 απόφασή της (προεδρεύουσα η σύμβουλος Επικρατείας ‘Ολγα Ζύγουρα και εισηγητής ο πάρεδρος Δημήτριος Πυργάκης) απέρριψε ως αόριστους και αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των αδελφών Σιούφα.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας κατ΄ αρχάς αναφέρουν ότι είναι αόριστη η επίκληση του κινδύνου οικονομικού κλονισμού, χωρίς καμία αναφορά σε συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία και προσθέτουν οι δικαστές ότι μόνη η οικονομική ζημία, ως κατ’ αρχήν επανορθώσιμη, δεν αποτελεί λόγο αναστολής εκτέλεσης της πράξης, με την οποία επιβάλλεται κύρωση, για λόγους συναπτομένους με την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ακόμη, υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι δεν προκύπτει κίνδυνος πρόκλησης οικονομικού κλονισμού της αιτούσας εταιρείας από την πληρωμή του προστίμου. Επίσης, σημειώνουν ότι είναι επανορθώσιμη η ζημιά που επικαλείται η εταιρεία ότι θα υποστεί, όπως είναι η μείωση της επαγγελματικής της αξιοπιστίας, οι δυσμενείς συνέπειες της φήμης της με συνακόλουθο κίνδυνο διαρροής της πελατείας της, αλλά πλέον όλων αυτών οι επίμαχη ισχυρισμοί δεν αποτελούν νόμιμο λόγο χορήγησης της ζητουμένης αναστολής

Τέλος, δεν παραλείπουν οι σύμβουλοι Επικρατείας να επισημάνουν με νόημα ότι οι ισχυρισμοί των αδελφών Σιούφα, δεν είναι προδήλως βάσιμοι, τροχοδρομώντας έτσι την τύχη της κυρίας αίτησης ακύρωσης. Κατόπιν αυτών το ΣτΕ τους επέβαλε δικαστική δαπάνη 350 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Victor

Καταργήστε επιτέλους την αρχή προστασίας δεδομένων εγκληματιών. Ποιους ενοχλούν οι κάμερες εκτός από όσους παρανομούν; Πόσα και πόσα εγκλήματα έχουν εξιχνιαστεί από κάμερες που με το γράμμα του νόμου είναι και καλά παράνομες;

Σκίστε τους

Και λίγα είναι.Θυσαυριζουν με την ανέχεια του κόσμου. Τον απερίγραπτο ακόμα του πληρώνουμε σωφέρ, αυτοκίνητο και πολλά άλλα λόγω πρωην προέδρου Βο-υ-λης??

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Δεν σας καταλαβαίνω τελικά.Τι ακριβώς θα θέλατε δηλαδή,όποιος χρωστάει να μην ενοχλείται, και ο φεσωμένος να πάει να αυτοκτονήσει; Από την άλλη τη μεριά,από τη στιγμή που η δουλειά τους έχει να κάνει με τρελαμένους ανθρώπους λόγω χρεών,και τους ...Λαφαζάνηδες παντού,λογικό δεν είναι να έχουν τις κάμερες; Και κάτι ακόμα.Η Ελλάδα μόνον έχει την...πατέντα της απαγορεύσεως των καμερών;Στο Λονδίνο έχει χιλιάδες παντού.Εκείνοι είναι οι χαζοί κι εμείς οι έξυπνοι;

Καθότι μαουνιέρης προτείνω να παραμείνεις στο αντικείμενο σου

Οι κάμερες, όπως δεν θα διάβασες στο κείμενο, ήταν εντός του γραφείου. Αυτό απαγορεύεται. Οι δε κάμερες εκτός υπόκεινται σε νόμους και κανόνες που πρέπει να τηρείς. Τα σιουφάκια ως καλόπαιδα ενός καλού κι αγαθού πατρός που έχει κάνει μπίζνες με ότι ιδιωτικό κ δημόσιο φορέα υπάρχει προτάσσοντας την ιδιότητα του προέδρου βουλής έχουν μια εταιρεία που στην αρχή κατά παράβαση των νόμων έκαναν την συγκεκριμένη δουλειά κ επιπλέον την έκαναν με τρόπο, ως φαίνεται, παράτυπο καθώς ήθελαν να παρακολουθούν το προσωπικό τους. Ε αυτό απαγορεύεται. Εαν τώρα κάποιοι εκνευρίζονται που ο δήθεν πολιτικός άνδρας σιούφας, αντί να εργαστεί για το πολίτη κ την χώρα βρήκε ευκαιρία να «κονομήσει» από το δράμα του, μην τους κατηγορείς ίσως δεν έχουν κ πολύ άδικο. Σημείωση, τα παιδιά δεν είναι ανεξάρτητα από τον σιούφα, ο μπαμπάς παρενέβει για να κάνουν τις δουλίτσες!!!!!

axinos

Το ποιός χρωστάει είναι άλλο θέμα. Δεν μου λες μήπως οι τράπεζες έχουν πάρει συνεχόμενες αναχρηματοδοτήσεις από Καραμανλή junior, μετά επί Παπανδρέου junior, μετά επί Σαμαροβενιζέλων και στο τέλος επί Τσίπρα; Συνολικά το ποσό αυτό υπολογίζεται σε 120 δις με εγγυτή το δημόσιο, το οποίο δημόσιο είμαστε εμείς. Άρα σε ένα οικονομικό περιβάλλον που το δημόσιο τα έκανε μαντάρα με προσλήψεις, παροχές και χρήμα κάτω από το τραπέζι και φαλήρισε, καλεί τους πολίτες να πληρώσουν τα σπασμένα όχι μόνο του δημοσίου αλλά και των τραπεζών. Οι τράπεζες είναι ιδιωτικοί οργανισμοί που ρισκάρουν δίνοντας δάνεια. Αν το κράτος φαληρίσει και πλακώσει τους πολίτες στην υπερφορολόγηση, ανατρέπεται το σκηνικό, με τις τράπεζες να κλείνουν την κάνουλα και μετά να κλείνει μια-μια οι επιχειρήσεις. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μειωθούν οι θέσεις εργασίας, να μειωθούν οι μισθοί και εκεί που κάποτε ο καθείς μπορούσε να εξυπηρετεί το δάνειό του, ξαφνικά είτε έχασε τη δουλειά του ή κάποιος άλλος από το σπίτι, είτε μειώθηκε ο μισθός του, με αποτέλεσμα να κοκκινιστεί το δάνειό του, με λεφτά που έδωσε ΑΥΤΟΣ για να συνεχίσει να υπάρχει η Χ τράπεζα. Όταν το κράτος έχει δώσει σχεδόν το 80% των χρηματοδοτήσεων στις τράπεζες, θα ήταν τίμιο να κουρέψουν τα δάνεια οι τράπεζες για να πάρουν πίσω τα λεφτά που πραγματικά τους ανήκουν και όχι αυτά που έχει βάλει από την τσέπη του ο κοσμάκης, συν τόκους και τόκους υπερημερίας, που φουσκώνουν ένα δάνειο και από ένα χιλιάρικο το τριπλασιάζουν και βάλε. Αλλά βλέπεις ο σκοπός του δανεισμού και των μνημονίων ήταν πρώτιστα να σώσουν τις τράπεζες αδιαφορώντας για τον πληθυσμό της Ελλάδας. Όπως και συνεχίζουν να κάνουν με το πρόσφατη τραγική δήλωση που περιμένουν τους ηλικιωμένους να πεθάνουν για να μειωθούν οι συντάξεις και να παχύνουν οι τσέπες των τραπεζιτών.

Δημιοι, με κουκούλα !! ανθρωποδιώκτες

ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ... ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΔΟΥΛΕΙΕΣ" !! ΟΧΙ Η ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ !!!!

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΚΙΝΓ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΙΟΥΦΗΔΕΣ

ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΑΡΚΙΝΓ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΙ !!! ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕ ... ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ, ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ, ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΑΙΤΙΑ ... ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΩΝ ... ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ - ΑΝΘΡΩΠΟΔΙΩΚΤΕΣ ... ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ?????

Μαριάνκα

Και γιατί οι Σιούφηδες δεν βάλανε τους υπαλλήλους τους να παίρνουν τηλέφωνο ένα ένα τα μέλη του ΣΤΕ, τους συγγενείς τους, τους γείτονες τους, τους φίλους τους και να τους απειλούν ότι στέλνουν τον επιμελητή για κατάσχεση;

ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ? Ή Ο ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΣΜΟΣ ??

ΟΙ "ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ" ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ) ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ !! Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑΒΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ !!! ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

SYSKEPSH

«Φαρ Ουέστ» στην Κρήτη, με κτηνοτρόφους να απειλούν ακόμα και δημάρχους, σύμφωνα με καταγγελίες - Πώς καταφέρνουν να ξεγελούν τις Αρχές και να λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες επιδοτήσεις, από αυτές που δικαιούνται

2