Σχολικά λεωφορεία με φθαρμένα λάστιχα, βλάβες στα κοντέρ και παραβάσεις με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς

4547096

Πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σε 511 σχολικά οχήματα, βεβαιώθηκαν 122 παραβάσεις -Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία της Αττικής

Περισσότερες από 100 παραβάσεις διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα,

Σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής των αυξημένων μέτρων τροχαίας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών σε 511 σχολικά οχήματα, βεβαιώθηκαν 122 παραβάσεις, εκ των οποίων:

10 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
42 σχετικές με τον ταχογράφο του οχήματος
4 για φθαρμένα ελαστικά
2 για έλλειψη πυροσβεστήρα
5 για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας
2 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου
1 για έλλειψη φαρμακείου
1 για μεταφορά υπεράριθμων μαθητών
3 για παραβίαση ορίου ταχύτητας
1 για παραβίαση σημάνσεων και 51 για λοιπές παραβάσεις

Παράλληλα, αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευση τους σε σχολεία της Αττικής για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μια από τις προτεραιότητές της και ειδικότερα των Υπηρεσιών Τροχαίας στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων, που μεταξύ άλλων προβλέπει:

-Τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα.

-Την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

-Την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείωνκαι την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάστασή τους.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μα...

..είναι απορίας άξιον, αφού ξέρουμε ότι κάθε χρόνο, την ίδια ημέρα, βγαίνει όλη η τροχαία και ψάχνει τα σχολικά λεωφορεία, πως γίνεται να βρίσκονται παραβάτες !!! ...και επίσης γιατί να είναι αυτή η μοναδική ημέρα που γίνονται έλεγχοι και όχι αρκετές φορές σε τυχαίες ημερομηνίες !!!!

ανωνυμος

Γιατι απλούστατα φιλε μου δεν τιμωρείτε κανεις για τις παραβασεις και επισης η πρωτη μερα των ελεγχων εγινε εθυμο πλεον.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

korde

Απελπιστική είναι η κατάσταση στο Κορδελιό με παράτυπους μετανάστες να κατασκηνώνουν έξω από το Τμήμα Μετανάστευσης ώστε να παραλάβουν το σημείωμα των ελληνικών αρχών για την ελεύθερη μετακίνηση τους στη χώρα.