Φωτιά στο Μάτι: Αίτηση στην Εισαγγελία από τις οικογένειες των θυμάτων για να λάβουν τα πρακτικά της Πυροσβεστικής

mati-kamena-doc

Την κατέθεσε ο δικηγόρος των οικογενειών, Αντώνης Φούσας και ο δικαστικός πραγματογνώμονας, Ανδριανός Γκουρμπάτσης

Αίτηση στην Εισαγγελία, προκειμένου να λάβουν όλα τα πρακτικά, από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, τις επίμαχες ώρες της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι, κατέθεσε ο δικηγόρος των οικογενειών Αντώνης Φούσας και ο δικαστικός πραγματογνώμονας, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Οι πληροφορίες λένε, ότι ο εισαγγελέας θα δώσει εντολή στην πυροσβεστική να διαβιβάσει τα πρακτικά, στα οποία υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη, εκείνες τις ώρες της 23ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν:

-Όλες οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τους ασυρμάτους.

-Οι ακριβείς θέσεις των πυροσβεστικών οχημάτων στο πεδίο της φωτιάς.

-Τα σημεία τα οποία κινήθηκαν τα οχήματα του αρχηγού της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

-Και φυσικά, μέσα από τους διαλόγους, θα αποκαλυφθούν οι οδηγίες και οι εντολές που έδιναν οι επιτελείς στους πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο της φωτιάς.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι τόσο ο τότε αρχηγός και οι υπαρχηγοί, όλες αυτές τις ώρες, βρισκόταν στο συντονιστικό κέντρο και κανείς δεν μετέβη στο σημείο της φωτιάς ως όφειλε, ούτε καν πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την πυρκαγιά, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα και να συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης.
gkourmpatsis

Όπως τόνισε στο «protothema.gr», o κ. Ανδριανός Γκουρμπάτσης, πρώην υπαρχηγός της πυροσβεστικής και τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών, «ζητήσαμε μαζί με τον κ.Φούσα από τον εισαγγελέα τα πρακτικά από το ενιαίο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής, προκειμένου να δούμε τι ακριβώς συνέβη τις επίμαχες ώρες».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Λευθέρης

Βουρ-βουρ-βουρ να ετοιμάζετε τις μηχανές του ελικόπτερου διαφυγής οι Τσιπρανελ..

karlos

Τι δούλεμα παιζει τελικα?????? Η ηγεσία της πυροσβεστικής δεν πηγε στη φωτιά και ο ένας έφυγε απλά ο άλλος προήχθη και ό άλλος παρέμεινε? Ρε σεβαστείτε τα θύματα ...........

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kakokairia_main

Κλειστά σχολεία - Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κοζάνης - Έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά - Στην Πρέβεζα, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια - Επέμβαση για τον απεγκλωβισμό οδηγού που ακινητοποιήθηκε μέσα σε ρέμα

2