Στο ΣτΕ η συμφωνία των Πρεσπών έπειτα από αίτημα των Παμμακεδονικών Ενώσεων

DSCN0574

Ζητούν να ανασταλεί και ακυρωθεί η συμφωνία - Η κυρία αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στην Ολομέλεια το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Δεκεμβρίου  - 

Η αίτηση αναστολής των Παμμακεδονικών Οργανώσεων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου 2018 μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδος και των Σκοπίων, συζητήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας και αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και 13 Παμμακεδονικές Ενώσεις των αποδήμων Μακεδόνων.

Με την αίτηση τους ζητούν να ανασταλεί και ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, επειδή παραβιάζει το άρθρο 27 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, πριν την υπογραφή της συμφωνίας, απαιτείται προηγούμενη ψήφισή του από την Βουλή, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία, επειδή περιλαμβάνει αλλαγή γεωγραφικών όρων (της περιοχής της Μακεδονίας).

Επίσης, υποστηρίζουν ότι παραβιάσθηκε τόσο η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, του άρθρου 1 παρ. 3 Συντάγματος, επειδή υπογράφηκε παρά την αντίθεση σύσσωμου του ελληνικού λαού στην οποιαδήποτε παραχώρηση ονόματος, χωρίς διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αλλά παραβιάσθηκε και η αρχή της δεδηλωμένης για το θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας.

DSCN0573


Η κυρία αίτηση ακύρωσης έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ, το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Δεκεμβρίου με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη.

Σήμερα, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο, συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, η αίτηση αναστολής των Παμμακεδονικών Οργανώσεων όπου αναπτύχθηκαν οι νομικές θέσεις των προσφευγόντων.

Παράλληλα, ο δικηγόρος και εκπρόσωπος του «Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας» Γιώργος Κόκκας, καταγόμενος από Θεσσαλονίκη, κατέθεσε, υπόμνημα υπέρ των θέσεων των Παμμακεδονικών Οργανώσεων και υποστήριξε ότι είναι ανυπόστατη η όλη διαδικασία, καθώς δεν προηγήθηκε δημοψήφισμα στην χώρα μας.
Στο μεταξύ, έξω από το δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 μέλη των Παμμακεδονικών Οργανώσεων, με σημαίες και πανό τα οποία μεταξύ των άλλων, ανέγραφαν: «Η υπογραφεί του λαού θα μετρήσει».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

viki

Χορτάσαμε συλλαλητήρια ρε παιδιά.Έλεος! αρκετά παρατράβηξε το θέμα με το μακεδονικό...Βασικά ήταν η αιτία πιστευω για να βγαίνουν όλοι αυτοί που τρέχουν σε συλλαλητήρια και χοροπηδάνε σαν τις μαϊμούδες οσο υπόλοιποι δουλευουμε για να τα βγάλουμε πέρα.

Μάρκος

Αν διαβάσετε εσείς του καναπέ, την μήνυση των ομογενών Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας, ένας γνήσιος Έλληνας θα δακρύσει πρώτα και μετά θα αρπάξει τις μαγκούρες.... έγραψα "του καναπέ" αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν πια, κάθε μέρα στην Ελλάδα είναι πολίτες στους δρόμους με συνθήματα που θα κάνουν τους συμμορίτες του Τσίμπλα να τρέχουν με χίλια, αλλά δεν γλυτώνουν το

@ντάξει....μην τα παραλές....!

Δυστυχώς τα συλλαλητήρια έχουν μειωθεί και ειδικά εκεί στην...ΝοτιοΜακεδονία θα'πρεπε να ήταν.....απτελεσματικώτεραααααα!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oyk01

Όταν κάποιες στιγμές χαλαρώνουν από τη σκληρή εκπαίδευση αποδεικνύουν πως έχουν και χιούμορ

8