Τελεσίδικη πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών στον δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο

mantouvalos1

Οριστικοποιήθηκε η ποινή που του επέβαλε η Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίου του ΔΣ Πειραιά – Θεωρήθηκε ότι κατά τον χειρισμό υπόθεσης πελάτισσάς του έθιξε το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο οριστικοποίησε την προσωρινή παύση των 6 μηνών που είχε επιβληθεί από την Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά στον δικηγόρο και πρώην βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο, καθώς κατά παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων, του Κώδικα Δεοντολογίας, κ.λπ., έθιξε το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος, χρησιμοποιώντας την δικηγορική του ιδιότητα για ιδιοτελείς σκοπούς κατά το χειρισμό υπόθεσης πελάτισσας του.

Το Σεπτέμβριο του 2010 χήρα, μετά το θάνατο του συζύγου της επισκέφθηκε τον κ. Μαντούβαλο για κληρονομική υπόθεσή της. Ο επίμαχος δικηγόρος χωρίς να δει καν το φάκελο της υπόθεσης την διαβεβαίωνε ότι μπορεί να εξασφαλίσει θετική εξέλιξη στην υπόθεσή της ανατρέποντας την μέχρι τότε αρνητική έκβασή της. Μάλιστα ανέφερε ότι είχε τον τρόπο και τις διασυνδέσεις να επιτύχει θετικό αποτέλεσμα μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα μόλις των 20 ημερών.

Η πελάτισσα πούλησε ακίνητο για να τον πληρώσει

Ως αμοιβή ζήτησε 60.000 ευρώ και η χήρα άρχισε να αναζητά το ποσό αυτό, καθώς δεν το είχε προκειμένου να προχωρήσει την υπόθεσή της. Ο κ. Μαντούβαλος την πίεζε τηλεφωνικά να του καταβάλει το ποσό, καθώς έχει συνεννοηθεί με τους ανθρώπους του. Πράγματι η χήρα πούλησε ένα ακίνητο που είχε έναντι του ποσού των 60.000 ευρώ και σταδιακά έδωσε το ποσό των 55.000 ευρώ στο γραφείο του εν λόγω δικηγόρου.

Ωστόσο, επί δύο και πλέον χρόνια, ο κ. Μαντούβαλος δεν έκανε καμία εξωδικαστική ή δικαστική ενέργεια για την υπόθεσή αυτή, ούτε ζήτησε το φάκελο της υπόθεσης από την συνάδελφό του που αρχικά της είχε ανατεθεί η υπόθεση από τη χήρα.

Στο μεσοδιάστημα, σύμφωνα με την πειθαρχική απόφαση, όταν η χήρα ρωτούσε για την πορεία της υπόθεσής της ο κ. Μαντουβαλος της ανέφερε εν γνώσει του ψευδώς ανύπαρκτη δικάσιμο για την εκδίκαση ανύπαρκου δικογράφου.

Σε επίμονες στην συνεχεία ερωτήσεις για την πορεία της υπόθεσής της, ο τέως βουλευτής, απαντούσε ότι έπαιρνε αναβολές εκδίκασης της υπόθεσης, προκειμένου να πετύχει ευνοϊκή σύνθεση του δικαστηρίου,

Κατέφυγε στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Στις αρχές του 2013 η χήρα κατάλαβε πλέον ότι κάτι δεν πάει καλά και πήγε με αιφνιδιαστικές επισκέψεις στο γραφείο του μαζί με την αδελφή της και αξίωσε την επιστροφή του ποσού που του είχε καταβάλει ως αμοιβή.


Μετά από αυτά αντιμετώπισε την πελάτισσά του με απρεπή τρόπο όταν μετά από 4 χρόνια από την ανάθεση της υπόθεσής της σε αυτόν, του είπε ότι θα καταφύγει στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, όπου και τελικά κατέφυγε.

Τι υποστήριξε ο δικηγόρος στο Πειθαρχικό συμβούλιο

Ο δικηγόρος επέστρεψε διαδοχικά μόνο το ποσό των 32.000 ευρώ από τα 55.000 ευρώ που είχε εισπράξει. Μάλιστα, από τις 32.000 ευρώ, οι 12.000 ευρώ επιστράφηκαν πριν την εκδίκασης της σε βάρος του πειθαρχικής αγωγής που είχε καταθέσει η χήρα στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Ενώπιον του Πειθαρχικού συμβουλίου ο κ. Μαντούβαλος, παραδέχτηκε ότι είχε λάβει το ποσό των 55.000 ευρώ και ότι πρέπει να το επιστρέψει όλο στην πελάτισσα του, αλλά για το απομένων πόσο των 23.000 ευρώ που όφειλε, δήλωσε οικονομική αδυναμία επιστροφής του.

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό απέρριψε την έφεση Μαντούβαλου

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων στο οποίο προεδρεύει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου (στην υπόθεση του κ. Μαντούβαλου, κωλυομένου του προέδρου προήδρευσε η αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου-Πετρουλάκη) με την υπ΄ αριθμ. 9/2018 απόφασή του, έκρινε ότι οι ενέργειες του εν λόγω δικηγόρου θίγουν το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος λόγω της χρησιμοποίηση της ιδιότητας του για ιδιοτελείς σκοπούς κατά παράβαση διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων (άρθρο 140) και του Κώδικα Δεοντολογίας (άρθρα 5 και 10).

Τελικά, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό απέρριψε την έφεση του κ. Μαντούβαλου κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης και επικύρωσε την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης 6 μηνών από το δικηγορικό λειτούργημα.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

προσωρινή παύση 6 μηνών

πολυ βαρια ποινη, πως θα την αντεξει ο κακομοιρης

χε,χε,χε ! ! !

Οι κ. κ. Δικαστές και Εισαγγελείς, γιατί δεν τον μήνυσαν γιά συκοφαντική δυσφήμιση καθόσον ενέπλεξε καίτινες εξ αυτών, ''αναζητώντας Εδρα της αρεσκείας του''? ? ? ? ? ? ? ?

διαφθορα

ρητορικο το ερωτημα. ολοι ξερουμε την απαντηση

wtf...

απιστευτη υποθεση... αντε να εμπιστευτεις δικηγορο μετα

Νάνος

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι αυτό, το οποίο διαβάζουμε. Αφορά την μεγάλη πλειονότητα των δικηγόρων στην Ελλάδα. Δυστυχώς. Ειδικά κάποιες ¨φίρμες", που είναι και κάκιστης ποιότητας δικηγόροι [ως γνώσεις του αντικείμενου]. Το ποιο σημαντικό είναι τα επιστρέψει να χρήματα, και όχι να μην δουλεύει.

Μιλάμε δηλαδή

για μεγάλο μλκα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zakinhtos-kare1

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα - «Μετά τη σύλληψή τους μας απείλησαν ενώπιον των αστυνομικών ότι θα μας κάψουν ζωντανούς αν δεν αποσύρουμε τη μήνυση» λέει στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης

13