Εικόνες σοκ: Και δεύτερο νεκρό δελφίνι «ξεβράστηκε» στη Μύκονο

Εικόνες σοκ: Και δεύτερο νεκρό δελφίνι «ξεβράστηκε» στη Μύκονο

Το δελφίνι μήκους 2 μέτρων έφερε κάθετη τομή στην κοιλιά, καθώς και πολλαπλές εκδορές, πιθανότατα από πρόσκρουση στα βράχια - Το πρώτο βρέθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής 

delfini_arthro
Νεκρά δελφίνια «ξεβράζει» η παραλία της Φτελιάς. Μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό θέαμα βρέθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες τουρίστες και κάτοικοι της Φτελιάς στο νησί των ανέμων.

Με διαφορά λίγων ωρών, στην παραλία εντοπίστηκαν νεκρά δελφίνια τα οποία έφεραν τραύματα που πιθανότατα οφείλονται στην προπέλα κάποιου σκάφους. Το πρώτο δελφίνι βρέθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Οι κάτοικοι αντικρίζοντας το δύστυχο θηλαστικό να κείτεται νεκρό σε μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Μυκόνου ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο. Κλιμάκιο των ανδρών του Λιμεναρχείου Μυκόνου εξέτασαν το δελφίνι και στη συνέχεια αφού συνέταξαν σχετική αναφορά, ειδοποίησαν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να το παραλάβει.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 9 το πρωί της Τρίτης, μια γυναίκα που αντίκρισε στην παραλία της Φτελιάς την ίδια αποτρόπαια εικόνα ειδοποίησε το Λιμεναρχείο όπου οι λιμενικοί διενήργησαν αυτοψία και στη συνέχεια συνέταξαν την σχετική έκθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δελφίνι είχε μήκος περίπου 2 μέτρα και έφερε κάθετη τομή στην κοιλιά, καθώς και πολλαπλές εκδορές, πιθανότατα προερχόμενες από πρόσκρουση στα βράχια λόγω θαλασσοταραχής.

Η αναφορά του Λιμενικού εστάλη στον Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών (Πέλαγος) ενώ ο δήμος Μυκόνου το παρέλαβε για υγειονομική ταφή.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες το δεύτερο συμβάν έχει προκαλέσει προβληματισμό στις αρμόδιες αρχές αφού δεν είναι σύνηθες γεγονός με διαφορά λίγων ωρών δύο δελφίνια να βρίσκονται νεκρά στο ίδιο σημείο.

delfini_blur1
delfini_blur2
Μύκονος νεκρό δελφίνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης