Λάσα Σουσανασβίλι: «Είμαι αρχηγός χωρίς να έχω κάνει τίποτα- Θέλω να καθαρίσω το όνομά μου»

Λάσα Σουσανασβίλι: «Είμαι αρχηγός χωρίς να έχω κάνει τίποτα- Θέλω να καθαρίσω το όνομά μου»

Ο κατηγορούμενος αρχιμαφιόζος ισχυρίζεται ότι δεν έχει κάνει τίποτα από όσα του καταλογίζουν 

lasa__1_
«Ξέσπασε» το μεσημέρι ο κατηγορούμενος αρχιμαφιόζος Λάσα Σουσανασβίλι που συνελήφθη σε επεισοδιακή επιχείρηση της αστυνομίας στην Πυλαία τον Απρίλιο, ύστερα από αίτημα των γαλλικών δικαστικών αρχών. «Δεν θέλω να λένε στην κόρη μου που σπουδάζει ότι είναι το παιδί ενός μαφιόζου. Όλοι με ονομάζουν παγκόσμιο κακοποιό και θέλω να καθαρίσω το όνομά μου», είπε προς το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου πρόκειται να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 14 χρόνων.

Χθες στο Πενταμελές Εφετείο πέρασε μία ακόμη δικάσιμος με βροχή ενστάσεων και αιτημάτων από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης του Σουσανασβίλι, που απορρίφτηκαν από το δικαστήριο. Αποκορύφωμα ήταν η αίτηση εξαίρεσης όλου του δικαστηρίου, στο πλαίσιο της εξέτασης της οποίας από άλλους δικαστές, μίλησε ο 57χρονος κατηγορούμενος αρχιμαφιόζος. «Καταδικάστηκα με μία μαρτυρία ενός Ισπανού αστυνομικού που τώρα δεν έρχεται στο δικαστήριο να καταθέσει. Από την ώρα που αφέθηκα ελεύθερος έρχομαι συνεχώς στο δικαστήριο», είπε επικρίνοντας τη στάση του Ισπανού αστυνομικού, που είναι βασικός μάρτυρας στη δίκη, να μην εμφανιστεί. «Υπάρχει προβοκάτσια από τις ισπανικές και τις γαλλικές αρχές. Αν ήμουν τόσο τρομακτικός όσο λένε τόσα χρόνια που ζω εδώ δεν θα μπορούσε η ελληνική αστυνομία να βρει κάτι εναντίον μου», ανέφερε προς το δικαστήριο.

Θεώρησε ότι το δικαστήριο που δεν κάνει δεκτό το αίτημά του, αλλά και όσα στη συνέχεια κατέθεσε μεροληπτεί σε βάρος του, γι’ αυτό μέσω των συνηγόρων του ζήτησε την εξαίρεσή τους. «μου δίνουν την εντύπωση ότι με έχουν καταδικάσει ήδη», υποστήριξε. Τελικά το αίτημα εξαίρεσης με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας απορρίφτηκε από τη δεύτερη σύνθεση του Πενταμελούς Εφετείου. Η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Σε ξεχωριστή διαδικασία την προσεχή Τρίτη αναμένεται να εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης το αίτημα των γαλλικών αρχών για έκδοσή του στη Γαλλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης