Η εξάρθρωση σπείρας ληστών αιτία για τον πόλεμο τσιγγάνων-αστυνομικών στο Πυρί

Η εξάρθρωση σπείρας ληστών αιτία για τον πόλεμο τσιγγάνων-αστυνομικών στο Πυρί

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. πέρασαν χειροπέδες σε συνολικά 13 τσιγγάνους για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει δυο ληστείες και 20 κλοπές 

piria
Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Αιτία για τα εκτεταμένα επεισόδια που προκάλεσαν οι τσιγγάνοι στην πολύπαθη γέφυρα έξω από τον καταυλισμό τους στο Πυρί της Θήβας, το απόγευμα της Τρίτης, ήταν ότι την ίδια ώρα ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. περνούσαν χειροπέδες σε συνολικά 13 ομόφυλούς τους για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει δυο ληστείες, 20 κλοπές και δυο απόπειρες με θύματα οδηγούς διερχόμενων οχημάτων!

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, συνελήφθησαν τελικά δύο γυναίκες και ένας άνδρας για απρόκλητη επίθεση σε βάρος αστυνομικών και πρόκληση φθορών σε όχημα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ κατηγορούνται και για αντίσταση. Ένας, ακόμη, συνελήφθη για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου το οποίο κατασχέθηκε και ερευνάται αν του ανήκει. Οι συλλήψεις αυτές δεν είχαν σχέση με την επιχείρηση που έγινε στον καταυλισμό, αλλά με όσα ακολούθησαν και μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης, καθώς οι οργισμένοι τσιγγάνοι διέκοψαν την κυκλοφορία, «βομβάρδισαν» με πέτρες τους αστυνομικούς τραυματίζοντας στο κεφάλι έναν από αυτούς και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στα οχήματα μιας επιχείρησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Είχε προηγηθεί η επιχείρηση για την εξάρθρωση της σπείρας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας υπό τις οδηγίες της Ασφάλειας Θηβών που είχε εξιχνιάσει την δράση της. Στον καταυλισμό, που αποτελεί άντρο παρανομίας, συνελήφθησαν πέντε τσιγγάνοι, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών για ληστεία. Σε βάρος ενός ακόμη μέλους της, εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας για ληστείες, κλοπές και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών με συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και έξι μηνών.

Όλοι οι συλληφθέντες, που έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και σε βάρος τους και τριών ακόμη συνεργών τους που ταυτοποιήθηκαν ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές. Μαζί τους παραπέμφθηκαν και οι μητέρες δύο ανήλικων μελών της σπείρας, που συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας τους.

Κατά τη διάρκεια της γιγαντιαίας επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε συνολικά 83 άτομα και 13 οχήματα και έρευνες στα σπίτια του καταυλισμού, που διαπιστώθηκε ότι ηλεκτροδοτούνταν παράνομα με καλώδια τα οποία είχαν συνδεθεί με στύλους της Δ.Ε.Η.. Έτσι, κλήθηκε συνεργείο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., το οποίο διέκοψε την παροχή ρεύματος.

Από τις δεκάδες προσαγωγές που έγιναν, συνελήφθησαν και άλλα έξι άτομα για διάφορα αδικήματα. Μεταξύ αυτών, ένας άνδρας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ποινή κάθειρξης εννέα ετών με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας για κλοπές και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και μια γυναίκα σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και πρόκληση σωματικών βλαβών με συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και 3 μηνών. Και οι δυο οδηγήθηκαν σε σωφρονιστικά καταστήματα με εντολή του εισαγγελέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης