Προκλητική «σύλληψη» Ελληνοκυπρίων από τις κατοχικές αρχές στην Αμμόχωστο

grizoi-likoi-1

Οι Ελληνοκύπριοι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να υποδεχτούν Ευρωβουλευτές που πραγματοποιούν επίσκεψη

Οι κατοχικές αρχές «συνέλαβαν» και κράτησαν για περίπου 15 λεπτά εννέα άτομα που βρίσκονταν στην παραλία «Γλώσσα» στην Αμμόχωστο. Πρόκειται για οχτώ Ελληνοκύπριους
 και μια Βρετανίδα υπήκοο οι οποίο μετέβησαν στην παραλία το πρωί πριν την άφιξη των Ευρωβουλευτών.

Η σύλληψη έγινε με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για στρατιωτική περιοχή και πως απαγορεύονταν να βρίσκονται εκεί. Τους ζήτησαν να τους παραδώσουν φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους. Στη συνέχεια αφού τα έλεγξαν και έσβησαν κάποιες φωτογραφίες, τους άφησαν ελεύθερους λέγοντας τους να απομακρυνθούν από την παραλία.

Τα εννέα άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένα μαζί με τους υπόλοιπους Ελληνοκυπρίους στο δρόμο μπροστά από το ξενοδοχείο Κωστάντια και αναμένουν την άφιξη των Ευρωβουλευτών για την επίσκεψη τους στη «Γλώσσα».

Προκλητική υποδοχή με τουρκικές σημαίες

Τούρκοι έποικοι και Τουρκοκύπριοι συγκεντρώθηκαν στην παραλία της κατεχόμενης Αμμοχώστου κρατώντας σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, για να υποδεχθούν τους Ευρωβουλευτές που πραγματοποιούν επίσκεψη.

Φωτογραφία από τη τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν στην οποία δείχνει Τούρκους να κάνουν το σήμα των Γκρίζων Λύκων και Ελληνοκύπριους που αναμένουν τους Ευρωβουλευτές
grizoi-likoi-3
grizoi-likoi-2


Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου απαριθμεί 9 άτομα. Πρόκειται για τους Ευρωβουλευτές Cecilia Wikström (Σουηδία), Πρόεδρος Επιτροπής – επικεφαλής κλιμακίου, Alberto Cirio (Ιταλία), μέλος, Rosa Estaràs Ferragut (Ισπανία), μέλος, Σοφία Σακοράφα (Ελλάδα), μέλος, Igor Šoltes (Σλοβενία), μέλος, Teresa Jiménez-Becerril (Ισπανία), μέλος, Δημήτρη Παπαδάκης(Κύπρος), μέλος, και Τάκη Χατζηγεωργίου (Κύπρος), μέλος. Οι τρεις τελευταίοι Ευρωβουλευτές συμμετέχουν αυτεπάγγελτα.

Σκοπός της επίσκεψης είναι όπως επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, στη βάση των προνοιών της Διακήρυξης του Ευρωκοινοβουλίου ημερομηνίας 14 Φεβρουαρίου 2012, που μεταξύ άλλων καλεί την τουρκική Κυβέρνηση να εφαρμόσει τα ψηφίσματα 550 (1984) και 789(1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το πρωί οι Ευρωβουλευτές είχαν συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ενώ χθες το βράδυ συνάντησαν και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πηγή: HellasJournal, Μανώλης Καλατζής

ΣΧΟΛΙΑ (5)

...

Μετά την απάθεια των Κύπριων με την πράξη της Φουρέιρα... πλέον δεν μου καίγεται καρφί τι γίνεται στην Κύπρο. Υπάρχουν αρκετοί που ξέρω που αισθάνονται το ίδιο με εμένα.

Άκου

Αν δεν σου αρέσει η Ελλάδα υπάρχει και η πατρίδα σου. Η Τουρκία.

απαντηση

ρε σκ@τογuφτε αλβανε θα μας διωξεις και απο την πατριδα μας

...

Έχεις τόσο χαμηλό νοητικό επίπεδο που ούτε που κατάλαβες τι έγραψα. Λατρεύω τη χώρα μου αν εξαιρέσεις άτομα σαν εσένα που την εκθέτουν με την έλλειψη παιδείας.

Efstathios Efstathios

Είπαν τον χαζό παντρέψου και τό 'βαλε στο νουν του!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kar65

Βασική αποστολή του πατέρα Αλέξανδρου Καρλούτσου θα είναι ουσιαστικά το fund raising, δηλαδή η συλλογή των απαραίτητων πόρων για την ενίσχυση του όλου έργου, κοινωνικού, φιλανθρωπικού και άλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής