Μπαράζ συλλήψεων στη Μυτιλήνη για τα επεισόδια κατά την επίσκεψη Τσίπρα

Μπαράζ συλλήψεων στη Μυτιλήνη για τα επεισόδια κατά την επίσκεψη Τσίπρα

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για  στάση διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές- Συνεχίζονται οι αναζητήσεις  και άλλων  προκειμένου να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου 

mitilinimesa
Σε μεγάλο αριθμό συλλήψεων, για τα δεδομένα της Μυτιλήνης, στα πλαίσια του αυτοφώρου και ταυτοποιήσεις αρκετών άλλων που αναζητούνται για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, προέβη σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Αστυνομία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Κατηγορούνται κατά περίπτωση για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, εξύβριση και απόπειρες σωματικής βλάβης. Αργά το απόγευμα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.
Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα επίσημα από την Αστυνομία οι συλλήψεις είναι συνολικά εννέα. 


Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του το Συντονιστικό Όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου που διοργάνωσε τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, τη διαδήλωση και την πορεία στη Μυτιλήνη, με ανακοίνωση του «καταδικάζει απερίφραστα τα όσα συνέβησαν μετά από την πορεία, και ιδιαίτερα σε δημοσιογράφους που εργάζονταν για την ενημέρωση της κοινής γνώμης».

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια ξέσπασαν στη διάρκεια της πρωτόγνωρης για τη Μυτιλήνη συγκέντρωση και πορεία, στην οποία μετείχαν άνω των 3.000 πολιτών.

Λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της Πέμπτης, μερίδα συγκεντρωμένων προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να πάει προς το σημείο όπου θα πραγματοποιούνταν η ομιλία Τσίπρα, αλλά απωθήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με φωτοβολίδες αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγο με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και σπρέι πιπεριού προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος, ενώ σιγά σιγά οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν. Λίγη ώρα αργότερα, επεισόδια εκδηλώθηκαν και στο χώρο του Τελωνείου Μυτιλήνης, μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης