Σχέδιο για ψυχαγωγική κάνναβη: Κοινωνικές λέσχες που θα καλλιεργούν ποσότητες για τα μέλη τους

balaourass12

Η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα υποστήριξε, θα ακολουθήσει ένα μοντέλο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία 

Τις προτάσεις για την αποποινικοποίηση χρήσης της ψυχαγωγικής ή ευφορικής κάνναβης παρουσίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας στην Διημερίδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ «YES WE CAN-NABIS».

Η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο βουλευτής, θα ακολουθήσει ένα μοντέλο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία και προβλέπει την δημιουργία σωματείων που θα καλλιεργούν ελεγχόμενες ποσότητες για τα μέλη τους. «Η ρύθμιση για την ευφορική κάνναβη περιλαμβάνει κοινωνικές λέσχες κάνναβης, Μη Κερδοσκοπικά σωματεία που θα καλλιεργούν ποσότητες αποκλειστικά για τα μέλη τους και θα διασφαλίζουν την ποιότητα της κάνναβης σε μια προσπάθεια να σταματήσει η συναλλαγή με το οργανωμένο έγκλημα. Ακόμη, προβλέπει την θεσμοθέτηση της καλλιέργειας ελεγχόμενων χώρων με εγγραφή σε ένα ηλεκτρονικό μητρώο και τέλος αποποινικοποίηση της κατοχής για ιδιωτική χρήση με ταυτόχρονη θεσμοθέτηση των αδειοδοτημένων σημείων πώλησης και διάθεσης για να ελαχιστοποιηθεί η ανεξέλεγκτη διάθεση», ανέφερε ο κ. Μπαλαούρας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως είναι αντίθετος με την άποψη ότι αποποινικοποιώντας την κάνναβη ανοίγουμε τον δρόμο στα σκληρά ναρκωτικά ενώ αναφέρθηκε και στις θετικές επιπτώσεις που είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της μαύρης αγοράς, η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ενηλίκων χρηστών, τα οφέλη για την υγεία και φυσικά για την οικονομία.

YES WE CAN-NABIS -Μάκης Μπαλαούρας

Αχτσιόγλου: «Δαιμονοποιούν το προϊόν και το συνδέουν με ναρκοκουλτούρα»

Στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δαιμονοποίησης του θέματος από τα κυρίαρχα ΜΜΕ αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου η οποία ανέφερε πως όπως έγινε με το νομοσχέδιο αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια έτσι και στην περίπτωση της κάνναβης τείνουν να το συνδέουν με φοβική αντίληψη.

Η ίδια κατέθεσε τέσσερις σκέψεις που όλες κατατείνουν στο γιατί θα πρέπει η πολιτεία να εξετάσει τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση αυτού του προϊόντος. Όπως είπε, «πρώτον, η αξιοποίηση του προϊόντος είναι μια οικονομική δραστηριότητα με μια συγκεκριμένη οικονομική σημασία. Η κάνναβη αποτελούσε βασική καλλιέργεια κι εξαγώγιμο προϊόν στα μέσα του 20ου αιώνα κι εγκαταλείφθηκε διεθνώς τη δεκαετία το ’80 κατόπιν σκληρής πολεμικής από τη βιομηχανία του πετρελαίου, των φαρμάκων της παραγωγής χαρτιού ακριβώς διότι αποτελούσε ένα σκληρό ανταγωνιστή των προϊόντων τους. Η καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης φαίνεται πως μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης στην ελληνική ύπαιθρο και είναι παράλογο να αποστρέφουμε την προσοχή μας ενώ θα ανοίξει θέσεις εργασίας και θα βοηθήσει στην εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας».

Η κα. Αχτσιόγλου τόνισε επίσης πως πρόκειται για μια παραγωγή που εκτός από κερδοφόρα καλύπτει και πολλές κοινωνικές ανάγκες του πληθυσμού. «η κάνναβη μπορεί να δημιουργήσει αλυσίδες αξίας. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για την αναπτυξιακή στρατηγική που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Μπορεί δηλαδή κάποιος να το διαχειριστεί αυτοτελώς από την παραγωγή στη μεταποίηση και στο εμπόριο. Τρίτον, η κάνναβη αποτελεί προϊόν επί της εκμετάλλευσης του οποίου δραστηριοποιούνται πολλά εγχειρήματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και αυτό για εμάς έχει τεράστια σημασία. Ο τομέας αυτός έχει δυο χαρακτηριστικά. Οι δραστηριότητές του δίνουν προτεραιότητα στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι στην επεκτατική κερδοφορία. Οι δραστηριότητες επίσης στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον ισότιμης συμμετοχής των εργαζομένων και δημοκρατικής συλλογικής λήψης αποφάσεων. Για μια κυβέρνηση της αριστεράς αυτό το μοντέλο αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα του αναπτυξιακού σχεδίου της επόμενης ημέρας. Τέταρτον, η εκμετάλλευση του προϊόντος μπορεί να έχει ένα ενισχυμένο κοινωνικό αποτύπωμα. Δεν είναι μόνο η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι και ότι η εκμετάλλευση μπορεί να γίνει με τρόπο που να σέβεται την περιβαλλοντική αειφορία είναι και πως το φαρμακευτικό προϊόν έχει τεράστια κοινωνική σημασία», πρόσθεσε η υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ (135)

Μόνο ναρκοδικηγόροι, ναρκέμποροι και άσχετοι

διαφωνούν με την αποποινικοποίηση της κάνναβης.

Εμμανουηλ Θαλασσινος

Φυσικα να το αφησουν ελευθερο να γλυτωσοι ο κοσμος απο τους εμπορους

Κώστας

Οι μόνοι που αντιδρούυν στην αποποινικοποίηση της χρήσης της κάνναβης είναι κατι συντηρητικοί ελληναράδες και βέβαια οι έμποροι ναρκωτικών

Κώστας

Οι μόνοι που αντιδρουν στην αποποινικοποίηση της χρήσης της κάνναβης είναι κάτι συντηρητικοί ελληναράδες και βέβαια οι έμποροι ναρκωτικών.

τσιπροφρουρός

:) :) :) ( Σύριζα τα θέλατε ε; ) https://www.youtube.com/watch?v=Fe-X9blKRcc

Φαιδρά Πορτοκαλέα

Είχα πάει το 2015 στην Βαρκελώνη και δεν ξέρω κατά πόσο "επιτυχημένο" είναι το μοντέλο. Βρήκα αρκετές παράνομες, χωμένες σε στενάκια, με ανθρώπους στους κεντρικούς δρόμους να ψαρεύουν πελάτες. Χωρίς φυσικά αποδείξεις στις αγορές και με αμφιβόλου προελεύσεως κάνναβη. Όχι πως δεν ήταν καλή, αλλά πάλι προφανώς για το οργανώμενο παραεμπόριο μιλάμε, απλά μπήκανε σε παράνομα coffee shops (για να χρησιμοποιήσω την γνωστή Ολλανδική "ταμπέλα")

Καλοπροαίρετος

Πρωινή συνάντηση στη λέσχη ψυχαγωγίας και μετά χαρά και εργασία με γεμάτες μπαταρίες και όρεξη για παραγωγικότητα. Διάλειμμα το μεσημέρι για επανοφορτιση, αποσυμπίεση και επιστροφή μετα το πέρας. Επιπλέον γυμναστήριο, αθλητικές δραστηριότητες, φυσική κατάσταση, ετοιμότητα,πλήρης λειτουργία των άκρων. ... Μέχρι να κουνηθεί το ένα πόδι μυρίζει το άλλο. .. Πνευματικά είσαι αστροναύτης, ο καλύτερος εραστής, ο δυνατοτερος... Σωματικά ακίνητος. .... Είσαι ο προχωρημένος δεν κόλλας πουθενά νοιώθεις ευφορία. .. Όταν σου φύγει ξανά καπνίζεις. Αλλά δεν είσαι εξαρτημένος. Πιστεύεις ότι φαίνεσαι Ο.Κ. Αυτόν που σε βλέπει για χεσμενο τον λες ξενερωτο. Είσαι μόνος με την ουσία σου. Μόνο ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Χωρίς προχειρότητες από άσχετους.

Για να δούμε

Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στην αγορά ναρκωτικών και ποιοι παράγοντες τις καθορίζουν; Ποια ναρκωτικά προκαλούν σήμερα περισσότερη ανησυχία; Ποιες είναι οι πιο πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά την πρόληψη, την απεξάρτηση και τις πολιτικές για τα ναρκωτικά; Αυτά και άλλα ερωτήματα διερευνά ο οργανισμός της ΕΕ για τα ναρκωτικά (EMCDDA) στην ετήσια επισκόπηση της κατάστασης των ναρκωτικών στην Ευρώπη που πρόκειται να παρουσιάσει στις 7 Ιουνίου. Η Ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά 2018: Τάσεις και εξελίξεις παρέχει μια ολοκληρωμένη ανάλυση των αναδυόμενων τάσεων στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, την Τουρκία και τη Νορβηγία. Η έκθεση, η οποία διατίθεται σε έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση σε 24 γλώσσες, εξετάζει θέματα όπως η προσφορά και η αγορά ναρκωτικών, η επικράτηση και οι τάσεις στη χρήση ναρκωτικών, τα προβλήματα υγείας που συνδέονται με τα ναρκωτικά και οι τρόποι για την αντιμετώπισή τους. Η έκθεση συνοδεύεται από το ∆ελτίο στατιστικών στοιχείων 2018 (Statistical Bulletin 2018) το οποίο περιέχει το σύνολο των δεδομένων για την Ευρώπη στο οποίο βασίζεται η ανάλυση. Την έκθεση συμπληρώνουν 30 εκθέσεις για τα ναρκωτικά ανά χώρα (Country Drug Reports) οι οποίες παρουσιάζουν συνοπτικά το φαινόμενο των ναρκωτικών σε εθνικό επίπεδο (ΕΕ 28, Τουρκία και Νορβηγία). Οι επιγραμμικές εκθέσεις εκπονήθηκαν από το EMCDDA σε συνεργασία με τα εθνικά σημεία επαφής του δικτύου Reitox ώστε να καλύψουν τη χρήση ναρκωτικών και τα προβλήματα δημόσιας υγείας, την πολιτική για τα ναρκωτικά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους Η χώρα μας σταθερά παρέχει ελάχιστα στοιχεία Πραγματικά δεν ξέρουμε τι μας γίνεται

Ερτ

Οι τσυριζαίοι για τους άλλους τα κανουν τα νομοσχέδια, αυτοί είναι εκ γενετής μαστουρωμένοι.

Ηρεμήστε

Δεν ειναι και κάτι φοβερό. Απο τα ελάχιστα που έχουν δίκιο. Στην μισή Αμερική ειναι το ίδιο νόμιμη με το αλκοόλ, ίσα ίσα αν φορολογηθεί σωστά μπορει να βοηθήσει και την οικονομική κατάσταση του κράτους και να μείωσει τους φόρους για όλους τους πολίτες (ενφια,εισοδήματος) κτλ. Στην Αμερική το κράτος θα κερδίσει 125 δισεκατομμύρια σε φόρους μέχρι το 2025 απο αυτο.

Σωθήκαμε σύντροφε, να η ανάπτυξη

Και που ακριβώς είναι νόμιμη η κάνναβη στην Αμερική και έχει και Ευφορικές Λέσχες Κάνναβης;

mk

Εδώ η απάντηση , https://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_cannabis_by_U.S._jurisdiction , και κατι ακομα ..σύντροφε, η χρηση κάνναβης δεν εχει σχέση με κομματα, ο ιδιος κοσμος έκανε χρηση και οταν η αριστερά ήταν στο 10%, κουράσατε να το ξέρεις, έχω διαβασει 100 σχόλια, οσοι ειναι υπέρ της αποποινικοποίησης παραθέτουν ενα σκασμό επιχειρήματα, οσοι ειναι εναντιον δεν εχουν πει ουτε ενα μέχρι τώρα, κάτι προτάσεις επιπέδου δημοτικού σχολείου διάβασα. Αφου ξέρετε και εσεις κατά βάθος οτι ειναι σωστο το μέτρο, μην αφήνετε το οποιο μίσος κατά του Σύριζα ή/και του Τσίπρα να σας κάνει παράλογους, μίζερους και κλάψες , αν ειναι να κάνουν κάτι σωστό ας το κάνουν το ρημάδι..! Δηλαδη ειναι το αλκοολ ελευθερο ρε παιδια που σκοτώνει κοσμο και κοσμάκη και σας πειράζει η κάνναβη? Σοβαρά τώρα?

Ηρεμήστε

βαλε στο google states where marijuana is legal

Φαιδρά Πορτοκαλέα

Στην Αμερική έχει νομιμοποιηθεί σε 30+ πολιτείες για φαρμακευτικούς σκοπούς και σε 8 πολιτείες για ψυχαγωγικούς, με αρκετές να έπονται

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kontonis

Ο κ. Κοντονής προέβη στη «μονομερή εξαγγελία»  χωρίς να συζητήσει το θέμα με τους φορείς της Δικαιοσύνης, και με «προσβλητικό και ανοίκειο ύφος προς τους Δικηγόρους» αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣΑ