Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

«Να γυρίσει την πλάτη ο λαός στη νέα κοροϊδία της συγκυβέρνησης» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας, με βασικό αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,. Όπως σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, η συγκέντρωση γίνεται «κόντρα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, κόντρα στη γραμμή συμβιβασμού που στηρίζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».

Μετά το τέλος των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί πορεία των συγκεντρωμένων προς την Βουλή των Ελλήνων.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Ο ελληνικός λαός να γυρίσει την πλάτη στη νέα κοροϊδία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αν ήθελε η κυβέρνηση, θα μπορούσε να φέρει στη Βουλή την πρόταση νόμου, που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με κατώτερο μισθό 751 ευρώ, με επαναφορά όλων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το πήδημα», τόνισε. 

Τα αιτήματα του ΠΑΜΕ 

Τα αιτήματα με τα οποία κατεβαίνει το ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο είναι τα εξής:

- Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.

- Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. -Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.

- Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

- Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

- Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

- Επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα στο Δημόσιο με αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

- Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
ΣΧΟΛΙΑ (2)

FROYI ZELE

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ !!!ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ !!

@

Αφού ουδέποτε έχεις απεργήσει ρε FROUI ZELE !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mana01

«Είναι φοβερό αυτό που ζω, να μην το ζήσει καμία μάνα - Μου έχουν σκοτώσει όλα τα συναισθήματα, την καρδιά μου και την ψυχή μου, το μυαλό μου, όλα τα πήρανε» τονίζει σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα


2