Δολοφονία καρδιολόγου στη Σητεία: Αποφυλακίζεται η σύζυγός του

Δολοφονία καρδιολόγου στη Σητεία: Αποφυλακίζεται η σύζυγός του

Τι αναφέρει ο δικηγόρος της 38χρονης στο cretapost.gr - Κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην δολοφονία του γνωστού γιατρού

Δολοφονία καρδιολόγου στη Σητεία: Αποφυλακίζεται η σύζυγός του
Ελεύθερη αναμένεται να αφεθεί εντός της ημέρας η Βουλγάρα σύζυγος του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην δολοφονία του γνωστού γιατρού στην Σητεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη χήρα κρατούνταν αρχικά στον Κορυδαλλό ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές της Θήβας.

Ωστόσο, σήμερα, το δικαστήριο αποφάσισε να την αποφυλακίσει μετά και την αίτηση που κατέθεσε ο δικηγόρος της Μανόλης Αναστασάκης.

Κλείσιμο
«Είχε καταθέσει αίτημα για την αποφυλάκισή της καθώς δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις ότι είχε άμεση συνέργεια στην δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη καθώς και ότι έπρεπε η 38χρονη να ήταν δίπλα στο παιδί της», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο κ. Αναστασάκης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «το δικαστήριο ενέκρινε την αίτηση και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους».

Η 38χρονη χήρα του καρδιολόγου αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι της, στην Σητεία, με τις δικαστικές αρχές να την έχουν θέσει τους εξής περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από την χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κάθε 1η και 16η κάθε μηνός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια από την πρώτη στιγμή ανέφερε στις αρχές ότι δεν είχε καμία σχέση με το σχέδιο για την δολοφονία του συζύγου της και πως ο συγκατηγορούμενός της, Βούλγαρος αστυνομικός, ήταν εκείνος που έστησε την φονική ενέδρα στον Χριστόδουλο Καλαντζόπουλο χωρίς εκείνη να γνωρίζει το ο,τιδήποτε.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν 9 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου του 2017 όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γυαλό με σκοπό να μεταβεί στο ιατρείο που διατηρεί στην περιοχή ώστε να εξετάσει τους ασθενείς του.

Όταν ο γνωστός καρδιολόγος έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά ο 37χρονος (αστυνομικός στο επάγγελμα) τον περίμενε και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το ΙΧ φωνάζοντας βοήθεια με τον δράστη να τον πυροβολεί τέσσερις – τουλάχιστον – φορές.

Η μία σφαίρα βρήκε τον γιατρό στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλάτη.

Κατηγορούμενοι είναι ο 37χρονος Βούλγαρος αστυνομικός και η 38χρονη Βουλγάρα σύζυγος του καρδιολόγου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης