Κάνει το «άσπρο μαύρο» ο Κοντονής: Δεν υποκύψαμε στους «μπαχαλάκηδες» για τον Γιαγτζόγλου

Κάνει το «άσπρο μαύρο» ο Κοντονής: Δεν υποκύψαμε στους «μπαχαλάκηδες» για τον Γιαγτζόγλου

Επιχειρεί να εντάξει την επίμαχη μεταγωγή του Γιαγτζόγλου στο «κάδρο» της αναδιοργάνωσης των φυλακών του Κορυδαλλού ως φυλακή υποδίκων - Επίθεση στη ΝΔ και... ωραιοποίηση της κατάστασης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας

Όχι μόνο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για την πλήρη υποταγή στα «θέλω» των «μπαχαλακήδων», που τον οδήγησαν στην μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού, αλλά επιχειρεί και να ωραιοποιήσει την κατάσταση στις φυλακές της χώρας, την ίδια στιγμή  που η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, μόλις ένα 24ώρο πριν, έθεσε για ακόμη μια φορά την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προ των πολιτικών ευθυνών της για την κατάσταση που επικρατεί πανελλαδικά στις φυλακές. 
         
Υπενθυμίζεται ότι, χθες, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το πρόσχημα της αναδιοργάνωσης των φυλακών της χώρας, μετέτρεψε το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού σε φυλακή υποδίκων. Έτσι, ανακοίνωσε την μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από τις φυλακές Κορυδαλλού σε άλλα καταστήματα κράτησης και, παράλληλα, την μεταγωγή σε αυτό 27 υποδίκων, ανάμεσα στους οποίους βέβαια θα είναι και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. 
         
Δηλαδή, το υπουργείο Δικαιοσύνης εντάσσει την επίμαχη μεταγωγή όχι ως ικανοποίηση του αιτήματος του κρατουμένου να μεταχθεί στις φυλακές του Πειραιά, αλλά στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού ως φυλακή υποδίκων. Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθεί ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου.
         
Οι μεταγωγές αυτές θα γίνουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, χθες η Νέα Δημοκρατία απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι ενδίδει στους εκβιασμούς των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν ανενόχλητοι την Αθήνα, είτε λόγω των ιδεοληπτικών της εμμονών, ή της ανικανότητάς της να αντιμετωπίσει τη βία και την ανομία.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει, μεταξύ των άλλων, στη  χθεσινή ανακοίνωσή του: «Η κυβέρνηση, που επιχείρησε με φωτογραφική διάταξη να βγάλει από τη φυλακή τον Ξηρό και άλλαξε το νόμο για να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας, ενδίδει πλέον και στους εκβιασμούς και των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν ανενόχλητοι την Αθήνα, μεταφέροντας τον “ήρωά” τους Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού».
         
Σήμερα, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή της, απαντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία ακόμα μια φορά επιδίδεται σε μια άθλια δημαγωγία και αποδεικνύεται ανάξια των περιστάσεων» και προσθέτει ότι «με  τη φθηνή ρητορεία του τρόμου και τα φληναφήματα για "νόμο και τάξη" παριστάνει την αμέτοχη ενός προβλήματος δεκαετιών, που η ίδια δημιούργησε και δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει».
         
Αντίθετα, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «η κυβέρνηση δουλεύει με υπευθυνότητα και ξεκάθαρη κατεύθυνση: την ασφάλεια των πολιτών, το κράτος δικαίου, τον ανθρωπισμό».
         
Η κυβέρνηση, συνεχίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «ασκεί πολιτική αρχών χωρίς εύνοιες, αλλά και χωρίς εξαιρέσεις. Το ίδιο συνέβη και χθες: στο πλαίσιο μιας συνολικής απόφασης αναδιοργάνωσης της φυλακής Κορυδαλλού και λειτουργίας της ως κατάστημα κράτησης υποδίκων, αποφασίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) η μεταγωγή πολλών κρατουμένων από και προς την Αθήνα».

Ακόμη, υπογραμμίζεται  στην ανακοίνωση ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν υπέκυψε σε κανένα εκβιασμό, περί μεταγωγής εδώ και τώρα, καθώς λειτούργησε στη βάση προειλημμένων αποφάσεων για μετακίνηση κρατουμένων, η υλοποίηση των οποίων θα είναι προοδευτική σε χρόνο που ούτως ή άλλως θα ανέκυπταν για πολλούς απ’ αυτούς, επιτακτικοί λόγοι, διεξαγωγής δικών κ.λπ.».

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ωραιοποιεί την κρατούσα κατάσταση στις φυλακές της χώρας, επισημαίνοντας: «Δυστυχώς η Ν.Δ. αντιλαμβάνεται τις αρχές ως εμμονές, ακόμα και αν πρόκειται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιών. Θέλει να ξεχνάει φυσικά η Ν.Δ. ότι η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014, όταν παρίστανε την άτεγκτη και κατόπιν έτρεξε στο τέλος πανικόβλητη να νομοθετήσει ειδικά μάλιστα για την περίπτωση "Ρωμανού". Τέλος, σημειώνουμε ότι η Ν.Δ. είναι πλήρως υπεύθυνη για την ντροπιαστική εικόνα της χώρας μας διεθνώς σχετικά με το σωφρονιστικό σύστημα, που είχε ως αποτέλεσμα τις απανωτές καταδίκες της Ελλάδας, τα πρόστιμα ή ακόμα και την απαξιωτική "δημόσια δήλωση" του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η εικόνα αυτή έχει αντιστραφεί πλήρως τα τελευταία τρία χρόνια, χάριν στις συστηματικές προσπάθειες της κυβέρνησης οι οποίες συνεχίζονται και θα ενταθούν τους επόμενους μήνες με επίκεντρο το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού στο οποίο εντοπίζονται ακόμη σοβαρές παθογένειες και δυσλειτουργίες σε αντίθεση με τα περιφερειακά καταστήματα κράτησης, όπου η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια».

«Είστε έμπνευση και δύναμη...» έγραψε ο Γιαγτζόγλου στους αναρχικούς που έστησαν ενέδρα κατά τη μεταγωγή του
O Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου


ΣΧΟΛΙΑ (34)

Δ.Μ.

Τα πράγματα εΙναι απλά: αφού ο Κορυδαλλός θα γίνει φυλακή υποδίκων, περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες να μεταχθούν από εκεί ο Κουφοντίνας και όλοι οι πυρήνες και οι άλλοι λοιποί συγγενείς. Θα το δούμε;;;;

αντρεας

Ρε σταματηστε να μας δουλευεται!!! Αντε φυγετε να δουμε καμια ασπρη μερα!!!

Άγγελος

Κοντονή, πριν από 30.000 χρόνια περίπου, μια μεγαλειώδης βιολογική έκρηξη στην κρανιακή κάψα του δίποδου ζώου που λέγεται άνθρωπος , ένα νοητικό Big Bang, του άνοιξε τα παράθυρα στον μετωπικό φλοιό (νεοφλοιός), εκεί που είναι η έδρα της σκέψης και του αναστοχασμού. Αυτό ήταν και το τελευταίο του μεγάλο και αποφασιστικό απόκτημα. Ο άνθρωπος κυριολεκτικά άλλαξε μυαλά.Το μέγεθος και οι αυλακώσεις του εγκεφάλου που χώρισαν τους ανθρώπους από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο χωρίζουν και τους ίδιους ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, φύλου, πλούτου, σπουδών, ιδεολογίας και άλλων ταξικών διακρίσεων σε δύο βασικές κατηγορίες: στους ΕΞΥΠΝΟΥΣ και στους ΒΛΑΚΕΣ. Αν και η μεταξύ τους διάκριση δεν είναι δύσκολη, όσοι ανήκουν στη δεύτερη δεν το ξέρουν. Για να μην το κουράζεις ψάχνοντας που ανήκεις, με αποδείξεις ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΟΠΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ . Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ .ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΩΝ . ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ,ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ...

Κυνικός

Αυτό ακριβώς, αλλά αμφιβάλλω αν το έχουν καταλάβει στη ΝΔ. Μόνο ο Πάγκαλος τα λέει χύμα για τους Συριζαιους....

Kyr

Ρε εχετε τελειωσει και το ξερετε.Πατε να κανετε επιδειξη δυναμης με τους φιλους σας αλλα ο Κυριακος εχει σχεδιο και θα τους τσακισει και θα εχει ολους εμας τους φτωχους του κεντρου μαζι του.Με τα δεκατεσσερα Κυριακο μονο και μονο που ηρθε εξω απο ΑΣΟΕΕ και εκανε δηλωσεις.Εστειλε το μηνυμα.Θα τους λιωσει.Πολεμος και εμεις μαζι .

Βρε Μπαρμπα Μυτουση

Σε ποιον τα λες και ποιος θα σε πιστεψει? Ου να χαθειτε αρχηγοι των μπαχαλακηδων!!

Ανέκδοτο

Κοντονή το ξέρεις το ανέκδοτο: Τι κάνει νιάου νιάου στα κρεμμύδια; Ένας σκύλος που ξέρει ξένες γλώσσες!

Παπάτζα τέλος

Ναι εντέλως τυχαία του κάνατε το χατήρι... Δεν καταλάβατε ακόμα, ότι δε περνάει πια η παπάτζα και το παραμύθι;

Γιωργος

Ε να μην εξυπηρετησουν τον τρομοκρατη και τους καθε ειδους αναρχικους???Δικα τους παιδια ειναι.Ασε που τους βλεπω να φιγουραρουν σε κανενα ψηφοδελτιο επικρατειας!!!!!!Αυτοι οι μπαχαλακηδες του Συριζα ικανοι ειναι.!!!!!!

@Κοντό

Και υποκύψατε και τους γλύψατε τις πατούσες πεσμένοι στα 4, όπως πάντα! Ου να χαθείτε τρομοκρατολάγνοι......

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dites_main_2

Το πρωί της Κυριακής θα επιχειρήσει η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού - Οι δύο αλλοδαποί δύτες είναι εγκλωβισμένοι σε υποθαλάσσιο σπήλαιο βάθους 50 μέτρων στο Σώκαστρο Καρπάθου

16
samos_main3

Η φωτιά καίει σε δύσκολο σημείο, μέσα σε τουριστική περιοχή στο Πυθαγόρειο, με διάσπαρτες εστίες - Πέντε ξενοδοχεία και σπίτια εκκενώθηκαν άμεσα για προληπτικούς λόγους - Τεράστια η κινητοποίηση των αρχών - Πάνω από 70 άτομα απεγκλώβισε το λιμενικό από τις παραλίες - Φωτιά και στα Κύθηρα

38
fot6

Η εκκένωση έγινε για προληπτικούς λόγους, λέει ο δήμαρχος Σάμου - Πολίτες και τουρίστες μεταφέρθηκαν σε κλειστό γυμναστήριο - Η φωτιά καίει σε δύσκολο σημείο, κοντά σε τουριστικές περιοχές - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις - Μεγάλη φωτιά και στο Γύθειο - 56 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

31