Η υπόθεση της μικρής Μελίνας που συγκλόνισε: 26 μήνες μετά δεν έχει αποδοθεί καμία ευθύνη

Η υπόθεση της μικρής Μελίνας που συγκλόνισε: 26 μήνες μετά δεν έχει αποδοθεί καμία ευθύνη

«Πρωταγωνίστρια» στην υπόθεση η αναισθησιολόγος εξαδέλφη του Παύλου Πολάκη, που ήδη ελεγχόταν πειθαρχικά και ποινικά για κλοπή ναρκωτικών ουσιών

Τις υπόγειες διαδρομές του πορίσματος για τον θάνατο στις 29 Δεκεμβρίου 2015 της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη ανέδειξε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης
, κατά την ομιλία του για τη σύσταση προανακριτικής στην υπόθεση Novartis
.

Ένα πόρισμα που βρισκόταν επί μήνες στον λαβύρινθο των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Βενιζέλειο και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια, τους Επιθεωρητές Υγείας, στις εισαγγελικές αρχές του Ηρακλείου, το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, τα υπουργικά γραφεία στην Αριστοτέλους.

Ένα πόρισμα με βαρύ περιεχόμενο και «βαριά» ονόματα, όπως εκείνο της αναισθησιολόγου, πρώτης εξαδέλφης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, Νεκταρίας Πολάκη, που ήταν ανάμεσα στους γιατρούς που διενέργησαν τη μοιραία για το παιδί επέμβαση για τα κρεατάκια.

Ένα πόρισμα που έγινε φορτίο ασήκωτο για την οικογένεια της μικρής Μελίνας αλλά δυστυχώς όχι και για την ελληνική πολιτεία. Διότι σε αντίθεση με τη σπουδή των κυβερνώντων να πέσει γρήγορα και άπλετο το φως στην υπόθεση Novartis, καμία ευθύνη δεν έχει αποδοθεί για τον θάνατο της 4χρονης στο Βενιζέλειο νοσοκομείο 26 μήνες μετά το τραγικό γεγονός.

Δυστυχώς αυτό που αποκαλύφθηκε με τον θάνατο της Μελίνας ήταν πως η αναισθησιολόγος, κυρία Νεκταρία Πολάκη που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση είχε ένα βαρύ πειθαρχικό φορτίο  – ελεγχόταν πειθαρχικά και ποινικά για κλοπή ναρκωτικών ουσιών. Η κλοπή των ναρκωτικών είχε διαπραχθεί  από την αναισθησιολόγο στις 24 Μαΐου 2015 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το ανώτατο πειθαρχικό όργανο του ΕΣΥ, ωστόσο, έναν χρόνο αργότερα έκρινε ότι δεν ήταν… ακριβώς κλοπή αλλά «απρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά υπάλληλου εκτός υπηρεσίας» και επέβαλε χρηματικό πρόστιμο στην αναισθησιολόγο 1.321 ευρώ - πρόστιμο αποδοχών ενός μηνός που παρακρατείτο σε δόσεις από τον μηνιαίο μισθό της.

Όλα αυτά πιθανότατα δεν είχαν αποκαλυφθεί εάν δεν έχανε τη ζωή του σε μία επέμβαση ρουτίνας ένα τετράχρονο παιδί – όλη η διαδρομή του φακέλου της Νεκταρίας Πολάκη κάθε άλλο παρά διάθεση να βγουν όλα στο φως μαρτυρούσε.

Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και σε ό,τι αφορά το μοιραίο συμβάν με την 4χρονη. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) έναν μήνα μετά τον θάνατο του παιδιού και ανέθεσε τη διενέργεια της σε πανεπιστημιακή  αναισθησιολόγο του νοσοκομείου «Αττικόν». Η τελευταία, ωστόσο, πέραν της εγνωσμένης επιστημοσύνης της στο αντικείμενο της παιδοαναισθησιολογίας, ήταν στενή συνεργάτιδα της διευθύντριας του Τμήματος Αναισθησιολογίας του «Αττικόν» η οποία τυγχάνει και σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πόρισμα της ΕΔΕ διακινήθηκε με μεγάλη προσοχή και σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας από το νοσοκομείο στην 7η ΥΠΕ και αρμοδίως στους Επιθεωρητές και στην Αριστοτέλους. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τον Δεκέμβριο του 2016 το –περίφημο- πόρισμα απέδιδε ευθύνες για ό,τι συνέβη στα χειρουργεία του Βενιζέλειου νοσοκομείου στην αναισθησιολόγο των χειρουργείων, στη νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος αλλά και σε καρδιολόγο του νοσοκομείου.

Οι γιατροί παραπέμφθηκαν στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ ενώ η νοσηλεύτρια στο αντίστοιχο συμβούλιο για το λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ στο οποίο προϊσταται πρωτοδίκης. 

Στη νοσηλεύτρια καταλογίστηκε πως «επέδειξε αμέλεια κατά την εκτέλεση του υπαλληλικού της καθήκοντος ενημερώσεως ιατρών συγκλινουσών ειδικοτήτων και επιβαλλόμενης συνεργασίας, εφόσον χορήγησε φάρμακα χωρίς εντολή ή ενημέρωση της υπεύθυνης ιατρού αναισθησιολόγου, και συγκεκριμένα ότι κατά τη διαδικασία αφύπνισης της ανήλικης Μελίνας - Καλλιόπης Παρασκάκη μετά από ωτορινολαρυγγική επέμβαση στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Νοσοκομείο Ηρακλείου την  28/12/2015, κατά την αντιμετώπιση του δευτέρου επεισοδίου βρογχόσπασμου που παρουσίασε περί ώρα 9:45 έως 10:00π.μ. χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200γρ αδρεναλίνης (σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αυτή η ποσότητα αναφέρεται στο έγγραφο με το οποίο παραπέμπεται η νοσηλεύτρια) και 1mg ατροπίνης, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη».

Η νοσηλεύτρια απαλλάχθηκε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο, και κατά πληροφορίες τότε παρενέβη η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, κυρία Μαρία Παπασπύρου – η οποία είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή τον Φεβρουάριο του 2016- ασκώντας έφεση στην απόφαση και στέλνοντας την υπόθεση στο β’βάθμιο πειθαρχικό όργανο. Έγκυρες πηγές αναφέρουν στο protothema.gr πως η νοσηλεύτρια αθωώθηκε και στο δεύτερο πειθαρχικό.

Ο φάκελος, το πόρισμα για το οποίο μίλησε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, διαβιβάστηκε την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, στη διοίκηση των δύο νοσοκομείων Βενιζέλειο και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στην 7η ΥΠΕ, στην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ακόμα προσμένει τη δικαίωση ο πατέρας της

Την ίδια στιγμή με φόντο τα όσα ειπώθηκαν χτες στη Βουλή ο τραγικός πατέρας μιλώντας στo parapolitika.gr μίλησε για «νέα βόμβα» που σκάει για την οικογένειά του, καθώς η νέα αυτή αποκάλυψη ήρθε ως «κεραυνός» για την οικογένειά του, η οποία μαθαίνει από την τηλεόραση ότι υπάρχει πόρισμα, που κρύβεται στα συρτάρια γιατί φέρει ίσως ένα βαρύ όνομα.

«Είμαι κατάπληκτος, με τη νέα βόμβα που έσκασε. Τι άλλο να πω πια;» δηλώνει και όπως φαίνεται η οικογένεια είναι αποφασισμένη να έρθει σε επικοινωνία με τον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και να ζητήσει το φάκελο που αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τον άδικο χαμό της 4ης Μελίνας, αλλά και που για χρόνια έκρυβε αυτή την αλήθεια από τους ίδιους τους γονείς της. 

ΣΧΟΛΙΑ (101)

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Εχει πολυ δουλεια η Ν.Δ οταν αναλαβει κυβερνηση..

George

Στην υπόθεση της Αίγινας και του ατυχήματος με τόσους θανάτους, έχουμε καμιά εξέλιξη ; Μαρτυρίες ;

ΕΓΚΗΜΑΤΙΕΣ

Κρίμα και άδικο για τον χαμό της μικρούλας.....να πληρώσουν αυτοί που ενέχονται. Αλλα τόσοι θάνατοι απ τα μαγκάλια τόσες αυτοκτονίες ανθρώπων τόσοι φτωχοποιημένοι Έλληνες που λιμοκτονούν τόσοι άνεργοι τόσοι ξενιτεμένοι νέοι .......Για αυτούς ποιος θα πληρώσει ;;; Που εν μέσω μνημονίων και όχι μόνο αυτοί έκαναν ΠΑΡΤΥ...Novartis. Τι αριστερά και τι δεξιά ..Υπάρχει κάποιος να πληρώσει;;

ΜΙΚ

Για τα "μαγκάλια" που λες, αν αναφέρεσαι στους άτυχους φοιτητές της Λάρισσας, θα 'θελα να σου θυμήσω ότι μπριζόλες στα κάρβουνα θέλαν τα παιδιά να ψήσουν στο σαλόνι τους και όχι να ζεστάνουν τις χθεσινές φακές.

ποντικι

Προσπάθησαν οι ΞΕΦΤΥΛΕΣ να τα φορτώσουν στην ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ!!Προσπαθούν να γλυτώσουν την ΞΑΔΕΡΦΗ!!!?

ΠΤΥΧΙΟ...

...ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ή ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ έχει η ξαδέρφη του ΠΟΛΑΚΗ;

@!@

Γιατί πας μακριά φίλε μου; Ζούμε στη χώρα που απόφοιτος ΕΜΠ δεν γνωρίζει τη διαφορά των 180 από τις 360 μοίρες... Και τον κάναμε και πρωθυπουργό...

D

Αν ήμουν ο πατέρας του παιδιού θα ειχα φυτέψει μια .... Στο ... Του Πολάκη

οχι στα εμβολια

εμβολια=δηλητηρια

Όχι στα εμβόλια

Ναι στη βουβωνική πανώλη.

Snk

Ο καθένας με την βλακεία του. Τράβα πες το στους γονείς εκείνους που έχουν την ίδια αντίληψη με σένα και τα παιδιά τους τραβιουντε τώρα στο νοσοκομείο με ιλαρά.

Όχι στη βλακεία

Κατα μία έννοια, τα περισσότερα φάρμακα είναι δηλητήρια, γνωστό από τους αρχαίους χρόνους και αποδεκτό στην ιατρική επιστήμη. Και ακριβώς επειδή η κάθε επιστήμη βασίζεται σε στοιχεία και όχι σε Post της κυρά Μαρίκας στο facebook, γιατί δε μοιράζεσε μ' εμάς τους αδαείς τις έρευνες, αποδείξεις, εργαστηριακά αποτελέσματα και χρόνιες μελέτες που καταδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα - επικινδυνότητα των εμβολίων;;;

Ψεκασμένος

Επίσης να απαγορευτούν οι πτήσεις των αεροπλάνων, γιατί μας ψεκάζουν. Εγώ από τους πολλούς ψεκασμούς έχω γίνει ηλίθιος, αλλά όχι τόσο πολύ, ώστε καταλαβαίνω τα λόγια σου που με άγγιξαν.

Κρητη

Εκεινη τη περιοδο,ενα μηνα πριν απ το περιστατικο του παιδιου,εκανε κ ο γιος μου την ιδια εγχειρηση,στο ιδιο νοσοκομειο τριων χρονων τοτε.κ εμας τα ιδια μας ελεγαν,οτι ειναι επεμβαση ρουτινας...ευτυχως ηταν αλλος αναισθησιολογος κ ολα πηγαν καλα..μπορω να καταλαβω τον πονο αυτων των γονιων...κ ειναι ανηθικο τοσο καιρο μετα να μην ξερουν τι εχει συμβει ...κ να μην υπαρχει τιμωρια στους υπευθυνους..περα απ τα κομματικα,ας ειμαστε πρωτα ανθρωποι με ηθος κ αξιες,αυτοι που εφταιξαν επρεπε ηδη να εχουν τιμωρηθει...στη θεση αυτων των ανθρωπων θα μπορουσε να ειναι ο καθενας απο μας...ας μαθουν πια οτι οι πραξεις τους εχουν κ συνεπειες...μεχρι ποτε θα τα κουκουλωνουν??

Νικολας

Σου "φαγανε" το σπλαχνο σου κι εσυ ακομη καθεσαι ωρε;;;;;

Citizen

Σιγά μην αποδοθεί δικαιοσύνη με την ξαδέλφη του Πολακη και με ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήση

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης