Κρύβουν τις αμέλειες για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας πίσω από νοσηλευτές και γιατρούς

Κρύβουν τις αμέλειες για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας πίσω από νοσηλευτές και γιατρούς

Σε αυτούς τους τρεις ρίχνει τις ευθύνες το πόρισμα της ΕΔΕ - Αναπάντητα τα ερωτήματα για την υπεύθυνη αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη

Δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια παραπέμπονται στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης για τη μοιραία χειρουργική επέμβαση της 28ης Δεκεμβρίου 2015 που στέρησε τη ζωή στην 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη.
 
Όπως πληροφορείται το protothema.gr, στο περίφημο πόρισμα της ΕΔΕ -που τείνει να προσλάβει χαρακτηριστικά αντίστοιχα με εκείνα των απόρρητων αρχείων του κράτους- αποδίδονται ευθύνες για ό,τι συνέβη στα χειρουργεία του Βενιζέλειου νοσοκομείου στην αναισθησιολόγο των χειρουργείων, στη νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος αλλά και σε καρδιολόγο του νοσοκομείου.  
 
Συγκεκριμένα, και όπως αποκάλυψε η ΠΟΕΔΗΝ «η νοσηλεύτρια Δ.Β. παραπέμπεται και καλείται σε απολογία διότι επέδειξε αμέλεια κατά την εκτέλεση του υπαλληλικού της καθήκοντος ενημερώσεως ιατρών συγκλινουσών ειδικοτήτων και επιβαλλόμενης συνεργασίας, εφόσον χορήγησε φάρμακα χωρίς εντολή ή ενημέρωση της υπεύθυνης ιατρού αναισθησιολόγου, και συγκεκριμένα ότι κατά τη διαδικασία αφύπνισης της ανήλικης Μελίνας - Καλλιόπης Παρασκάκη μετά από ωτορινολαρυγγική επέμβαση στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Νοσοκομείο Ηρακλείου την  28/12/2015, κατά την αντιμετώπιση του δευτέρου επεισοδίου βρογχόσπασμου που παρουσίασε περί ώρα 9:45 έως 10:00π.μ. χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200γρ αδρεναλίνης (σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αυτή η ποσότητα αναφέρεται στο έγγραφο με το οποίο παραπέμπεται η νοσηλεύτρια) και 1mg ατροπίνης, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη».
 
Πλέον, οι γιατροί έχουν κληθεί για απολογία από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ ενώ η νοσηλεύτρια από το αντίστοιχο συμβούλιο για το λοιπό προσωπικό στο οποίο προϊσταται πρωτοδίκης.
 
Η αμέλεια που καταλογίζεται στη νοσηλεύτρια, ωστόσο, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν το νοσοκομείο και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν αναφορικά με τη συμμετοχή της αναισθησιολόγου - και εξαδέλφης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας- κυρίας Νεκταρίας Πολάκη, κρύβει αμέλεια και βαριές παραλείψεις σε πολλά άλλα επίπεδα, ιατρικά και διοικητικά.
 
Επαγγελματίες υγείας που διαβάζουν πίσω από την παραπομπή της νοσηλεύτριας «βλέπουν» ένα τμήμα που πάσχει στη λειτουργία του, εάν θεωρηθεί πως η νοσηλεύτρια χορήγησε αδρεναλίνη και ατροπίνη με δική της πρωτοβουλία και χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης αναισθησιολόγου – εν προκειμένω της κυρίας Πολάκη.

Εάν, πάλι, υποτεθεί πως η νοσηλεύτρια χορήγησε τις ουσίες με εντολή άλλου γιατρού, πχ του καρδιολόγου, που λογικά θα είχε κληθεί μετά το επεισόδιο βρογχόσπασμου της 4χρονης, προκύπτει και πάλι το ερώτημα εάν συνεργάζονταν η αναισθησιολόγος με τον καρδιολόγο ή υπήρχε εμπλοκή στην μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία αλλά και σε εκείνη με τη νοσηλεύτρια.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα μιας νοσηλεύτριας που είτε…αυτενεργεί και λαμβάνει πρωτοβουλίες στον χειρισμό τέτοιας βαρύτητας περιστατικών όπως αυτό του βρογχόσπασμου ενός χειρουργημένου και ναρκωμένου παιδιού, είτε παραλείπει να ενημερώσει τους ιατρούς του τμήματος δεν συνάδουν με το σαφές καθηκοντολόγιο του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά ούτε και με το επίπεδο της συγκεκριμένης έμπειρης και υπεύθυνης -κατά τους συναδέλφους της- νοσηλεύτριας.

ΣΧΟΛΙΑ (29)

θειτσα

Τι ψαχνετε να βρείτε;Ενα αγγελουδι "έφυγε",,και κανένας δε πρόκειται να πάθει τιποτα. Κουράγιο στους γονείς. Και αν πάθει κάτι..θα είναι χαδι. Έτσι νομίζω εγώ.

η άλλη πλευρά..

Επειδή βλέπω πολλούς να σχολιάζουν και να κατηγορούν χωρίς να ξέρουν βασικά πράγματα, ας σας διηγηθω και την άλλη πλευρά του νομίσματος, που δεν γνωρίζετε. Σπουδάζω στο Δ.ΙΕΚ του Βενιζελειου (β. Νοσηλευτής) και τυγχάνει να γνωρίζω μια νοσηλεύτρια, η οποία μάλιστα ήταν στο χειρουργείο αυτό (όχι η συγκεκριμένη που κατηγορείται). Το χειρουργείο κυλουσε ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα, μέχρι που ήρθε η ώρα να ξυπνησουν το κορίτσι. Σε όλα τα χειρουργεία, για την ανανηψη του ασθενή από ολική ναρκωση, χρησιμοποιείται το Bridion. Όταν λοιπόν χορηγησαν το Bridion, ξεκινησαν και τα προβλήματα. Αυτό που συνέβη, ήταν ότι η Μελίνα είχε αλλεργία στο εν λόγω φάρμακο. Τα πρώτα λεπτά ήταν καλά, όμως μετά είχε βρογχοσπασμα και μειωμένη πίεση. Δε θυμάμαι πόσες φορές την επανεφεραν, θυμάμαι όμως τον πανικό που μας περιέγραψε, τους γιατρούς που είχαν μαζευτεί και την τεράστια προσπάθεια που κατεβαλαν όλοι. Σε αυτό το σημείο να σας πω, ότι σε περίπτωση που ένας ασθενής εμφανίσει αλλεργικο σοκ σε φάρμακο, αυτό που κάνεις είναι τα του δώσεις αδρεναλίνη. Απαντήστε μου λοιπόν σε κατι: έχεις μπροστά σου ενα παιδί το οποίο έχει πάθει αλλεργικο σοκ (απειλεί άμεσα τη ζωη) και δίπλα σου είναι η αδρεναλίνη. Τι κάνεις εκείνη τη στιγμή; πας να βρεις το γιατρό για να πάρεις άδεια (επειδή είσαι νοσηλευτης) ή τη χορηγεις κατευθείαν; Μέσα στον πανικό τους προσπαθουσαν να επαναφερουν το παιδί. Όσο για τη "ναρκωμανη" αναισθησιολογο, να σας πω ότι είχε εμπλακει σε τροχαίο, είχε νοσηλευτει για μήνες και έπαιρνε αναλγητικα. Αυτό δεν επηρεαζε τη δουλειά της και σίγουρα δεν την κάνει ναρκωμανη. Σκοπός μου δεν είναι να πάρω το μέρος του ενός ή του άλλου. Όμως είσαστε από μια μεριά θεατές και κρίνετε σύμφωνα με αυτά που σας λένε οι δημοσιογράφοι. Δεν εισασταν εκεί, δεν ξέρετε αυτούς που ενεπλακησαν και δεν ξέρετε όλη την ιστορία. Εάν το επίθετό της και η οικογένεια της ήταν άλλη, δε νομίζω να είχε στιγματιστει έτσι...

Πολακισα

1)Άσε τα παραμυθια τωρα που οποιος εχει εμπλακεί σε τροχαίο κλέβει ενέσιμα οποίο είδη απο το νοσοκομείο . Στην τοπική αυτα. ξέρεις εσυ . 2) ο βρογχοσπασμος με το bridion δεν σημαινει υποχρεωτικά αλλεργία . Κάλλιστα προκαλείται και απο λαθος δόση . Αλλωςτε και η αλλεργία σε αυτο το φάρμακο ειναι δοςοεξαρτώμενη . Κάνατε καμια τρυπταση για το αποδείξετε ; τοσοι γιατροί τρέχανε μας λες δεν σκέφτηκε κανεις να κατοχυρώσει τη διάγνωση μετά την επαναδιασωληνωση και πριν τον δεύτερο βρογχοσπασμο που επικαλούνται ;

νικοσ

ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ , ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΠΛΗΡΟΜΕΝΟΙ ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΕΣ, Η ΛΥΚΟΣΥΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ , Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ , ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ κλπ

Toκογλύφος.

Και βέβαια φταίνε και αυτοί, για τις δραματικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, τσανακογλύφτη...

ωραία δικαιοσύνη...

χαχα ,άρα θα την πληρώσει η κακομοίρα η νοσηλεύτρια για τα λάθη των ιατρών.....

Α Ω

Τι γλυκο ομορφουλι κοριτσακι,χαθηκε απο ανικανους .Και η πρεζου του Πολακη δεν φταιει σε τιποτα το παρτσακλο;;Ενα ελληνακι θυμα του μπαχαλου,οχι οτι αλλου δεν γινονται παρομοια σκανδαλα αλλα ο καθενας ποναει τον λαο του.

The Ruler

Το πρωτόκολλο ανάνηψης ειναι διεθνές (ακολουθείται ακομα και στην ελλαδα) η ενέσιμη αδρεναλίνη (ενδοφλέβια ή ενδομυικη) έρχεται σε προγεμιςμενες σύριγγες έτοιμες για χορήγηση και η ποσότητα ειναι προκαθορισμένη ανα ml ώστε να ειναι τοςο εύκολη η ακριβής χορήγηση σε κατάσταση πανικού οςο το να μετρηςει καποιος ενα δυο τρια τέσσερα πέντε ....δέκα ml ....στα 200gr αδρεναλίνης θα πρεπει να μετρήσει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσότητα υγρού (και να την χορηγήσει) !!! (Ακομα θα μέτραγε...) Ο κανόνας ανάνηψης καθορίζει ποτε και ποσο αδρεναλίνη χορηγείται με το πέρας ενός κύκλου ανάνηψης .... ειναι τόσο απλό ώστε το προσωπικό μπορει να το εφαρμόσει ακομα και σε κατάσταση "πανικού" Η ευθύνη ανάνηψης παραμένει στον ενα και μοναδικό ιατρό που επιβλέπει την διαδικασία απο απόσταση χωρις να εμπλέκεται σε αυτή ώστε να μπορει να επιβλέπει την κάθε κίνηση Η άδικη κατηγορία για την νοσοκόμα θα καταπέσει στα δικαστήρια

το ξανά 'παμε, διαβάζουμε πρώτα το άρθρο@The Rule

"Συγκεκριμένα, και όπως αποκάλυψε η ΠΟΕΔΗΝ η νοσηλεύτρια Δ.Β. παραπέμπεται και καλείται σε απολογία διότι επέδειξε αμέλεια κατά την εκτέλεση του υπαλληλικού της καθήκοντος ενημερώσεως ιατρών συγκλινουσών ειδικοτήτων και επιβαλλόμενης συνεργασίας, εφόσον χορήγησε φάρμακα χωρίς εντολή ή ενημέρωση της υπεύθυνης ιατρού αναισθησιολόγου". Όπως αντιλαμβάνεσαι το "χωρίς εντολή ή ενημέρωση" είναι το πρόβλημα, και εάν έγινε πράγματι έτσι (θα φανεί αυτό) τότε από που προκύπτει υπαιτιότητα της αναισθησιολόγου; Ίσως μόνο στο ότι δεν ήταν κατά τη διάρκεια της ανάνηψης δίπλα στο παιδί (εκτός και είχε κάποιο άλλο επείγον περιστατικό την ώρα αυτή). Ο καρδιολόγος δε νομίζω να έχει καμία αρμοδιότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΜΓΧ

Η Μελινα ειναι στον παραδεισο ετσι και αλλιως. Κουραγιο στους γονεις! Θεος φυλαξει απο το μεγεθοσ της αδιαφοριας. Το λιγοτερο πρεπει να απολυθει αμεσσα...

συριζισταν

πάνε να βγάλουν λάδι την πρεζού εξαδέρφη του πολάκη. Πάντως αν ήταν το δικό μου παιδί .........

Λεβεντογεννα

Αν συνέβαινε στο δικό μου παιδί...ουρανό δε θα ξαναβλεπαν. Τέτοια ψυχραιμία..Μπράβο.

Ασε φίλε τα λόγια.

Είμαι ομοιοπαθής. Όταν συμβαίνει είσαι τόσο μουδιασμένος που δεν είσαι σε θέση να αντιδράσεις καθόλου. Είναι σαν να μη λειτουργεί ούτε το σώμα σου, όύτε το μυαλό σου. Περνάνε χρόνια για να συνειδητοποιήσεις τι πραγματικά έγινε και δεν συνέρχεσαι ποτέ. Είναι μια άθλια εμπειρία για τους γονείς, μην τους κρίνεις.

200 mg

Αδρεναλίνης; ψαχτε το λιγο και ατροπίνη για βρόγχοσπασμο;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

anto98

Πρόκειται για το σημείο στο οποίο πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η Ελληνική Αστυνομία εξάρθρωσε πολυμελή, εγκληματική οργάνωση, που είχε ορμητήριο συγκεκριμένο κτίριο της Αντωνιάδου και διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά

panagiwtis2

Ο υπουργός Υγείας εξηγεί γιατί το Ανώτατο Υπουργικό Συμβούλιο είπε δύο φορές όχι στο αίτημα των γονέων για μετάβαση του παιδιού στις ΗΠΑ προκειμένου να υποβληθεί συνδυαστική θεραπεία

1