Υπ. Υγείας: Επίθεση σε συνδικαλιστές και δημοσιογράφους για την υπόθεση της 4χρονης Μελίνας

Υπ. Υγείας: Επίθεση σε συνδικαλιστές και δημοσιογράφους για την υπόθεση της 4χρονης Μελίνας

Καλύπτει πλήρως τη συγγενή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, κάνοντας λόγο στην ανακοίνωση για «πρωτοφανή κανιβαλισμό»

Υπ. Υγείας: Επίθεση σε συνδικαλιστές και δημοσιογράφους για την υπόθεση της 4χρονης Μελίνας
Έπρεπε να καταγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) την πειθαρχική δίωξη της νοσηλεύτριας του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Βενιζέλειο για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, για να ξεδιπλωθούν οι ενέργειες των αρμοδίων αναφορικά με την θλιβερή αυτή υπόθεση.
 
Το υπουργείο Υγείας έσπευσε να αποδείξει –στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί με άμεση απάντηση  στα καταγγελλόμενα- τα καλά αντανακλαστικά του και εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, κάνοντας καταρχάς τη – γνωστή- διαπίστωση πως «η αποκατάσταση της αλήθειας σκόπιμα διαστρεβλώνεται από συγκεκριμένους συνδικαλιστές με πρόθυμους συμμάχους ορισμένους δημοσιογράφους σε ΜΜΕ τοπικά και μη».
 
Στη συνέχεια η διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπου σημειωτέον προΐσταται η αναισθησιολόγος και φίλη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ.
Παύλου Πολάκη
Κλείσιμο
, κυρία Ελένη Μαυρομάτη, εξηγεί πως «από την αρχή πρόθεση του υπουργείου και της ΥΠΕ ήταν να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν με σκοπό, εκτός από την απόδοση δικαιοσύνης, την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον».

Διαπιστώνει, ωστόσο, πως «δυστυχώς μία από τους γιατρούς που συμμετείχαν στην επέμβαση του παιδιού είχε την «ατυχία» να είναι συγγενής του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη» κι αυτό αρκούσε, όπως λέει, «για τον πρωτοφανή κανιβαλισμό τον οποίο υπέστη από μερίδα ΜΜΕ που αρέσκονται  στη διαστρέβλωση της αλήθειας, στη λασπολογία και στη συκοφάντηση. Στο χορό αυτό μπήκε από χθες η γνωστή για  τον «συνδικαλισμό» των προσωπικών επιθέσεων ΠΟΕΔΗΝ, σε ρόλο δικαστή, πραγματογνώμονα και υπέρτατου κριτή».
 
Ευρισκόμενη ωστόσο αντιμέτωπη με την αλήθεια που αποκάλυψε όμως η ΠΟΕΔΗΝ, η 7η ΥΠΕ προχωρεί για πρώτη φορά σε παράθεση στοιχείων και δημοσιοποίηση των ενεργειών που έχουν ακολουθηθεί από τη μοιραία χειρουργική επέμβαση και έπειτα – κίνηση πρωτοφανής μετά τις προσπάθειες συγκάλυψης που ακολουθήθηκαν από τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε και ο θάνατος της 4χρονης έφερε στο φως τη σχέση εξάρτησης της αναισθησιολόγου κυρίας Νεκταρίας Πολάκη με τις οπιούχες ουσίες καθώς και την κλοπή ουσιών που είχε διαπράξει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
 
«Όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες (ΕΔΕ, προκαταρκτική εξέταση ) ολοκληρώθηκαν με σύννομο τρόπο. Η ΕΔΕ απέδιδε ευθύνες σε δυο γιατρούς- μια εκ των οποίων η κα Πολάκη- και μια νοσηλεύτρια και ως εκ τούτου για τους μεν γιατρούς επιλήφθηκε άμεσα, μετά τη συγκρότησή του, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΥΠΕ ενώ για τη νοσηλεύτρια το αντίστοιχο συμβούλιο για το λοιπό προσωπικό, στο οποίο προϊσταται πρωτοδίκης . Σε αυτό το πλαίσιο και κατά τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες κλήθηκαν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, κατά την κρίση των συμβουλίων, και η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης