Ο Τζέισον έγινε Αντιγόνη αλλά... παραμένει άντρας

Ο Τζέισον έγινε Αντιγόνη αλλά... παραμένει άντρας

Μετά την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, θέλησε να προσθέσει στη ληξιαρχική πράξη γέννησης το όνομα «Αντιγόνη» και να απαλείψει το φύλο του

Εκδόθηκε απόφαση από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, στο αίτημα του Jason - Αντιγόνη Dane, ο οποίος μετά την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, θέλησε να προσθέσει στη ληξιαρχική πράξη γέννησης το όνομα «Αντιγόνη» και να απαλείψει το φύλο του. 

Το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα αλλαγής του ονόματος αντί «Ιάσων» σε «Ιάσων-Αντιγόνη», σε συμφωνία με το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος με το οποίο «κατοχυρώνεται το δικαίωμα του καθενός για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του και εφόσον η απόρριψη του σχετικού αιτήματος θα δημιουργούσε ανεπιθύμητες συνέπειες για τον αιτούντα ως προς την προσωπική και κοινωνική του κατάσταση και εικόνα». Ωστόσο δεν αποδέχτηκε τη μεταβολή της καταχώρησης του φύλου του προσώπου σε κενή, επικαλούμενο την «έλλειψη σχετικού θεσμικού πλαισίου ατόμων μη κατατασσόμενων σε διακριτή περίπτωση μη-δυϊκής ταυτότητας φύλου (τρίτη καταχώρηση φύλου)». Για τον λόγο αυτό ο Jason- Αντιγόνη θα προχωρήσει σε έφεση.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), η μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας, εξέφρασε με ανακοίνωσή της την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ιστορικής σημασίας απόφαση για τα δικαιώματα των μη-δυαδικών προσώπων του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου.

ΣΧΟΛΙΑ (82)

Ζουν...

...ανάμεσά μας. Μέχρι στιγμής δεν κολλάει, αλλά τίποτα δεν αποκλείει μια μετάλλαξη.

Να το κάνουμε...

Γκέισον-ρούφα το τρομπόνι-Dane

...

Μας εχει ζαλισει τα κοχονες ο Τζεισον. Κατι τετοιοι κανουν ακομα και τους πιο ανεκτικους στην ομοφυλοφυλια, οπως εγω, να πουν «ως εδω και μη παρεκει».

Πώς!!!!!

Δηλαδή συγγνώμη ρε παιδιά για να καταλάβω αν με πει κάποιος gay η αδερφή χωρίς να είμαι πρέπει να το θεωρήσω και τιμή μου;

Δεν γουστάρω ανωμαλιάρες

Ρε Jason - Αντιγόνη δεν παίρνεις φόρα να μας κλ@σ31ς μια μαντρα αρχ.....

Guest

Άλλη μία εισαγώμενη νοοτροπία στην πολιτισμικά παρηκμασμένη Ελλάδα: δικαιωματισμός απόρροια τού δυτικού μηδενισμού. Διαστρέβλωση τής σύγχρονης επιστημονικής γνώσης και επιβολή πολιτικής ισχύος.

G

Σαν μυστικό βιολογικό project της CIA ακούγεται. Project Jason Αντιγόνη. Lol

Έλεος

Γιατί πρέπει να δώσουμε 5 λεπτά δημοσιότητας σε έναν μαντράχαλο που χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Ε όχι

Είδαν οι δικαστές μπροστά τους αυτή την κοπελαρα και της είπαν ότι δεν είναι γυναίκα ;!

#33

τι Αντιγόνη......θες ένα χέρι βρωμόξυλο να γίνεις.....Βαγόνι......!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης