Ο Τζέισον έγινε και Αντιγόνη και θέλει να μιλούν γι' αυτόν σε ουδέτερο πρόσωπο

Ο Jason έγινε και Αντιγόνη και θέλει να μιλούν γι' αυτόν σε ουδέτερο πρόσωπο

Ο 32χρονος Jason, ο οποίος είναι γνωστός από την ακτιβιστική του δράση στα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα, ζήτησε να προστεθεί και το όνομα Αντιγόνη, στο ηδη καταχωριμένο όνομά του τονίζοντας έτσι την ταυτότητα φύλου ως άφυλο άτομο

Η πρώτη δίκη για διαγραφή φύλου από ληξιαρχική πράξη γέννησης αλλά και προσθήκη ονόματος σε ταυτότητα ατόμου που ζητά να αναγνωριστεί ως non binary, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου. 

Ο 32χρονος Jason, ο οποίος είναι γνωστός από την ακτιβιστική του δράση στα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα, ζήτησε να προστεθεί και το όνομα Αντιγόνη, στο ηδη καταχωριμένο όνομά του τονίζοντας έτσι την ταυτότητα φύλου ως άφυλο άτομο. 

"Προσφύγαμε στην ελληνική δικαιοσύνη για να γίνει διαγραφή φύλου. Δεν συμπεριλαμβανόταν στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τα τρανς μη δυικά άτομα, δηλαδή όσα κινούνται ανάμεσα στο έμφυλο δίπολο ή και εκτός. Εγώ είμαι εκτός, είμαι άφυλο άτομο. Το φύλο είναι ζήτημα αυτοπροσδιορισμού δεν έχει να κάνει με την ανατομία. Είναι η πρώτη φορά που προσφύγαμε με δικηγόρο τον κ. Σωτηρόπουλο και μάρτυρα τον κ. Βαλλιανάτο. Έγινε η διαδικασία και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Αν δεν δικαιωθώ θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο". 

Ο ίδιος ο Jason - Αντιγόνη επιθυμεί όσα άτομα αναφέρονται στο πρόσωπό του να χρησιμοποιούν την αντωνυμία "το" μπροστά από το όνομά του σημειώνοντας ωστόσο πως: "δεν πρόκειται για αντικειμενοποίηση του ατόμου αλλά υπονοείται το άτομο στη χρήση της αντωνυμίας". 

Όσον αφορά στην επιλογή του ονόματος Αντιγόνη, τονίζει πως πρόκειται για ένα όνομα που απλά του αρέσει και το χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια. 

Το Jason - Αντίγονη είναι αριστουχος απόφοιτος του τμήματος θεατρικών σπουδών και τώρα  σπουδάζει στο ελληνικό πανεπιστήμιο αφού κάνει το μεταπτυχιακό του πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία παλεύει χρόνια μέσα από ακτιβιστικές και όχι μόνο δράσεις. Παράλληλα αρθρογραφεί για τον βιγκανισμό καθώς το ίδιο ακολουθεί πιστά τα τελευταία χρόνια τον βίγκαν τρόπο ζωής. 

"Στο πανεπιστήμιο γίνομαι απόλυτα σεβαστό και αποδεκτό. Οι καθηγήτριες μου με προσφωνούν "Το Jason - Αντιγόνη". Γενικότερα τα θέματα των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν είναι κάτι που πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμο από την κοινωνία. Πρέπει να προστατεύονται από τη νομοθεσία και να προωθούνται από την εκπαίδευση", λέει. 

Προσθέτει ακόμη πως η απόδοση φύλου και η θρησκεία σε νεογνό κατά τη γνώμη του είναι παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος. Για την δική του παιδική ηλικία λέει χαρακτηριστικά: "Από μικρό ήμουν μια περίπτωση που δεν έμπαινα σε καλούπια. Ήθελα να φοράω και φορέματα αν και το έκανα πολύ αργότερα. Τώρα πια φοράω καθημερινά αλλά ταυτόχρονα έχω μούσι, τριχοφυΐα και προς το παρόν τουλάχιστον δεν προτίθεμαι να κάνω καμία αλλαγή στο σώμα μου". 

Όσον αφορά το ηλικιακό όριο επισημαίνει πως κατά την άποψή του πρέπει να... πέσει κάτω από τα 15 έτη. "Ένα άτομο πολλές φορές νιώθει το φύλο του και από τριών χρονών ακόμα. Ένα παιδί κακοποιείται στο σχολείο με το να το αποκαλούν με ένα φύλο που δεν του αντιστοιχεί και δεν το νιώθει. Άλλωστε όλη αυτή η διαδικασία γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και δεν έχει να κάνει ούτε με ορμονοληψία αλλά ούτε και με επεμβάσεις".

 

Αναφερόμενο στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το φύλο τονίζει το εξής: "Η διαδικασία που αποκόμισα ήταν φρικτή. Όσα ακούστηκαν μέσα στη Βουλή δεν ακούγονται ουτέ στο χειρότερο ελληνικό καφενείο". 

Τέλος τονίζει πως θα ήθελε στο μέλλον να ασχοληθεί με την πολιτική: "Με ενδιαφέρουν και τα κοινά άλλωστε ήδη αυτό που κάνω είναι πολιτική. Με ενδιαφέρει να προωθήσω και εκ των έσω τα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα". ΣΧΟΛΙΑ (332)

εεεε

τρια,τρια, τρια. τρια μαρουλια ένα ευρω!

Τυπικός συριζαίος

Τώρα θα σε υπολείπονται...

το το τοοοοοοοοοοοοο λεμε!!!!!!!!!!!!!!!!1

θελει να μιλαμε σε ουδετερο προσωπο για κεινο, το τζεησον το αντιγονι. διορθωστε τον τιτλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! σεβασμοοοοοοοοοοοοοοςςςςςςςςςςςςςςςς στο ουδετερο.

"Ρατσιστής" αχ μανούλα μου

Αυτή η ξανθιά είναι η περίφημη "Άννα". Εκείνη ντε, που δήθεν "παραλίγο να την πυρπολήσουν" σε ένα εσπερινό σχολείο! Σε 18 χρόνια που φοιτά έχει περάσει μόνο δύο τάξεις η καημένη...σνίφ!...γιατί όλοι είναι ρατσιστές!...κι άλλο σνιφ!...διότι τι τους πειράζει που στη λέξη "πατάτα" κάνει ορθογραφικά λάθη η καημένη; Από ρατσιστοκαθηγητές τι περιμένεις παιδί μου! .... Και κάθε μέρα τρομοκρατεί εργαζόμενα παιδιά ("Κωλοαλβανέ νεκρός θα ξεκουμπιστείς από την Ελλάδα") για "τα δικαιώματά της" (αυτά της "ταυτότητας φύλου") και σκορπάει μηνύσεις αριστερά και δεξιά, με την υποστήριξη του σωματείου των τραβεστί (ΣΥΔ), και με δικηγόρο τον κ.Σωτηρόπουλο - των "δικαιωμάτων κι αυτός, αλλά σεμνότερος της Ηλέκτρας Κούτρα που τσαμπουκαλευόταν ασύστολα. (Ετούτος τουλάχιστον είναι πιό ευπρεπής μεροκαματιάρης.) ... Έχει και πολύ Συνήγορο του Πολίτη η ιστορία παιδιά...

alexandros

Ο Σαραντης Καργακος τα ειπε ολα με δυο λογια,για το που μας οδηγει ο κ.Τσιπρας.ΕΚΠΟΥΣΤΕΥΣΗ και ΕΚΠΟΥΤΑΝΕΥΣΗ.

Μανώλης..

Ποιος ψυχίατρος να τολμήσει να πει για την περίπτωσή του; Μαύρο φίδι που τον έφαγε από το κατιναριό και τις συνιστώσες....

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ

ΛΟΙΠΟΝ ΤΖΕΙΣΟΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ Η ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ,,,ΔΙΚΑΙΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΤΙΝΕΣΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΙΣΗΣ ΣΕ ΟΤΙ ΦΥΛΛΟ ΘΕΣ ΑΝΤΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΤΛ ΣΕΒΑΣΤΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ,,ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΤΙΣΙΜΟ ΜΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΗ ΤΟΝ ΓΕΛΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΚΑΤΟΥΡΑ ΕΝΑΣ ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ,,ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΝΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΙ ΝΤΙΝΟΝΤΕ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΙΣΙΣ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΟΠΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΝΤΙΝΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΚΤΛ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΥΡΙΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΙΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΥΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ

sg

το να κάνει ότι θέλει με την παρτη του είναι δικαιωμά του εφόσον δεν μας ενοχλεί.....αλλά διάλεξε όνομα κυριε/κυρια.....και ας μην υποκρινόμαστε...το σεβόμαστε αλλά αν είχαμε τέτοιους γιους οι 9/10 θα είχαμε βουτήξει απο το παραθυρο.....δύσκολα τα πράγματα για αυτούς τους ανθρώπους...

Κ.Θ.

Ο επόμενος αρχηγός του Σύριζα.

123

ακριβώς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΑΡΚ.

Η ψυχιατρικη τι λεει , οταν ενα αγορι, επιλεγει να ντυνεται γυναικεια και απαιτει να προσφωνειται ως ουδετερο, δηλαδη ως αντικειμενο ;;;;;;;;;; Για ψαξτε το. Παντως το θεατρινο τζεησον αντιγονι, εχει μελλον στον θιασο συριζα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio_politismou__bouboulinas

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής επικαλέστηκε το non paper του υπουργείου Οικονομικών, για τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομίας - «Δεν έχει συντελεστεί καμία μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ»

kor112

Ο Αριστείδης Φλώρος είναι  καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Energa-Hellas  και ο Μάκης Γιαννουσάκης έχει καταδικαστεί σε ισόβια για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της εμπορίας ναρκωτικών του πλοίου Noor-One 

2