Ο Πολάκης κόβει 20 εκατ. ευρώ από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Ο Πολάκης κόβει 20 εκατ. ευρώ από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Με υπογραφή Πολάκη μπαίνει «τσεκούρι» 20 εκατ. ευρώ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας – Ενδεικτικό των περικοπών που γίνονται στη δημόσια Υγεία 

Μειωμένα κατά 20 εκατ. ευρώ θα είναι τα έσοδα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Η απόφαση αφορά στην έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός – Οφθαλμιατρείο Αθηνών – Πολυκλινική». 

Όπως αναφέρει το capital.gr, η απόφαση προβλέπει ότι  στο ταμείο του νοσοκομείου θα μπουν 161,06 εκατ. ευρώ, ενώ το 2017 τα έσοδα έφταναν τα 180,01 εκατ. 

Η απόφαση εκτιμά τα έξοδα στα 192,014 εκατ. ευρώ ενώ σημειώνει ότι υπάρχει ένα «πιθανό ταμειακό υπόλοιπο» ύψους 30,95 εκατ. ευρώ, το οποίο προστίθεται στα έσοδα προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός. Μετά και την ενσωμάτωση του «πιθανού ταμειακού υπολοίπου» στα έσοδα, ο Ευαγγελισμός αναμένεται ότι θα λάβει 192 εκατ. ευρώ έναντι  211 εκατ. που ήταν η περσινή αρχική πρόβλεψη.

Για το 2017, τα έξοδα του νοσοκομείου είχαν εκτιμηθεί στα 211,6 εκατ., ενώ υπήρχε ταμειακό υπόλοιπο 31,6 εκατ. Ευρώ. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπήρξαν 7 τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό, που τελικά διαμορφώθηκε στα 220,75 εκατ. ευρώ.

Δέχεται 1.200-1.300 ασθενείς στις εφημερίες 

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας δέχεται κατά μέσο όρο 1.200-1.300 ασθενείς όταν έχει εφημερίδα. Η περικοπή του προϋπολογισμού δείχνει, σύμφωνα με το capital.gr, τις γενικότερες περικοπές που θα επιβληθούν στο ΕΣΥ. Ειδικότερα, από το ταμείο των δημόσιων νοσοκομείων κόβονται φέτος 370 εκατ., καθώς υπάρχει μείωση της επιχορήγησης του ΕΣΥ από τον τακτικό Προϋπολογισμό, από τα 1,3 δισ. ευρώ το 2017 στα 930 εκατ.

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας 


Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απαντά πως δεν υπάρχουν περικοπές δημοσίων δαπανών στην Υγεία, σημειώνοντας ότι το όριο των λειτουργικών δαπανών του ΕΣΥ παραμένει στα ίδια επίπεδα και το 2018. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς νοσοκομεία και υγειονομικές περιφέρειες αντισταθμίζεται από την αύξηση της μεταβίβασης πόρων του ΕΟΠΥΥ προς το ΕΣΥ και από τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Έκτακτη επιχορήγηση το Δεκέμβριο 

Στο τέλος του Δεκεμβρίου, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην έκτακτη επιχορήγηση των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών με το ποσό των 8,9 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν «τρύπες» σε εξοπλισμό και λοιπές υποδομές, ενώ και το 2016 είχε αποδώσει 6 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά του ταμεία.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Παρατηρητης1

Παντα ο φτωχος την πληρωνει.

Q

Ο πατριωτισμος της φασιστερας. Κοψτε απο τα νοσοκομεια για να χουν να τρωνε με χρυσα κουταλια στην ΕΡΤ. Τοσο κατα της διαφθορας ο Τσιπρας!

Ευλογητός

Κόψτε κόψτε τόσοι καρανίκες πρέπει να πληρωθούν που προσφέρουν 1000 φορές πιο χρήσιμο έργο στην κοινωνία απ τους γιατρούς. Όσο για εμάς δεν πειράζει αν αρρωστήσουμε θα κάνουμε ένα τσάι σπίτι και θα παρακαλάμε να μην πεθάνουμε σε αυτή την κομμουνιστοχώρα που φτιάξατε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

more

«Οι καταγγελίες του κ. Κωσταράκου αφορούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καθώς αυτά τα κονδύλια δεν προορίζονται για το ελληνικό δημόσιο», ειπώθηκε χαρακτηριστικά

3
bakari-dolofonia_main01

Οι γονείς του άτυχου 23χρονου ζητούν δικαίωση για τη δολοφονία του παιδιού τους - Στις 21 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Μπακαρί - Εννέα οι κατηγορούμενοι

1
kapsohas

«Θα έλεγα στους εκλεκτούς συναδέλφους της διοίκησης, να μην μπουν στον κόπο να με καλέσουν στα πειθαρχικά όργανα της Ένωσης» λέει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ - Τι απαντά στις επικρίσεις για την τοποθέτησή του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

25