Κοινή άσκηση των ειδικών δυνάμεων Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας

Κοινή άσκηση των ειδικών δυνάμεων Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας

Συμφωνία των αρχηγών ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας και της Σερβίας

Κοινή άσκηση των ειδικών δυνάμεων Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας
Tο περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην περιοχή των Βαλκανίων, της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, στους τομείς της ακαδημαϊκής, ατομικής και επιχειρησιακής εκπαίδευσης και ανταλλαγής πληροφοριών, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΕΔ, των δύο χωρών, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και στρατηγού Λιούμπισα Ντίκοβιτς, στην Αθήνα.

Ειδική μνεία έγινε στην πραγματοποίηση συνεκπαιδεύσεων μονάδων ειδικών δυνάμεων, στη συμμετοχή σε ασκήσεις στους τομείς πολιτικής προστασίας και χειρισμού κρίσεων, καθώς και στη διαδικασία πλήρους συμμετοχής της Σερβίας στον Σχηματισμό Μάχης "HELBROC.

Κλείσιμο


Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας συμφώνησε με την πρόταση του Έλληνα ομολόγου του για την πραγματοποίηση άσκησης των ειδικών δυνάμεων Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των συγκεκριμένων κρατών.

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στην Ελλάδα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, επισκέφθηκε το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θ/Κ ‘'Γ. ΑΒΕΡΩΦ", ενώ αύριο θα επισκεφθεί τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών, στον Ασπρόπυργο, όπου θα ενημερωθεί για την οργάνωση, λειτουργία και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές της.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης