Δικαστές-Εισαγγελείς προς Ερντογάν: Η δικαστική κρίση δεν εξαρτάται από αποδοκιμασίες ξένων πολιτικών

Δικαστές-Εισαγγελείς προς Ερντογάν: Η δικαστική κρίση δεν εξαρτάται από αποδοκιμασίες ξένων πολιτικών

Για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών - Η Ένωση επικεντρώνει το σημείο εκείνο των δηλώσεων του κ. Ερντογάν που έκανε αναφορά σε «διατάραξη του σεβασμού του για την Ελληνική Δικαιοσύνη» και στη διαπίστωσή του ότι «μέχρι ένα σημείο λειτουργεί το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα»

Άμεση και «σκληρή» ήταν η αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) στις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Αλέξη Παπαχελά 
(ΣΚΑΙ), αναφορικά με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας, αλλά και για την κρατούσα κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη γείτονα χώρα.

Παράλληλα, η ΕΔΕ υπενθυμίζει με νόημα στην ανακοίνωσή της τις «μαζικές απολύσεις 4.000 δικαστών και εισαγγελέων στην Τουρκία μετά την 15η Ιουλίου 2016, πολλοί από τους οποίους είναι κρατούμενοι σε κελιά απομόνωσης, χωρίς να τους απαγγελθούν συγκεκριμένες κατηγορίες».

Η Ένωση επικεντρώνει το σημείο εκείνο των δηλώσεων του κ. Ερντογάν που έκανε αναφορά σε «διατάραξη του σεβασμού του για την Ελληνική Δικαιοσύνη» και στη διαπίστωσή του ότι «μέχρι ένα σημείο λειτουργεί το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα».

Η ΕΔΕ επισημαίνει ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο είχε στείλει την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών επιστολή σημειώνοντας ότι ο Άρειος Πάγος με τρεις αποφάσεις του έκρινε ότι «ενδεχόμενη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή τους και θα τους εξέθετε σε βασανιστήρια και εξευτελισμό» και προσθέτει: «Η προτεραιότητα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, που επιβάλλουν η Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποτέλεσαν τη βάση των αποφάσεων».

Ακόμη, η ΕΔΕ υπογραμμίζει ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνει ζητήματα έκδοσης πολιτών τρίτων χωρών και δεν εξαρτά την κρίση της από φιλοφρονήσεις ή αποδοκιμασίες Ελλήνων ή ξένων πολιτικών».

Τέλος, οι  Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς, σημειώνουν ότι «το σχόλιο του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας ότι «το δικαστικό σύστημα στην Τουρκία είναι περισσότερο δίκαιο απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα» θυμίζουμε τις συνεχείς δηλώσεις διαμαρτυρίας της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών στις μαζικές απολύσεις 4.000 δικαστών και εισαγγελέων στην Τουρκία μετά την 15η Ιουλίου 2016, πολλοί από τους οποίους είναι κρατούμενοι σε κελιά απομόνωσης, χωρίς να τους απαγγελθούν συγκεκριμένες κατηγορίες».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΔΕ έχει ως εξής:

«Οι χθεσινές αναφορές του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας περί «διατάραξης του σεβασμού του για την Ελληνική Δικαιοσύνη» και η διαπίστωσή του ότι «μέχρι ένα σημείο λειτουργεί το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα» με αφορμή την μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, μας υποχρεώνουν να επισημάνουμε τα ακόλουθα: Σε επιστολή μας με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 2017 προς την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών αναφέραμε ότι με τρεις αποφάσεις του το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας μας στις 26 Ιανουαρίου 2017 δέχθηκε, ότι ενδεχόμενη έκδοση των τούρκων αξιωματικών θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή τους και θα τους εξέθετε σε βασανιστήρια και εξευτελισμό και με το σκεπτικό αυτό αποφάσισε την μη έκδοσή τους. Η προτεραιότητα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, που επιβάλλουν η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποτέλεσαν τη βάση των αποφάσεων. Στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών, που ακολούθησε στις 19 Μαϊου στο Κισινάου της Μολδαβίας το ζήτημα που θέσαμε, συζητήθηκε ως κορυφαίο θέμα στην ημερήσια διάταξη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών αντιλαμβανόμενη την ανεπίτρεπτη πίεση που ασκήθηκε από Κυβέρνηση τρίτου κράτους στο δικαστικό σύστημα της Χώρας μας, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση πλήρους υποστήριξης.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνει ζητήματα έκδοσης πολιτών τρίτων χωρών και δεν εξαρτά την κρίση της από φιλοφρονήσεις ή αποδοκιμασίες Ελλήνων ή ξένων πολιτικών.

Στο σχόλιο του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας ότι «το δικαστικό σύστημα στην Τουρκία είναι περισσότερο δίκαιο απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα» θυμίζουμε τις συνεχείς δηλώσεις διαμαρτυρίας της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών στις μαζικές απολύσεις 4.000 δικαστών και εισαγγελέων στην Τουρκία μετά την 15η Ιουλίου 2016, πολλοί από τους οποίους είναι κρατούμενοι σε κελιά απομόνωσης, χωρίς να τους απαγγελθούν συγκεκριμένες κατηγορίες».

ΣΧΟΛΙΑ (9)

noldor

"ξένων";;; τι θα πει "ξένων";;;; Έχουν πρόβλημα με τους ξένους οι δικαστές; Λίγο ρατσιστικό, και ξενοφοβικό μου ακούγεται αυτό! Ο Ερντογάν όπως και κάθε ξένος γνωρίζει πριν από εμάς ποιο είναι το καλό μας και για αυτό ενδιαφέρεται.

?

"Η δικαστική κρίση δεν εξαρτάται από αποδοκιμασίες ξένων πολιτικών" αλλά μόνο εγχώριων έπρεπε να συμπληρώσει.

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!!!!!

Ο άρειος πάγος ας συμμορφωθεί πρώτα με την,1) επιταγή της Διεθνούς σύμβασης για τα δικαιώματα του Παιδιού .Η Ελλάδα την κύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 (νόμος 2101/1992) και, δυνάμει του άρθρου 28, παρ. 1 του Συντάγματος, επιβάλλεται να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και να υπερισχύει έναντι κάθε άλλης, αντίθετης διάταξης νόμου, αποτελεί δικαίωμα του παιδιου η συνεπιμέλεια και όχι του πατέρα όπως με περισσή πονηριά αναφέρουν στις αποφάσεις τους.2) Με τις υπερνομοθετικές διατάξεις του διεθνούς δικαίου δικαιωμάτων του ανθρώπου όπως αρ. 8 παρ. 2 ΕΣΔΑ, 2,. 7, 9 και 18 ΔΣΔΠ, 3, 19 Σύμφωνου Αστ. Πολ. Δικ., αρ. 5 7ου Πρωτοκόλλου ΕΣΔΑ, άρθρο 24 Χάρτη Θ.Δ. Ε.Ε., τα οποία ισχύουν στην Ελλάδα και είναι ιεραρχικά ανώτερα, μεταγενέστερα του Α.Κ. του 1983 και ειδικότερα. Ομοίως τις πολλές αποφάσεις του ΕΔΔΑ καθώς και τα πρόσφατα και επαναστατικά (1) ψήφισμα 15/2015 Συμβουλίου Υπουργών Συμβουλίου της Ευρώπης και (2) ψήφισμα 2079/2015 της επιτροπής ισότητας της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η αποκλίνουσα πιο πάνω θέση κινδυνεύει να θεωρηθεί ότι συνιστά αρχή καταγγελίας των διεθνών συμβάσεων που ισχύουν και να ελεγχθεί από τα διεθνή όργανα ελέγχου, τα οποία επιβάλουν την κοινή επιμέλεια μετα την διάσπαση των γονέων ως δικαίωμα των παιδιών και όχι των γονέων.3) με το Ελληνικό σύνταγμα Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων) 1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. 2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. 3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.......Δεν μπορεί να κατηγορεί ο Αρειος πάγος για μη τηρηση της νομιμότητας τον Ερντογαν εναν πολιτικο άλλης χώρας όταν δεν υπακούει στους Διεθνής και εγχωριους κανόνες ο ίδιος, σε σημείο βέβαια που οι αποφάσεις του τείνουν να θεωρηθούν ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ.

@ ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!!!!!

Καλά. Άσε τα παιδιά σου με τη μητέρα τους και μη σκούζεις. Για να τα δώσει στη μάνα το δικαστήριο, κάποιο λόγο είχε

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ

@ ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!!!!!07/12/201713:35 @ Ειχε λόγο, τον λόγο της κακοδικίας απο μία παράνομη απόφαση. Αν βέβαια αυτοί που εκδίδουν τις παράνομες αποφάσεις που δεν συνάδουν με το εγχώριο και διεθνές δίκαιο λογοδοτήσουν κάποια στιγμή θα είναι η δικαίωση όλων των ορφανών παιδιών που βιώνουν συνθήκες πρωτοφανών εγκλημάτων σε μία ψευδώς αποκαλούμενη ευρωπαική χώρα. Μονο ευρωπη δεν είμαστε. Στο θέμα μας τώρα, στην τουρκία ΙΣΧΥΕΙ η ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ. Στην κουμμουνιστική Ελλάδα πάλι ισχύει απλά τα δικαστήρια παρανομούν!!!! Μόλις βέβαια αναχωρήσουν οι ψευδοκουμμουνιστες και η ΛΟΑΤ κοινότητα απο την κυβέρνηση και ψηφιστεί η συνεπιμέλεια ευκρινως χωρις να αφηνει παραθυράκια στους καλη τη πιστη δικαστες-νες να αυξάνουν την δικηγορική ύλη τεχνηεντως κι οι αποφάσεις συνάδουν με το γράμμα του νόμου τότε οι επιμελήτριες θα χάσουν και τις βαρύγδπουπες διατροφές και θα αναγκαστούν να δουλέψουν να προσφέρουν και αυτες στα παιδιά τους, και οι συνηγοροι- δικαστες θα χάσουν το 80% της δικηγορικής ύλης αλλα και παραβόλων και θα αναζητήσουν αλλου δουλειά. Τερμα οι αεριτζηδικες δουλειες κύριοι..πνεει αλλος αερας. ΥΓ δεν της την εδωσε...εγω την παρείχα!

@ ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ 07/12/2017

Την παρείχες διότι ούτως ή άλλως θα στην έπαιρναν και απλά συμβιβάστηκες στο δικαστήριο. Δε πρώτα τι σημαίνει συνεπιμέλεια και τι προβλήματα δημιουργεί και μετά μπαίνει και στα βαθιά νομικά το τι είναι κακοδικία (αμφιβάλω αν ξέρεις ακόμα και τις σχετικές διατάξεις περί κακοδικίας). Είπαμε: η συνεπιμέλεια είναι το τέλειο όλπο στα χέρια του πρώην που θέλει να κάνει το βίο αβίωτο στη μητέρα. Σας μάθαμε

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ

@ ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ 07/12/201707/12/201714:38@ Εννοια κακοδικίας πρέπει να έχει διαπραχθεί σφάλμα προφανές, που να έχει προέλθει από βαριά αμέλεια ή πρέπει να κινήθηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί από δόλια προαίρεση, οπότε το σφάλμα της δικαστικής απόφασης ή πράξης γεννά ευθύνη του δικαστικού λειτουργού προς αποζημίωση. Προφανές σφάλμα :.. Mη συμμορφωση με επιταγή της Διεθνούς σύμβασης για τα δικαιώματα του Παιδιού (νόμος 2101/1992) και, δυνάμει του άρθρου 28, παρ. 1 του Συντάγματος, ...... υπερνομοθετικές διατάξεις του διεθνούς δικαίου δικαιωμάτων του ανθρώπου όπως αρ. 8 παρ. 2 ΕΣΔΑ, 2,. 7, 9 και 18 ΔΣΔΠ, 3, 19 Σύμφωνου Αστ. Πολ. Δικ., αρ. 5 7ου Πρωτοκόλλου ΕΣΔΑ, άρθρο 24 Χάρτη Θ.Δ. Ε.Ε., τα οποία ισχύουν στην Ελλάδα και είναι ιεραρχικά ανώτερα, μεταγενέστερα του Α.Κ. του 1983 και ειδικότερα. Αποφάσεις ΕΔΔΑ, (1) ψήφισμα 15/2015 Συμβουλίου Υπουργών Συμβουλίου της Ευρώπης και (2) ψήφισμα 2079/2015 ,Ελληνικό σύνταγμα Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων) 1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. 2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις!@@ η συνεπιμέλεια είναι το τέλειο όλπο στα χέρια του πρώην που θέλει να κάνει το βίο αβίωτο στη μητέρα. Σας μάθαμε @@ Αποφάσεις με μοναδικό κριτήριο το φύλο του ονομάζεται έμφυλη διάκριση ή σεξισμός . Σε κάλυψα ?? Εχετε όριο το 2018 να φάτε όσο μπορείτε εις υγείας των κορόιδων γιατι τα κορόδια φταίνε που αλωνίζετε νομικοί και επιμελήτριες με άτυπες συντάξεις (δεν αναφέρομαι στο σύνολο των μανάδων που θέτουν ως προτεραιότητα το συμφέρων των τέκνων τους). Αυτο θα λάβει τέρμα με τον εκδιωγμό της κοινότητας απο την λήψη αποφάσεων και πλήρη υποταγή στην διεθνές κοινοτικό και εγχώριο δίκαιο. ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ, θα βρείτε αλλου δουλειά!

isma

Προφανώς δεν καταλάβατε ότι στην προκειμένη περίπτωση άλλο είναι το θέμα συζητήσεως εκτός αν θέλετε να κάνετε επίδειξη των γνώσεων σας για ένα όντως σοβαρό ζήτημα που δεν έχει σχέση με το θέμα που ετέθη.

Κοιτα ποιος μιλάει

isma07/12/201713:44 @ Καθόλου άλλο θέμα, δεν μπορεί να εγκαλούν οι παρανομούντες τον άλλον για παρανομία του διεθνους δικαίου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kataigida-keravnos

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα - Στην έδρα του Δήμου Νέστου, τη Χρυσούπολη, ανατολικά της Καβάλας, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις τελευταίες καταρρακτώδεις βροχές στις 26 Ιουνίου

baby_arthroo

Μηνύσεις χωρίς αντίκρισμα - Αυτή τη φορά «χτύπησε» σε κατάστημα με παιδικά ρούχα σε γνωστό εμπορικό κέντρο - Οι μεταμφιέσεις της και ο τρόπος που πλησιάζει τα θύματά της

32
adwnis_me_evgenia

«Η δικαίωση μου από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες πέρασε στα ψιλά, το ατύχημα της Ευγενίας από την προβλήτα, ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό, στην προσπάθεια της να προστατεύσει ένα παιδί, σχολιάστηκε με κακία και με μία περσινή φωτό άσχετη με το ατύχημα» έγραψε στο Twitter

8