Νέα γεώτρηση της Total στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ

Νέα γεώτρηση της Total στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ

«Είναι μια θετική εξέλιξη. Είναι θετικό το γεγονός ότι η εταιρεία βλέπει ότι υπάρχουν οι προοπτικές και είναι ξεκάθαρη ψήφος εμπιστοσύνης για την κυπριακή ΑΟΖ» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης

Νέα γεώτρηση της Total στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ
Στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ θα δραστηριοποιηθεί σύντομα η γαλλική εταιρεία TOTAL, όπως ανακοινώθηκε χθες μετά από συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, στο Παρίσι.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφθασε χθες στη γαλλική πρωτεύουσα για επίσκεψη εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας θα έχει συνάντηση σήμερα με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ χθες συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της TOTAL Patrick Pouyanne και τον Αντιπρόεδρο του τμήματος Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής Elias Kassis.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι δραστηριότητες της εταιρείας στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα της πρόσφατης γεώτρησης που έγινε, καθώς και οι μελλοντικοί σχεδιασμοί της εταιρείας σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία ΕΝΙ.

«Όπως ο ίδιος ο επικεφαλής της εταιρείας είπε, πολύ σύντομα θα προχωρήσουν με το σχεδιασμό τους στο οικόπεδο 6. Είναι μια θετική εξέλιξη. Είναι θετικό το γεγονός ότι η εταιρεία βλέπει ότι υπάρχουν οι προοπτικές και είναι ξεκάθαρη ψήφος εμπιστοσύνης για την κυπριακή ΑΟΖ» πρόσθεσε.
 
Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ακόμη ότι από τη συζήτηση που έγινε με τον επικεφαλής της TOTAL προκύπτει επίσης ότι το θέμα της ενέργειας αναμένεται να είναι ανάμεσα στα κυρίαρχα θέματα που θα συζητηθούν στην σημερινή συνάντηση μεταξύ του Κύπριου Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γάλλου ομολόγου του.
Κλείσιμο

Από την πλευρά του ο κ. Pouyanne δήλωσε ότι συναντάται με τον Κύπριο Πρόεδρο για δεύτερη φορά, προσθέτοντας ότι συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ της εταιρείας και της Κύπρου, καθώς και για τη γεώτρηση που διενήργησαν το καλοκαίρι.

Υπογράμμισε ότι η TOTAL θα προχωρήσει σύντομα σε ένα νέο εγχείρημα στο τεμάχιο 6 εκφράζοντας την ευχή «να προβούν σε καλές ανακαλύψει προς όφελος της Κύπρου στο εγγύς μέλλον».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης