Βίντεο: Ο Τσίπρας έκανε πτήση με F-16

Βίντεο: Ο Τσίπρας έκανε πτήση με F-16

Πέταξε με F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας στη Λάρισα, το οποίο έγραφε πάνω Alexis Tsipras - «Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των Ελλήνων πιλότων» δήλωσε ο πρωθυπουργός - Με δύο κάμερες μέσα από το αεροσκάφος κατέγραψαν την πτήση 

Βίντεο: Ο Τσίπρας έκανε πτήση με F-16
Μια... έκπληξη περίμενε τους πάντες που ασχολούνται με τον πρωθυπουργό και τις δραστηριότητές του το πρωί της Πέμπτης. 

Ο
Αλέξης Τσίπρας, που
βρίσκεται από χθες στην Λάρισα
Κλείσιμο
, λίγο μετά τις 10 το πρωί έφτασε στην 110 πτέρυγα μάχης, όπου τον υποδέχθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.


Η έκπληξη φυσικά δεν ήταν αυτή, αλλά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πραγματοποιήσει πτήση με F-16! Αυτό έγινε περίπου στις 12 το μεσημέρι, αφού προηγουμένως ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας για το εγχείρημα. 

Τον Πρωθυπουργό, υποδέχθηκαν στη Μοίρα 337Μ, ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης (ΠΝ) και ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Α/ΓΕΑ για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Μοίρας και τις λεπτομέρειες εκπαιδευτικής πτήσης στο Βόρειο Αιγαίο, στην οποία είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το σχέδιο και τους επιχειρησιακούς όρους της πτήσης, μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΑ, που επέβαιναν στα άλλα δυο αεροσκάφη του σχηματισμού, τον Μοίραρχο της 337 Αντισμήναρχο (Ι) Ιωάννη Παπαχαράλαμπο και τον Επισμηναγό (Ι) Χρήστο Γκόρλα, πιλότο του μαχητικού αεροσκάφους F-16 BLK 52+, στο οποίο επιβιβάστηκε.

Ο Α/ΓΕΑ πέταξε μόνος του, ο Μοίραρχος της 337 φιλοξένησε στην πίσω θέση τον Α/ΓΕΕΘΑ και ο πρωθυπουργός πέταξε με τον Επισμηναγό (Ι) Χρήστο Γκόρλα. 

Ο κύριος Τσίπρας πέταξε με F-16 της 337 μοίρας, το οποίο έγραφε πάνω ALEXIS TSIPRAS. 
Αφού φόρεσε την ειδική φόρμα, δέχτηκε τις απαραίτητες οδηγίες από τους άνδρες της Μοίρας, μπήκε στην πίσω θέση του διθέσιου μαχητικού, ωστόσο φάνηκε να μην νοιώθει άνετα με τη μάσκα οξυγόνου που βιάστηκε να τη φορέσει πριν καν κλείσει η καλύπτρα του κόκπιτ και μετά την έβγαλε για να την ξαναφορέσει όταν άρχισε η παροχή οξυγόνου. 

H διαδρομή που ακολούθησαν τα F-16 ήταν απογείωση από το αεροδρόμιο της Λάρισας και στη συνέχεια πτήση πάνω από Σκύρο, Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Θάσο, Άγιον Όρος, νότια Χαλκιδική και επιστροφή και προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρισας. 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ F-16:






«Το μεγάλο υπερόπλο της χώρας η ψυχή των πιλότων»


Μετά την πτήση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μία «συγκλονιστική εμπειρία» ευχαριστώντας τους πιλότους. «Εκεί ψηλά σήμερα που οριζοντιωθήκαμε με τις γραμμές του ορίζοντα αντιλαμβάνεσαι ότι το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των Ελλήνων πιλότων.

Αυτό είναι το μυστικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, αν δεν αγαπάς την πατρίδα σου, αν δεν αισθάνεσαι το μεγαλείο του να υπερασπίζεσαι την κυριαρχία εκείνη τη στιγμή, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε «συγκλονισμένος» από την εμπειρία και «εντυπωσιασμένος από το επίπεδο της ετοιμότητας και της επιστημονικής γνώσης των πιλότων».



Η απόφαση αυτή για την πτήση του πρωθυπουργού ελήφθη τρεις ημέρες μόλις πριν την αναχώρησή του για το επίσημο ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου πρόκειται να έχει κρίσιμες συνομιλίες με τον πρόεδρο Τραμπ για όλα τα ζητήματα.

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε ο τρόπος που το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να ενημερώσει για την ενέργεια αυτή του πρωθυπουργού, καθώς ενώ ο κύριος Τσίπρας βρισκόταν ήδη στην 110 Πτέρυγα Μάχης, εξεδόθη το -τουλάχιστον - πρωτοφανές «non paper», όπου επί λέξει αναφέρεται: «Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού».














Με δύο κάμερες προσαρμοσμένες στην καλύπτρα του κοκπιτ κατέγραψαν την πτήση του πρωθυπουργού από το εσωτερικό του αεροσκάφους








Δείτε βίντεο: Πιλότος σε F-16 ο Αλέξης Τσίπρας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης