Σαμοθράκη: Μάχη με το χρόνο για να καθαριστούν οι δρόμοι και το Κέντρο Υγείας

Σαμοθράκη: Μάχη με το χρόνο για να καθαριστούν οι δρόμοι και το Κέντρο Υγείας

Καταστράφηκε ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας - Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα 

Υπουργείο Υγείας: Το κέντρο Υγείας Σαμοθράκης καταστράφηκε
Τρεις μέρες μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί της Σαμοθράκης, τα προβλήματα παραμένουν επιτακτικά και ειδικά στο Κέντρο Υγείας και στο οδικό δίκτυο του νησιού. Λάσπη, χώματα και πέτρες είναι αυτό που συναντά κανείς με το που θα φτάσει στη Χώρα Σαμοθράκης.

Οι καταστροφές, ειδικά στη Χώρα είναι ανυπολόγιστες, καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας, «κατέβηκε το βουνό». Ένας τοίχος του δημαρχείου έχει καταρρεύσει, ενώ οι λάσπες μπήκαν στο κτήριο και κατέστρεψαν όλη την υλικοτεχνική υποδομή. 

Κλείσιμο
Στο Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης απόλυτη καταστροφή έχει υποστεί ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός, καθώς και η αποθήκη φαρμάκων από τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «πολύ σοβαρές ζημιές υπέστη το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης από τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί. Το ισόγειο του κτιρίου πλημμύρισε ενώ λόγω της ισχυρής νεροποντής, η Πυροσβεστική κατάφερε να προσεγγίσει το χώρο μετά από πολλές ώρες ώστε να μπορέσει  να κάνει απάντληση υδάτων. Το αποτέλεσμα ήταν  να καταστραφεί ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός, η αποθήκη φαρμάκων και να υποστούν σοβαρές ζημιές το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας. Αυτή τη στιγμή, η λειτουργία του Κέντρου Υγείας έχει μεταφερθεί στον 1ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα ιατρεία».

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και του στρατού, επιχειρούν στο νησί ώστε να κατορθώσουν να ανοίξουν οι δρόμοι, καθώς το οδικό δίκτυο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα πολλά χωριά να παραμένουν αποκλεισμένα. 

Επιπλέον σοβαρό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με το νερό, καθώς το δίκτυο ύδρευσης υπέστη σοβαρές βλάβες. Αυτές αναμένεται να αποκατασταθούν άμεσα, όπως δηλώνει ο δήμαρχος Σαμοθράκης, όμως και πάλι, το νερό δεν θα είναι πόσιμο. Κι αυτό γιατί λόγω της λάσπης και των φερτών υλικών που παρέσυρε η νεροποντή, δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί αυτή την ώρα πως είναι κατάλληλο προς πόση.

Όσον αφορά τα σχολεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου  θα λειτουργήσουν το Γυμνάσιο – Λύκειο, το Δημοτικό σχολείο Καμαριώτισσας, το Νηπιαγωγείο Καμαριώτισσας και ο Παιδικός Σταθμός. Δεν θα λειτουργήσει: το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Λακκώματος καθώς επίσης και το Νηπιαγωγείο της Χώρας.



















Βίντεο από facebook Roula Konsalaki


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης