Στο πλευρό των δικαστών σύσσωμο το δικηγορικό σώμα

Στο πλευρό των δικαστών σύσσωμο το δικηγορικό σώμα

Πώς οδηγήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ στις «καυτές» δηλώσεις για τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη

Σε αδιέξοδο είναι πλέον οι σχέσεις κυβέρνησης και δικαστών μετά και τη χθεσινή απροσδόκητη επίθεση που δέχθηκε το κυβερνών κόμμα από τον πρόεδρο του Συμβουλίου του Επικρατείας,
Νικόλαο Σακελλαρίου, ο οποίος μίλησε εξ' όλων των δικαστών, όπως είπε, ενώ τα πολιτικά ατοπήματα της κυβέρνησης Τσίπρα στηλίτευσε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία κατηγορηματικά τόνισε ότι προσλαμβάνουν χαρακτήρα θεσμικής εκτροπής οι διαρκώς εντεινόμενες κυβερνητικές επιθέσεις
σε βάρος της Δικαιοσύνης.

Πάντως, τόσο το χθεσινό μπαράζ των αντιδράσεων, όσο και η συναινετική αναφορά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης, προκάλεσαν προβληματισμό στο Μαξίμου και υπήρξε προσωρινά «σιγή ασυρμάτου», μέχρι νεωτέρα διαταγής και συντάξεως νέου σχεδίου ταπείνωσης της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Δεν το περίμενε η κυβέρνηση ανήμερα χθες της 43ης επετείου από την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου όπου ο πρόεδρός του προέβη σε δημόσιες δηλώσεις ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών υπό την μορφή διαγγέλματος.

Το ωραίο της όλης ιστορίας είναι ότι η κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ), ενώ μετέδωσε ζωντανές τις δηλώσεις του κ. Σακελλαρίου, στη συνέχεια στα δελτία ειδήσεων, υποβάθμισε το όλο θέμα και επικεντρώθηκε, στις δευτερεύουσες αναφορές των δηλώσεών του.
 
Πέρα όμως από τον τρόπο της παρουσίας του όλου θέματος από την κρατική τηλεόραση, που αν μη τι άλλο δείχνει σημεία κυβερνητικού πανικού, αμηχανίας και ανικανότητα χειρισμού «καυτών» κοινωνικών προβλημάτων, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου καταδίκασε με «τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παντελώς αδικαιολόγητες αυτές επιθέσεις από όπου και αν προέρχονται, επιθέσεις οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά του κράτους δικαίου, θεμελιώδης πυλώνας του οποίου είναι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στη μείωση του κύρους της οποίας προδήλως αποβλέπουν».

Σε λίγες γραμμές παρακάτω, ο κ. Σακελλαρίου επέφερε νέο πλήγμα στις κυβερνητικές προθέσεις ταπείνωσης της Δικαιοσύνης και των ίδιων των συναδέλφων του, λέγοντας: «Με άκριτες ενέργειες, λοιδωρίες, αδικαιολόγητους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, αλλά και προσβλητικούς για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης υπαινιγμούς περί δήθεν αρνήσεώς τους να εκπληρώσουν βασικές υποχρεώσεις τους, επιχειρείται, κατά συστηματικό πλέον τρόπο, να κλονισθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της», προσθέτοντας: «Οι απρόκλητες αυτές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της επιβάλλεται να παύσουν αμέσως για να μπει ένα τέλος στην απαράδεκτη και στείρα αυτή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβερνήσεως και της Δικαιοσύνης».

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του ΣτΕ κάλεσε «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν την δέουσα αυτοσυγκράτηση πριν η ιδιαίτερα σοβαρή αυτή θεσμική κρίση που προκλήθηκε από τις επιθέσεις αυτές και οδήγησε στην θλιβερή αυτή αντιπαράθεση λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνική ειρήνη και συνοχή».

«Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι το Σύνταγμά μας καθορίζει με σαφήνεια τον διακριτό ρόλο και τα όρια της δράσεως μιάς εκάστης των τριών λειτουργιών της Πολιτείας, τα όργανα των οποίων οφείλουν να περιορίζονται αυστηρά και μόνον στον θεσμικό ρόλο που τους επιφυλάσσει το ίδιο το Σύνταγμα», τόνισε ο κ. Σακελλάριου.

«Η Δικαιοσύνη σέβεται απολύτως τον θεσμικό ρόλο της νομοθετικής και εκτελεστικής λειτουργίας, απαιτεί όμως και τον ανάλογο σεβασμό του δικού της θεσμικού ρόλου» ανέφερε ακόμη, ο κ. Σακελλαρίου.

«Σύμφωνα με το Σύνταγμά μας», συνέχισε ο κ. Σακελλαρίου, «τα δικαστήρια είναι υποχρεωμένα να μην εφαρμόζουν νόμο, το περιεχόμενο του οποίου είναι αντίθετο προς αυτό, η δε συμμόρφωση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης –οι οποίες εκτελούνται στο όνομα του ελληνικού Λαού– είναι υποχρεωτική».
            
«Οι δικαστές ούτε αντιπολιτεύονται, ούτε όμως και συμπολιτεύονται. Οφείλουν και πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτεροι», ξεκαθάρισε ο κ. Σακελλαρίου.
 
Παράλληλα, κάλεσε όλους τους δικαστές, «ανεξαρτήτως κλάδου και βαθμού να συνεχίσουν απερίσπαστοι, αγνοώντας τις επιθέσεις, τις προσβολές και τους πάσης φύσεως επηρεασμούς να επιτελούν ,με νηφαλιότητα, σύνεση και αποφασιστικότητα το υπηρεσιακό τους καθήκον, εντείνοντας συνεχώς τις προσπάθειές τους για μία ταχύτερη και πιο ποιοτική απονομή της δικαιοσύνης, έχοντας πάντοτε κατά νου ότι η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο για τον αδικούμενο πολίτη».
 
Όχι στο Συνταγματικό Δικαστήριο

Αρνητικός ήταν ο κ. Σακελλαρίου στη σύσταση συνταγματικού δικαστηρίου και την διάλυση του ΣτΕ.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣτΕ επεσήμανε: «Οφείλουμε τέλος να προειδοποιήσουμε ότι υπό τις παρούσες αμιγώς μνημονιακές συνθήκες θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνο κάθε συνταγματικό πειραματισμό, ο οποίος θα οδηγούσε σε έλλειμμα Δικαιοσύνης.
 
Φρονούμε ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο τραγικό για τους Έλληνες από το να στερηθούν, δια της εισαγωγής αμφιβόλου λειτουργικότητος θεσμών, της αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας, η οποία διασφαλίζεται πλήρως από το ισχύον Σύνταγμα και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
 
Το υφιστάμενο συνταγματικό πλαίσιο είναι απολύτως επαρκές για να  αντιμετωπισθεί η κρίσις και η αποτελεσματική λειτουργία του εξασφαλίζεται πλήρως από την ανεξάρτητο Δικαιοσύνη, η οποία και το απαιτούμενο σθένος διαθέτει αλλά και την βούληση  να πράξει ό,τι απαιτείται, όπως έχει άλλωστε αποδειχθεί με την πρόσφατη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας».
            
Ακόμη, σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων αναφορικά με τη σύσταση Συνταγματικού Δικαστηρίου, ο κ. Σακελλαρίου απάντησε: «Θα επιχειρηθεί να περάσει με την συνταγματική αναθεώρηση».
 
Με ποιο σκεπτικό οδηγήθηκε ο κ. Σακελλαρίου στις δηλώσεις
 
Πάντως, δικηγόροι αλλά και δικαστές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σακελλαρίου, εξέφραζαν την απορία εάν θα προέβαινε σε ανάλογες δηλώσει εάν δεν είχε «σπάσει» τους θεσμούς αίματος που είχε με τον κυβερνών κόμμα και δεν προσπαθούσε να απαλύνει το μελανό σημείο που θα τον βαρύνει σε όλη τη ζωή του  για  την τακτική που ακολούθησε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, κάτι ππο είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να εκπληρώσει τις επιθυμίες της.

Όπως εξηγούσαν οι δικηγόροι και δικαστές, μετά την προσωπική αποτυχία του κ. Σακελλαρίου στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, την κυβερνητική δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του, συμπλήρωσαν:

1) η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, για το θέμα της 5ετούς (και κατά περίπτωση 10ετούς και 15ετούς παραγραφής) των φορολογικών ελέγχων, κάτι στο οποίο η Κυβέρνηση αποσκοπούσε και πίστευε ότι θα εισέλθουν στον κρατικό κορβανά χρήματα και
2) η μη έκδοση απόφασης και πάλι της Ολομέλειας του ΣτΕ, για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες, μετά την σχετική αίτηση ακύρωσης που είχαν καταθέσει όλες οι δικαστικές Ενώσεις κι αυτή των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.


Μάλιστα λόγω της εκκρεμοδικίας αυτής, ο καθ΄ύλην αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, είχε δώσει δύο παρατάσεις υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες για όλους τους υπόχρεους υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (εκτός από τους δικαστές που είχαν πάρει ήδη από το ΣτΕ αναστολή για την κατάθεση των εν λόγω δηλώσεων).

Ο κ. Σακελλαρίου είχε δεσμευτεί προς την κυβέρνηση ότι μέχρι το τέλος του περασμένου Ιονίου (που έληγε και ο δεύτερος χρόνος παράτασης των δηλώσεων πόθεν έσχες) θα είχε εκδοθεί η σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, κάτι όμως που δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να υλοποιηθεί λόγω των πολλών μειοψηφιών που είχαν ήδη διατυπωθεί κατά τις πολλαπλές συσκέψεις των κεκλεισμένων των θυρών που είχαν γίνει και τις εισόδους της θερινής περιόδου, όπου οι δικαστές λαμβάνουν άδειες διακοπών.

Έτσι, η μη υλοποίηση των υποσχέσεων του κ. Σακελλαρίου προς την κυβέρνηση ως προς το χρόνο έκδοσης της απόφασης για το πόθεν έσχες, συν την αποτυχία θετικής απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες και την αρνητική φορολογική απόφαση της Ολομέλειας, οδήγησαν με μαθητική ακρίβεια στην ρίξει των έως τότε αγαθών σχέσεων κυβέρνησης και προέδρου του ΣτΕ.

Το όλο αρνητικό κλίμα έχουν πυροδοτήσει και επιστολές αντιπροέδρων του ΣτΕ προς τον ίδιον (δια μέσου του απορρήτου πρωτοκόλλου του προέδρου του ΣτΕ) που θίγουν τα κακώς κείμενα των ενεργειών του και τη μη λήψη των αναγκαίων μέτρων και ενεργειών.

Παράλληλα, θίγουν οι επιστολές αυτές και την ασπίδα προστασίας που υψώνει σε ορισμένους «προστατευόμενους» και μυστικοσυμβούλους δικαστές του ΣτΕ (δημιουργώντας έτσι εσωτερικές γκρίνιες), αλλά και το έντονα αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μέσα στο δικαστήριο από ανάλογες διοικητικές  και διαχειριστικές αποφάσεις.

Όλα αυτά, συν τις εσωτερικές πιέσεις, τον οδήγησαν, όπως έλεγαν συνάδελφοι του αλλά και δικηγόροι, στο να κάνει την ηρωική έξοδο με τις  καυτές δηλώσεις το, διαβλέποντας  παράλληλα, ότι το καράβι που λέγεται «ΣΥΡΙΖΑ» μπάζει νερά...  
 
Ολομέλεια δικηγόρων
 
Παράλληλα, με αρκετή χρονοκαθυστέρηση η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνήλθε στην Αθήνα, επεσήμανε ότι λαμβάνουν θεσμική εκτροπή οι διαρκώς εντεινόμενες κυβερνητικές επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης.

Η κοινωνία των δικηγόρων, που απαριθμεί κάτι λιγότερο από 50.000 μέλη,   με μία πανελλήνια ενωμένη φωνή εκφράζει την αντίθεσή της στην   «προκλητική κυβερνητική στάση» και δηλώνει ότι «με αίσθημα ευθύνης θα μάχεται πάντοτε για την Δικαιοσύνη, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις προς υπεράσπιση του κράτους δικαίου και του Συντάγματος». 

Παράλληλα, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στη σχετική ανακοίνωσή της αναφορικά με τη θεσμική εκτροπή επισημαίνει:

·Εκτροπή είναι η παραγνώριση και η υπονόμευση της θεσμικής υπόστασης της Δικαιοσύνης.
·Εκτροπή είναι η συλλήβδην καταδίκη των δικαστικών αποφάσεων, όταν είναι μη αρεστές, ή καθ’ υποκειμενική κρίση εσφαλμένες, χωρίς να προβάλλονται συγκεκριμένες νομικές αιτιάσεις.
·Εκτροπή είναι η ευθεία προσβολή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, του ισότιμου και ισόκυρου χαρακτήρα της ως πυλώνα του πολιτεύματος.
·Εκτροπή είναι η απόδοση μομφής σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης, που εξαντλείται στη δημόσια διαπόμπευσή τους.
·Εκτροπή είναι η σπίλωση του θεσμού, που κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτόν.
·Εκτροπή είναι η καταστρατήγηση της συνταγματικής τάξης.
·Εκτροπή είναι, τέλος, το διαζύγιο από την κοινή λογική και τον ορθό λόγο.ΣΧΟΛΙΑ (27)

Θεμις

κι αν δε με πιστευεις , ρωτα και τον φιλο μου τον ψευτη.

συριζοφασιστακια τσιπροκαμμενα!

ΟΛΟΙ κατω απο τον νομο !Και ο τσιπράς οι βουλευετες και εσεις!Και οι δικαστες οριστικαν για να σας δικαζουν !Σε οσους δεν αρεσει στα τσακιδια=βενεζουελα!Ροζ χουντικοι που ...θελετε να καταργησετε την δικαιοσυνη!Φασιστες

ΒΜ

Γι αυτήν την επιστολή των 5 δικαστών και εισαγγελέων που αντιδρούν στο ύψος και το σκοπό της επίθεσης της πλειοψηφίας της Ένωσής τους, θα γράψετε κάτι ή δεν επιτρέπεται τόση δημοκρατία στις ηλεκτρονικές σελίδες σας;....

Συριζοτρολ!!!!!!!!

πισω στην τρυπα σου που..... δημοκρατια για σενα ειναι να θαψεις την δηλωση του συνολου για να ακουστουν μονο.... πεντε συριζαιοι.Φασιστερε,συριζοτρολ!

MARON

Αρκεί να μη φτάσουμε από τη χούντα των συνταγματαρχών στη χούντα των δικαστών, το μισΘοδικειο δε πρέπει να έχει δικαστές, είναι δημοσιονομικό θέμα και δε πρέπει κάποιοι να ευλογούν τα γενια τους, κάποιος πρέπει να κρίνει και τους δικαστές, οι νομοι πρέπει να υπάρχουν για να απονέμεται δικαιοσύνη και όχι να έχουν οι δικηγόροι δουλειές, το ΣΤΕ ειδικά σε θέματα δημοσιων έργων μας έχει κουφάνει. (Θυμηθείτε τους κορμοράνους του Βοτανικού.) Η κυρια Θάνου με τη συμπεριφορά της μονο τη δικαιοσύνη δεν ωφέλησε, κάπου το Σύνταγμα πρέπει να αναθεωρηθεί και να περιορίσει την ευελιξία των δικαστών, οι νομοι είναι νομοι και δε πρέπει να ερμηνεύονται κατά το δοκούν και κατά συνήθεια. Δε μπορεί για όμοιες υποθέσεις να βγαίνουν διαφορετικές αποφάσεις και να κερδίζουν οι δικηγόροι με εφέσεις,ανακοπές και όλα τα συναφή. Κάπου πρέπει επίσης οι εφέσεις και οι προσφυγες στο ΣΤΕ να γίνουν ακριβές για aυτούς που χάνουν, οποιος θέλει να κάνει χαβαλέ κάνει και μια προσφυγή στο ΣΤΕ , θυμηθείτε την υπόθεση του τραίνου στο Μοναστηράκι όπου οι δωδεκαθειστες είχαν προσφύγει γιατί θα πάθαινε ζημιες ο ναός του θεού τους, που ήταν εκεί. Κάπου πρέπει αυτή η φάμπρικα να τελειώσει, μας καταστρέφει σα κοινωνία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΟΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΣΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΝΑΣ ΤΕΡΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ??????? ΚΡΙΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΑΝΑΔΕΛΦΗ ΧΩΡΑ. Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΙΑ. ΚΑΝΤΕ ΑΜΕΣΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΗΞΕΙΣ. ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, ΠΡΩΧΕΥΣΑΜΕ ΚΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΣΤΕ. ΕΛΕΟΣ. Η ΜΩΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΑΙ ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΣΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ. ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΗΛΙΚΙΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ. ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΕΡΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ. ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΣΩΜΑ.

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΛΙΚΑ

ΕΜ Η ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΑΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΚΑΖΟΥΝ ΔΙΝΟΥΝ ΨΩΜΙ ΣΕ ΕΦΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΓΑΝ

Τοτός

Χε-χε-χεεεε ! Οι ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ σε έκδοση τήβενου και γραβάτας ! Χε-χε-χεεεεεε..............

manolis6168

τσίπρα ,διέταξε νά γίνει αυστηρότατος ελεγχος ,περουσιακών στοιχείων -σπίτια -οικόπεδα -βιλες- εξοχικά-καταθέσεις κλπ,ολων τών δικαστών από 1974 μέχρι σήμερα ...

δικολαβος της κακιας ωρας

και των δικηγορων βεβαιως

ΑΑ

Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης.... άσε τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους, και πες στο Σταθακη, τη Βαλαβανη και τα άλλα κυβερνητικά Λαμογια να φέρουν τα εκατομμύρια που "ξέχασαν" να δηλώσουν.

θεσπρωτος

ΑΝ....τα δικαστηρια για τους δικαστες ειναι ο ναος της δικαιοσυνης , ( ΑΝ ... ) για τον αφελη λαο , ειναι πληγες αγιατρευτες , που βοσκουν πανω τους τα κορ@κι@ οι δικηγοροι . ( Ανδρεας Λασκαρατος ) . Σημερα βεβαια εχουν αλλαξει τα πραγματα ....εχουμε σημειωσει ΠΡΟΟΔΟ ... βοσκουν απαντες και δικηγοροι και δικαστες

ditu

Μπράβο στον Πρόεδρο του ΣτΕ !!! Και μάλιστα την ημέρα Αποκατάστασης της Δημοκρατίας !!! Η Δημοκρατία προβλέπει διάκριση εξουσιών, είτε τους αρέσει είτε όχι.

Φώτης Κυνηγός

Και την διάκριση εξουσιών την τίμησε λέγοντας πως δεν συμφωνεί να γίνουν κάποιες αλλαγές στο σύνταγμα όπου υπεύθυνη είναι η νομοθετική εξουσία...! Τις όποιες αλλαγές βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση με τον λαό και θα εγκριθούν ή όχι εμμέσως από τον λαό μέσω των επόμενων εκλογών. Τον λαό που του πληρώνει τον μισθό, και περιμένει η αποφάσεις του να είναι δικαιες προς τον λαό!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

limeniko1

Νωρίτερα σήμερα ανέβηκε ανάρτηση που ενημέρωνε το κοινό ότι “Μετά το μνημόνιο θα φανεί το πραγματικό προφίλ αυτής της κυβέρνησης και αυτό”, όμως μετά από λίγη ώρα διεγράφη

8
giatroi

Πρόκειται για «φίλια πυρά», καθώς η σκληρή διαπίστωση για έλλειμμα διαλόγου γίνεται από συνδικαλιστές γιατρούς προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ που είχαν βρεθεί στην πρώτη γραμμή διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές στην Υγεία κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων