Πάνω από ένα δισ. ευρώ η ζημιά στην ΔΕΗ από την κατολίσθηση στο Αμύνταιο

Πάνω από ένα δισ. ευρώ η ζημιά στην ΔΕΗ από την κατολίσθηση στο Αμύνταιο

Τα μηχανήματα που θάφτηκαν κάτω από το χώμα, οι εγκαταστάσεις, αλλά και το κόστος μετεγκατάστασης του χωριού Ανάργυροι, επιβαρύνουν την επιχείρηση - Το κόστος μπορεί να εκτοξευθεί εάν ο λιγνίτης που βρισκόταν εκεί δεν είναι πλέον αξιοποιήσιμος

Πάνω από ένα δισ. ευρώ υπολογίζεται πως θα κοστίσει τελικά στην ΔΕΗ η πρωτοφανής κατολίσθηση στο Αμύνταιο, όπου πάνω από 80 εκατομμύρια κυβικά χώματος υποχώρησαν, θάβοντας τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης


Το κόστος προκύπτει από το γεγονός πως εκεί βρίσκονταν τέσσερις γερανοί της ΔΕΗ που πλέον θεωρούνται ολοκληρωτικά κατεστραμένοι και οι οποίοι κοστίζουν από 100 εκατ. ευρώ ο καθένας. Επιπλέον το κόστος απομάκρυνσης των χωμάτων μπορεί να κοστίσει 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ΔΕΗ θα πρέπει να πληρώσει το μισό λογαριασμό για τη μετεγκατάσταση του χωριού Ανάργυροι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου». 

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως η κατολίσθηση χτύπησε ένα μέτωπο εξόρυξης λιγνίτη που αγγίζει τα τρία χιλιόμετρα και, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, φαίνεται να έχει συμπαρασύρει περίπου 25 εκατ. τόνους λιγνίτη δηλαδή το μεγαλύτερο και καλύτερο κοίτασμα του ορυχείου
. Τους επόμενους μήνες, έπειτα από εντατικές έρευνες και τομές στα 3.500 στρέμματα που καταλαμβάνουν οι όγκοι χωμάτων της κατολίσθησης θα είναι σε θέση να γνωρίζουν στη ΔΕΗ σε τι ποσότητες το κοίτασμα που είναι θαμμένο στην κατολίσθηση είναι αξιοποιήσιμο και προς εκμετάλλευση. Σε περίπτωση που δε θα είναι δυνατή καμία αξιοποίηση, η ζημιά θα πρέπει να υπολογίζεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ! 

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες αποδίδουν την πρωτοφανή κατολίσθηση στην σύσταση του εδάφους, στα ρήγματα της περιοχής και τις αρχαιολογικές υπηρεσίες. Πλέον οι 220 κάτοικοι από το γειτονικό χωριό Ανάργυροι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, καθώς τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές. Η ΔΕΗ εξάλλου είχε από εβδομάδες πληροφορηθεί ότι υπήρχε κίνδυνος κατολίσθησης καθώς, οι ρωγμές στα σπίτια των Αναργύρων είχαν πολλαπλασιαστεί. Οι ειδικοί παρακολουθούσαν το φαινόμενο και για λόγους ασφαλείας έκλεισαν το ορυχείο από τις 3 Ιουνίου. Μάλιστα, μετακίνησαν και τους τεράστιους καδοφόρους γερανούς. Ομως κανείς δεν περίμενε το μέγεθος της καταστροφής. Περισσότερα από 80 εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώματος «γλίστρησαν» από την πλαγιά, καταπλακώνοντας τελικά τέσσερις από τα έξι μηχανήματα.ΣΧΟΛΙΑ (24)

Δώσαμε-δώσαμε!

Αυτά τα λένε για να περάσουν κι άλλες αυξήσεις. Όχι άλλη αύξηση. Αν δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τότε να πουλήσουν τη ΔΕΗ. Μάλλον οι Έλληνες πρέπει να αλλάξουμε μαζικά πάροχο

...

οποιος μενει ακομη δεη τα θελει ο κωλος του

ΚΤ

Μεγαλος γκαντεμης τελικα ο Αλεξης ακομη και την ΔΕΗ καταφερε να χρεοκοπησει. Το λες βεβαια και θεια δικη για οσα εχουν φαει τοσα χρονια οι ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ που ειναι σαν βγελες που πινουν το αιμα του Ελληνικου λαου.

Ποδογύριγο κεφάλι

Αυξήσεις τώρα! Να μπει "τέλος κατολίσθησης, θαμμένων γερανών και απαλλοτρίωσης χωριών". Να το πληρώνουν και οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι προδότες (για αυτούς θα μετονομαστεί σε "τέλος δειλίας & προδοσίας"). Επίσης μια καλή ιδέα θα ήταν και το "τέλος ΔΕΗ pride", μια φορά τον χρόνο, παράλληλα με το συναπάντημα. Το "τέλος κατεβάσματος διακόπτη" ανήκει δικαιωματικά στο Φωτόπουλο και τα φιλαράκια του που έχουν κάνει μπράτσα να ανεβοκατεβάζουν τους διακόπτες σε σπίτια, καταστήματα και νοσοκομεία στο ένδοξο παρελθόν της συνδικαληστρικής αναρχίας. Όσο για το "τέλος ανανεώσιμων πηγών", να μετονομαστεί σε "τέλος μουντζούρη", αφού ο ήλιος και ο άνεμος είναι μια συνομωσία της παγκοσμιοποίησης κατά των εργαζομένων της ΔΕΗ. Να στε καλά ρε παιδιά, μας φτιάχνετε τη μέρα, κάθε μέρα. Ο Κανάκης πρέπει να εκλιπαρεί γονατιστός τον Θεό να μην σταματήσετε ΠΟΤΕ, όμως όλα έχουν ένα τέλος, ακόμα και οι πιο σπαρταριστές κωμωδίες. Να 'στε καλά!

hjh

πωω πώ! τί να γίνει τώρα ?! ας τα πουλήσουν λίγο φθηνότερα,τί να κάνουμε! Μεγάλη ατυχία να γίνει τέτοια ζημιά την ώρα που τα πουλάνε!!!

ΤΘ

Ας κοπούν όλες οι συντάξεις των κοπρων της ΔΕΗ για να καλύψουν το ποσο του 1 δις. Μακαρει επισης να ιδιωτικοποιηθει κάποια στιγμη 100% αυτός ο ζημιογόνος και παρασιτικος οργανισμός...

ανωνυμος

Οι εκσκαφες πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς από μηχανικούς και γεωλόγους της ΔΕΗ με ειδικό εξοπλισμό (αποκλισιόμετρα, πιεζόμετρα κλπ). Επίσης, πρίν προχωρήσουν σε εκσκαφές πρέπει να υπάρχουν γεωλογικές και γεωτεχνικές μελέτες που να εγκρίνουν τις όποιες εργασίες. Τετοία γεωλογικά φαινόμενα δεν έρχονται ξαφνικά. Η ζημιά φαίνεται τεράστια. Υπάρχει θέμα ευθύνων/αμέλειας στους 'υπεύθυνους' της ΔΕΗ...Αν ήταν ιδιώτες θα είχαν ήδη φύγει..

@ αποκλισιόμετρα, πιεζόμετρα

Θα έβαλε σφραγίδα ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής. Τόσα λεφτά στράφι να πάνε...

Ελλην

Κλειστε τη να ησυχασουμε!!Αντ να πεσει το τελευταιο οχυρο κακοδιαχειρησης κ σπαταλης δημοσιου χρηματος!

ΚΩΣΤΑΣ

ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΟΤΑΝ Η ΚΥΦΗΝΟΔΕΗ ΔΕΧΕΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ....ΤΟ ΦΟΥΝΤΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΑΧΥΣΤΑ

VR 46

Τεμπελαρε καναπεδακια κοιτα να κανεις προκοπη στην ζωη σου μην κοιτας τους αλλους που ειναι πιο πανω απο εσενα1

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ !! Η ΔΕΗ ΑΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ !! ΑΛΛΑ ΚΑΚΩΣ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ !

...

Άντε επιτέλους να γίνει εξολοκλήρου ιδιωτική να γλιτώσουμε και από αυτή!

PARIS

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ !! ΤΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΑ ΛΕΣ !

Tzigger

Αντε σιγά σιγά να μπεί λουκέτο στην πλέον ζημιογόνα δημόσια εταιρεία και να ασχοληθούν ΞΕΝΟΙ ιδιώτες με την επιχείριση. Συνδικαλησταράδες τέλος !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης