Πανελλαδικές: Δείτε τις απαντήσεις στα Μαθηματικά και τα Αρχαία

Πανελλαδικές: Δείτε τις απαντήσεις στα Μαθηματικά και τα Αρχαία

Τα θέματα ήταν σαφώς δυσκολότερα από τα περσινά λένε οι φροντιστές - Ποιοτικά και απαιτητικά και τα Αρχαία

Δυσκολίες έκρυβε η δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων καθώς ειδικά σε ό,τι αφορά τα Μαθηματικά οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σαφώς δυσκολότερα θέματα από τα αντίστοιχα περσινά, ενώ όπως σχολίαζε στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, Γιάννης Βαφειαδάκης, τα θέματα κρίνονται ως δύσκολα και απαιτητικά. 

ΔΕΊΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ

«Ιδιαίτερα απαιτητικά», «πιεστικά» ως προς τον χρόνο και για πολύ καλά προετοιμασμένους και ψύχραιμους μαθητές, που έχουν εμπεδώσει σε βάθος την ύλη ήταν τα θέματα στα Μαθηματικά Προσανατολισμού, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές των Γενικών Λυκείων. «Είναι διατυπωμένα με σαφήνεια αλλά δεν έχουν μεγάλο εύρος στην εξεταστέα ύλη», αναφέρει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας.

Δείτε εδώ τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά 

Δείτε εδώ τα θέματα στα Μαθηματικά 

Δείτε εδώ τα θέματα στα Μαθηματικά (Εσπερινά)

Ως αποτέλεσμα του βαθμού δυσκολίας αναμένεται τα γραπτά με υψηλές βαθμολογίες από 17-18 και πάνω να μην είναι πολλά.

Αλλά και τα Αρχαία Ελληνικά χαρακτηρίζονται ως ποιοτικά και απαιτητικά και απευθύνονταν σε καλά διαβασμένους υποψηφίους καθώς κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα της ύλης.

Στην ουσία σήμερα ξεκίνησαν τα μαθήματα προσανατολισμού, οι επιδόσεις των οποίων θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις εισαγωγής. Τα απαιτητικά θέματα που επιλέχθηκαν για αυτά τα μαθήματα θα δημιουργήσουν την κλίμακα εκείνη που θα επηρεάσει την πορεία των βάσεων, ανάλογα με τα γραπτά που θα βαθμολογηθούν πάνω και κάτω από τη βάση.  

Τα Μαθηματικά και η Φυσική, επί παραδείγματι για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και Οικονομίας και Πληροφορικής είναι ένα σημαντικό μάθημα που ανάλογα με τη βαθμολογία που θα αποκομίσουν θα εξαρτηθεί το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για τα Γενικά Λύκεια οι Πανελλήνιες 2017 θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ θα διαρκέσουν έως και τις 21 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου. Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), ελεύθερο (26/6) και γραμμικό σχέδιο (27/6). Τα Γερμανικά εξετάζονται στις 28 Ιουνίου τα Γαλλικά στις 29 και τα Ιταλικά στις 30 Ιουνίου. 


Ελληνική Μαθηματική Εταιρία: Δεν επαρκούσε ο χρόνος για τα θέματα των Μαθηματικών -Τα θέματα δυσκολότερα από τα περσινά

Ο διατιθέμενος χρόνος δεν επαρκούσε για την πλήρη και επιτυχή διαπραγμάτευση των θεμάτων, παρότι σε κάποια ερωτήματα είχαν δοθεί τα ενδιάμεσα αποτελέσματα ενώ οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν πολύ καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγούμενων τάξεων. Στις διαπιστώσεις αυτές προχώρησε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, για τα θέματα των Μαθηματικών που επέλεξε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεών για τις σημερινές Εξετάσεις. 

Ειδικότερα οι διαπιστώσεις τις Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, έχουν ως εξής:

Ειδικά Σχόλια:

Θέμα Α: .Θεωρία

Θέμα Β: Ελέγχονται βασικές γνώσεις Ανάλυσης.

Θέμα Γ: Τα ερωτήματα Γ1, Γ4 θα δυσκολέψουν αρκετούς υποψήφιους.

Θέμα Δ: Τα ερωτήματα Δ1, Δ2, Δ3 απαιτούν λεπτούς αλγεβρικούς χειρισμούς και ιδιαίτερη προσοχή Το Δ4 θεωρείται αυξημένης δυσκολίας και θα αντιμετωπισθεί με επιτυχή τρόπο από υποψήφιους που διαθέτουν αυξημένες μαθηματικές ικανότητες.

Γενικά Σχόλια

Καλύπτεται μεγάλο μέρος της ύλης όχι όμως στο απαραίτητο εύρος της.

Αρκετά ερωτήματα ήταν επικεντρωμένα σε συγκεκριμένο κεφάλαιο που αναφέρεται σε προηγούμενες τάξεις.

Ο διατιθέμενος χρόνος δεν επαρκούσε για την πλήρη και επιτυχή διαπραγμάτευση των θεμάτων, παρότι σε κάποια ερωτήματα είχαν δοθεί τα ενδιάμεσα αποτελέσματα

Η διάρθρωση των ερωτημάτων δεν είχε την απαιτούμενη κλιμάκωση στο θέμα Γ.

Οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν πολύ καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγούμενων τάξεων.

Τα θέματα ήταν σαφώς δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά.ΣΧΟΛΙΑ (4)

Άρης

Κάθε χρόνο το ίδιο σκηνικό. Εάν τα θέματα των εξετάσεων είναι ''δύσκολα'', ''πιεστικά'', ''απαιτητικά'' κτλ, δεν είμαστε ευχαριστημένοι διότι οι εξεταζόμενοι ''ζορίστηκαν'' και η βαθμολογία τους θα κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα. Όμως με δυσκολότερα θέματα οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές πέφτουν... Εάν τα θέματα των εξετάσεων είναι ''εύκολα'', ''βατά'' κτλ είμαστε αρχικά πιο ευχαριστημένοι διότι οι εξεταζόμενοι δεν ''ζορίστηκαν'' και η βαθμολογία τους θα κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα. Όμως με ευκολότερα θέματα οι βάσεις εισαγωγής ανεβαίνουν.. Τότε ενδεχομένως θα ''ζοριστούν'' όσοι δε ''ζορίστηκαν'' μεν στις εξετάσεις, έλαβαν μια καλή βαθμολογία, αλλά τελικά έμειναν έξω από τη σχολή επιθυμίας τους διότι οι βάσεις ανέβηκαν. Τελικά πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε... ''εύκολα'' θέματα με υψηλότερες βάσεις εισαγωγής στις σχολές, ή ''δύσκολα'' θέματα με χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής.

@Άρης

Άστο μη το ψάχνεις δεν βγάζεις άκρη. Οι Ελληνάρες στη νοοτροπία τα θέλουν ΟΛΑ εύκολα, αλλά και να περάσουν εκεί που θέλουν δίχως ζόρι. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι είμαστε σε πάτοι όλα τα επίπεδα με ελαχιστότατες εξαιρέσεις.

@15:18

Καλά, μην κοιτάς που ΕΣΥ είσαι η εξαίρεση σε όλα τα κακώς κείμενα και μέσα στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα όλων ημών των κάτω του μετρίου έμεινες μόνος ΕΣΥ να αντιπροσωπεύεις το αρχαίον κάλλος... Όταν λέμε φυλάς Θερμοπύλες... Κουράγιο, τι να πω, κουράγιο μόνο.

YiannisM

Σκουπιδιάρης στο Δήμο δουλεύεις; Έλα πες την αλήθεια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elas151

Οι δράστες, που φορούσαν κράνη από τα οποία δεν διακρίνονταν τα χαρακτηριστικά τους, κατάφεραν να εξουδετερώσουν το θύμα και να αρπάξουν το τσαντάκι που είχε μαζί του