Πανελλαδικές: Απαιτητικά τα Αρχαία, πολύ δύσκολα τα Μαθηματικά - Δείτε τα θέματα

Πανελλαδικές: Απαιτητικά τα Αρχαία, πολύ δύσκολα τα Μαθηματικά - Δείτε τα θέματα

Τα απαιτητικά θέματα που επιλέχθηκαν θα δημιουργήσουν την κλίμακα εκείνη που θα επηρεάσει την πορεία των βάσεων, ανάλογα με τα γραπτά που θα βαθμολογηθούν πάνω και κάτω από τη βάση

Με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά, ανάλογα με την κατεύθυνση που ακολουθούν, δηλαδή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Η δεύτερη δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων «έκρυβε» δυσκολίες. Σε ό,τι αφορά στα Μαθηματικά οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σαφώς δυσκολότερα θέματα από τα αντίστοιχα περσινά, ενώ όπως σχολίαζε στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, Γιάννης Βαφειαδάκης, τα θέματα κρίνονται ως δύσκολα και απαιτητικά. 

«Ιδιαίτερα απαιτητικά», «πιεστικά» ως προς τον χρόνο και για πολύ καλά προετοιμασμένους και ψύχραιμους μαθητές, που έχουν εμπεδώσει σε βάθος την ύλη ήταν τα θέματα στα Μαθηματικά Προσανατολισμού, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές των Γενικών Λυκείων. «Είναι διατυπωμένα με σαφήνεια αλλά δεν έχουν μεγάλο εύρος στην εξεταστέα ύλη», αναφέρει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας.

Δείτε εδώ τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά 

Δείτε εδώ τα θέματα στα Μαθηματικά 

Δείτε εδώ τα θέματα στα Μαθηματικά (Εσπερινά)

Ως αποτέλεσμα του βαθμού δυσκολίας αναμένεται τα γραπτά με υψηλές βαθμολογίες από 17-18 και πάνω να μην είναι πολλά.

Αλλά και τα Αρχαία Ελληνικά χαρακτηρίζονται ως ποιοτικά και απαιτητικά και απευθύνονταν σε καλά διαβασμένους υποψηφίους καθώς κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα της ύλης.

Στην ουσία σήμερα ξεκίνησαν τα μαθήματα προσανατολισμού, οι επιδόσεις των οποίων θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις εισαγωγής. Τα απαιτητικά θέματα που επιλέχθηκαν για αυτά τα μαθήματα θα δημιουργήσουν την κλίμακα εκείνη που θα επηρεάσει την πορεία των βάσεων, ανάλογα με τα γραπτά που θα βαθμολογηθούν πάνω και κάτω από τη βάση.  

Τα Μαθηματικά και η Φυσική, επί παραδείγματι για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και Οικονομίας και Πληροφορικής είναι ένα σημαντικό μάθημα που ανάλογα με τη βαθμολογία που θα αποκομίσουν θα εξαρτηθεί το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για τα Γενικά Λύκεια οι Πανελλήνιες 2017 θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ θα διαρκέσουν έως και τις 21 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου. Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), ελεύθερο (26/6) και γραμμικό σχέδιο (27/6). Τα Γερμανικά εξετάζονται στις 28 Ιουνίου τα Γαλλικά στις 29 και τα Ιταλικά στις 30 Ιουνίου. 

ΣΧΟΛΙΑ (34)

Χάρις

Μπράβο στη κεντρική επιτροπή εξετάσεων! Για πρώτη φορά τα θέματα ξέφυγαν από τα στερεότυπα , καθιερωμένα πρότυπα όπου ένας μαθητής με παπαγαλία και διάβασμα 3-9 μηνών , χωρίς να έχει κατανοήσει σε βάθος την ύλη μπορούσε να αντιμετωπίσει ως ένα βαθμό. Τα ερωτήματα δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, εξετάζουν όμως τις γνώσεις που κατέκτησε ο μαθητής σε όλη τη διάρκεια του μαθησιακού του βίου και ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό τη κριτική του σκέψη και τη δημιουργική του ικανότητα. Σε αυτούς που κατακρίνουν την επιλογή τέτοιων θεμάτων έχω ένα μόνο να πω! Ας πάψουν να κουβαλάνε νερό στο μύλο της παραπαιδείας , που έχει μετατρέψει την εκπαίδευση σε βιομηχανία παραγωγής τούβλων. Τους προτρέπω δε να ζητήσουν και να τους δοθούν θέματα των εξετάσεων Α-Β των λυκείων και θα βρουν μέσα σε αυτά ερωτήματα προάγγελους των δύσκολων ερωτημάτων των φετινών εξετάσεων

SC

Η ισλαμοποίηση της Πατρίδας μας προχωρά με γοργούς ρυθμούς! Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, σήμερα το βράδυ το 2ο Δημοτικό σχολείο Χολαργού, πραγματοποιεί μια... διαφορετική εκδήλωση - παράσταση υπέρ των ΔΗΘΕΝ "προσφύγων". Σύμφωνα με πληροφορίες του indobserver, οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού θα ντυθούν με ισλαμικές ενδυμασίες και με μπούργκες (αντίστοιχα), ενώ θα υπάρχουν και ντυμένοι "στρατιώτες" για να δείξουν τα βάσανα των """προσφύγων"""! Παράλληλα, θα υπάρχει και video wall οθόνη που , προφανώς θα δείχνει σκηνές από τους πολέμους στη Συρία. Όλα γίνονται υπό την οργάνωση της Διεύθυνσης του σχολείου, ενώ υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ των γονέων. Υπήρξαν μάλιστα γονείς που είπανε για ποιο λόγο δεν κάνουν μια παράσταση για τους Έλληνες της Μικρασιατικής καταστροφής και ντύνουν τα παιδιά με μπούργκες;;;;; Φαίνεται πως καλλιεργείται το έδαφος υποδοχής "προσφυγόπουλων" στον Χολαργό. Υ.Γ. Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από γονείς. Μάλιστα, μία μητέρα τηλεφώνησε επώνυμα και είπε ότι η ίδια πρότεινε να γίνει παράσταση για τους Έλληνες της Μικρασιατικής καταστροφής και αντ' αυτού ντύνουν τα παιδιά με μπούργκες.

Jonakos

Πως στο καλο με εβγαλες συριζα;;

ΜΠΑΜΠΑΣ

Η αδικία είναι αλλού πιστεύω. Τα εύκολα ή τα δύσκολα είναι για όλους... υπάρχει ισότητα στον ανταγωνισμό στην ίδια κατεύθυνση και πεδίο. Αλλά δεν υπάρχει ισότητα στις σχολές κοινών πεδίων. Δηλ. Σε αυτές που έχουν πρόσβαση από όλες τις κατευθύνσεις οι μαθητές. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει η ανάλογη ποσοστοση των θέσεων. π.χ. 30 θέσεις από πεδίο 2 και 30 θέσεις από το πεδίο 5. Αυτά, καληνύχτα.

Μαθητής της Γ

Έγραφα σήμερα μαθηματικά και έχω να πω πως νιώθω ιδιαίτερη απογοήτευση , καθώς πιστεύω πως οι αγώνες που έκανα μια ολόκληρη χρόνια χάθηκαν μαζί με οποία συμπάθεια (ή και αγάπη ) άρχισα να τρέφω γι'αυτη την επιστήμη ... Δυστυχώς κρινόμαστε από μια μεμονωμένη στιγμή στη μαθητική μας ζωή , αυτή ειναι η παιδεία μας , χαρείτε την .

geo

AΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣ ,ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ . ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ .ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ .ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΛΑ . ΘΑ ΣΟΥ ΔΟΘΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ . ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ .

Α10

Ναι ναι αυτή είναι η παιδεία μας κτλ κτλ. Καλά 1000 χρόνια μετά αποτην εποχή που έδωσα εγώ εξετάσεις, οι επόμενες γενιές δεν βρήκαν αλλο να πουν; Τις ίδιες σεντιμεταλιτέ αρλούμπες λέγαμε κι εμείς. Λοιπόν φιλαράκι μου καλό, αφού σ αρέσουν και τα μαθηματικά άκου. Ναι από στιγμές κρίνεται όλη η ζωή μας και από οριακές καταστάσεις. Σήμερα μπορεί να μην πήγε μια άσκηση οκ και να έγραψες λιγότερο καλά. Αύριο το ένα δευτερόλεπτο που θα πατήσεις το φρένο, θα σου σώσει τη ζωή. Μία καλή συγκυρία μπορεί να σε κάνει να γωρίσεις τη γυναίκα της ζωής σου. Μία ίωση μπορεί να σε οδηγήσει να κλείσεις μια δουλειά ανέλπιστα. Οπότε το σύστημα εξετάσεων είναι όσο μπορεί να είναι δίκαιο, και δικαιότερο από τη ζωή, γιατί είναι κοινό για όλους. Τώρα, μην απογοητεύεσαι διότι τα αποτελέσματα δεν έχουν βγει ακόμη. Και από έναν άνθρωπο που έδωσε ΠΟΛΛΕΣ φορές εξετάσεις στη ζωή του: τα δύσκολα θέματα είναι καλύτερα από τα εύκολα, για όλα τα παιδιά. Είναι προτιμότερο το μακελειό παρά να βγουν όλοι και να γράψουν 20αρια... in the long term που λέν και στο χωριό μου. Αντε με το καλό τα αποτελέματα, νιάνιαρο... Μην χάνεις το κουράγιο σου ποτέ, είναι διαταγή.

κων παπ

εχα χρόνια να διαβάσω ένα κείμενο αυστηρό αλλά και με αγάπη, γεμέτο ζωή και αξιοπρέπεια.δε μπορώ να γνωρίζω τι επαγγέλεσθαι αλλά ,εύγε.συμφωνώ και επαυξάνω. εξάλλου μπορείς να δώσεις εξετάσεις πολλές πολλές φορές. οι ευκαιρίες ξανάρχονται. να έχετε δύναμη. εγώ στα σαρανταφεύγα κάνω μεταπτυχιακό. κια κάποιος στα πενηντα φεύγα ξαναφτιάχνει τη ζωή του από την αρχή.ονειρευτείτε, μόνο αυτό .βάλτε στόχους κια ονειρευτείτε

Andreas Kappa

An eisai sy mathitis tis g' lykeiou k stelneis sto Proto thema ayto tote esy eprepe na diaprepeis sta grafeia apo ekei pou to diavazeis.. Sas pirame xabari.xalaroste

stp

Φίλε μια αποτυχία δεν λέει τίποτε. Κάθε εμπόδιο σε καλό λέει ο λαός. Πρίν από πολλά χρόνια , τότε δίναμε εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα και σε μια σχολή μόνο. Μόνο πολυτεχνείο, μόνο ιατρική , φιλολογικά κλπ. Την μια χρονία έγραψα φυσική για δεκαοκτώ και νέα Ελληνικά για τρία . Την επομένη φυσική για τέσσερα και νέα Ελληνικά για δεκαεπτά. Φυσικά και δεν πέρασα. Τότε στα Νέα Ελληνικά σου έδιναν ένα αρχαίο ρητό, αν έκανες λάθος στην μετάφραση ήσουν εκτός θέματος. Πάτος 3 . Πήγα στρατιώτης επέστρεψα μετά από 27 μήνες , τόσο υπηρετούσαμε τότε, έδωσα εξετάσεις ξανά, χαλαρός , χωρίς άγχος, πέρασα και μάλιστα με υποτροφία. Πήρα τότε 30 χιλιάδες δραχμές . Φυσικά σου εύχομαι να περάσεις και να μην χρειαστεί να πας πρώτα στρατιώτης.

σαββας

προσωπικα δεν αγχωθηκα και πολυ. ειχα μικροφωνο στο αυτι και απλως διαβαζα ψιθυριστα την καθε ερωτηση με την σειρα. αφου τελειωσα το διαβασμα των ερωτησεων μετα μου εδεινε την απαντηση ο φιλος (μαθηματικος) μου απο εξω στο προαυλιο. εαν γνωριζεις απο τεχνολογια δεν εχεις προβλημα διαβασματος και φυσικα θελει να εισαι και ψυχραιμος. ομως αυτο τελειωσε φετος με τις πανελληνιες. απο τον οκτωβριο στο πανεπιστημιο σε καθε εξεταστικη θα πρεπει να κουβαλαω ολοκληρο το βιβλιο γιατι εκει το αμφιθεατρο ειναι μεγαλο και δεν ασχολειται κανεις μαζι σου. βεβαια το ποιο ζορι ειναι ενω θα βλεπω το θεμα θα πρεπει να γυριζω τις σελιδες ψαχνοντας την απαντηση. ολα τελικα εχουν το ζορι τους.

Vourtsa

Χέσε μας ρε Σαββουλη...

διδασκων

Έχω την τύχη ή την ατυχία να διδάσκω μαθηματικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα σημερινά θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας και εκτός ύλης των φροντιστηρίων. Δυστυχώς οι μαθητές εκπαιδεύονται όχι στην κατανόηση αλλά στην εφαρμογή τεχνικών. Μπορούν να λύνουν πολύπλοκες ασκήσεις όχι απαραίτητα να τις κατανοούν. Όταν τους ζητηθεί κάτι απλό που όμως προϋποθέτει την κατανόηση των εννοιών απλά αποτυγχάνουν.

Γεωμέτρης

Δεν είναι πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά πανελλήνιος διαγωνισμός. Δεν έχει σημασία πόσο έγραψε κάποιος, αλλά αν έγραψε καλύτερα από τον διπλανό του. Παρακαλώ τα αλβανά, να μην απαντάνε, γιατί δεν καταλαβαίνουν τι γράφω. Γι'αυτό λέγονται αλβανά.

Στ

Ή το γράφεις προβοκατόρικα ή είσαι της ευρύτερης "εθνικιστικής μη ρατσιστικής " πτέρυγας ή τσεπωνεις 50 για κάθε σχόλιο Ποιο από όλα αυτά σε οδήγησαν σκατοψυχε να σχολιάσεις έτσι; Εύχομαι ολόψυχα στην ζωή σου να μπουν άνθρωποι τους όποιος μισείς γιατί έτυχε να είναι διαφορετικοί από εσένα μπας και φύγει η βρωμιά από το κεφάλι σου Καλό βράδυ

φωτεινη

βρε αχρηστοι σε Αινσταιν απευθυνεσθε η σε 18χρονους? Αλλαγη θελει το συστημα παιδια οχι παπαγαλιες εξοδα.Καλα και υγιη παιδια θελουμε ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ για τα παιδια μας. Αχρηστοι..Τ παιδια αυτων που βαζουν τα θεματα αραγε ειναι πολυ εξυπνα? κουραγιο παιδακια και υγεια!!

Φωτεινή δεν το 'χεις

Τα φετινά θέματα ήταν μακριά απο την παπαγαλία. Τι απαιτούσαν; Απλά ο μαθητής να έχει ξεκινήσει την προσπάθεια του απο την Β'Λυκείου και όχι μόνο την Γ'. ΟΜΩΣ στα Μαθηματικά αυτό είναι το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Λυπάμαι που θέλετε ΚΑΙ στα μαθηματικά να μπει η παπαγαλία όπως στην Ιστορία κλπ. Το αντίθετο θα έπρεπε να επιδιώκετε.

Γιώργος

Είμαι απόφοιτος που επέλεξε να δώσει δεύτερη χρονιά πανελλήνιες και άλλαξα κατεύθυνση από επιστήμες υγείας που ήμουν διότι ήθελα φυσικοθεραπεια και εργοθεραπεια( αλλά οι βάσεις πήγαν στον θεό) ήρθα οικονομικά ...έδωσα ένα χρόνο τα πάντα για να μάθω την ύλη της τρίτης λυκείου και να γεμίσω τα κενά που είχα από τα περασμένα χρόνια. ... γιατί δηλαδή αυτό το σύστημα να θεωρείται αξιοκρατικο εάν δεν μου δίνει την δυνατότητα να αποδείξω ότι όλες οι θυσίες μου έπιασαν τόπο και με εξετάζει σε β Λυκείου πανελλήνιες + τον πεσμένο χρόνο + την διαβαθμισμενη δυσκολία....αυτό ήταν μια ξεφτίλα των σιχαμενων που δεν συνηδητοποιουν ότι είμαστε απλά μαθητές και νέοι που τους διαλύουν τα όνειρα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kar65

Βασική αποστολή του πατέρα Αλέξανδρου Καρλούτσου θα είναι ουσιαστικά το fund raising, δηλαδή η συλλογή των απαραίτητων πόρων για την ενίσχυση του όλου έργου, κοινωνικού, φιλανθρωπικού και άλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής