Πανελλαδικές: Απαιτητικά τα Αρχαία, πολύ δύσκολα τα Μαθηματικά - Δείτε τα θέματα

Πανελλαδικές: Απαιτητικά τα Αρχαία, πολύ δύσκολα τα Μαθηματικά - Δείτε τα θέματα

Τα απαιτητικά θέματα που επιλέχθηκαν θα δημιουργήσουν την κλίμακα εκείνη που θα επηρεάσει την πορεία των βάσεων, ανάλογα με τα γραπτά που θα βαθμολογηθούν πάνω και κάτω από τη βάση

Πανελλαδικές: Απαιτητικά τα Αρχαία, πολύ δύσκολα τα Μαθηματικά - Δείτε τα θέματα
Με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά, ανάλογα με την κατεύθυνση που ακολουθούν, δηλαδή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Η δεύτερη δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων «έκρυβε» δυσκολίες. Σε ό,τι αφορά στα Μαθηματικά οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σαφώς δυσκολότερα θέματα από τα αντίστοιχα περσινά, ενώ όπως σχολίαζε στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, Γιάννης Βαφειαδάκης, τα θέματα κρίνονται ως δύσκολα και απαιτητικά. 

«Ιδιαίτερα απαιτητικά», «πιεστικά» ως προς τον χρόνο και για πολύ καλά προετοιμασμένους και ψύχραιμους μαθητές, που έχουν εμπεδώσει σε βάθος την ύλη ήταν τα θέματα στα Μαθηματικά Προσανατολισμού, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές των Γενικών Λυκείων. «Είναι διατυπωμένα με σαφήνεια αλλά δεν έχουν μεγάλο εύρος στην εξεταστέα ύλη», αναφέρει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας.

Κλείσιμο
Δείτε εδώ τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά 

Δείτε εδώ τα θέματα στα Μαθηματικά 

Δείτε εδώ τα θέματα στα Μαθηματικά (Εσπερινά)

Ως αποτέλεσμα του βαθμού δυσκολίας αναμένεται τα γραπτά με υψηλές βαθμολογίες από 17-18 και πάνω να μην είναι πολλά.

Αλλά και τα Αρχαία Ελληνικά χαρακτηρίζονται ως ποιοτικά και απαιτητικά και απευθύνονταν σε καλά διαβασμένους υποψηφίους καθώς κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα της ύλης.

Στην ουσία σήμερα ξεκίνησαν τα μαθήματα προσανατολισμού, οι επιδόσεις των οποίων θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις εισαγωγής. Τα απαιτητικά θέματα που επιλέχθηκαν για αυτά τα μαθήματα θα δημιουργήσουν την κλίμακα εκείνη που θα επηρεάσει την πορεία των βάσεων, ανάλογα με τα γραπτά που θα βαθμολογηθούν πάνω και κάτω από τη βάση.  

Τα Μαθηματικά και η Φυσική, επί παραδείγματι για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και Οικονομίας και Πληροφορικής είναι ένα σημαντικό μάθημα που ανάλογα με τη βαθμολογία που θα αποκομίσουν θα εξαρτηθεί το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για τα Γενικά Λύκεια οι Πανελλήνιες 2017 θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ θα διαρκέσουν έως και τις 21 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου. Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), ελεύθερο (26/6) και γραμμικό σχέδιο (27/6). Τα Γερμανικά εξετάζονται στις 28 Ιουνίου τα Γαλλικά στις 29 και τα Ιταλικά στις 30 Ιουνίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης