LIVE

Κορωνοϊός

Στην Αθήνα το σκήνωμα της Αγίας Ελένης: Κοσμοσυρροή στο Αιγάλεω

Στην Αθήνα το σκήνωμα της Αγίας Ελένης: Κοσμοσυρροή στο Αιγάλεω

Παρόντες στην τελετή υποδοχής ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε την Κυριακή από νωρίς το πρωί έξω από την Εκκλησία του Αγίου Μάρκου στην Αγία Βαρβάρα στο Αιγάλεω,  εκεί όπου έγινε η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης. Το ιερό σκήνωμα έφθασε στο Ναό λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ. 

Το παρών δίνουν στην τελετή ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρέστη στην υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης και τμήματος του Τιμίου Ξύλου στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την ομιλία του δήλωσε, μεταξύ άλλων, εμφατικά: «Σας καλώ και σας παρακαλώ να αδράξουμε τον κόσμο σε μια μεγάλη αναστάσιμη κίνηση. Σας καλώ να κάνουμε ο ένας τον άλλον μια σταυρική αγκαλιά και να παραμείνουμε στον Σταυρό του Χριστού με μια ταπεινή συγκατάθεση λέγοντες ‘'Κύριε, μνήσθητι ημών εν τη βασιλεία σου''. Μόνον έτσι μπορούμε να αντέξουμε, να υπομένουμε, να αγαπάμε, να ελπίζουμε». Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του «κατ' αυτή την ευλογημένη στιγμή» και ως ανάμνηση της παρουσίας του «σε αυτό το ιστορικό προσκύνημα» του απένειμε το μετάλλιο του Σταυρού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ως τιμητική διαμνημόνευση «και ως ευλογία ό,τι πολυτιμότερο φυλάσσεται εδώ, το αντίγραφο της ιεράς εικόνος της Αγίας Βαρβάρας», η οποία φυλάσσεται στο ναό.

Προκόπης Παυλόπουλος:Κορυφαία η σημερινή ιερή τελετή


«Ευχαριστώ θερμώς για την άκρως τιμητική διαμνημόνευση την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος, δι' Υμών, προσφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την τελετή υποδοχής του Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης, της Ισαποστόλου», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην αντιφώνηση του προς τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.«Η Πολιτεία είναι σήμερα παρούσα σ' αυτήν την κορυφαία ιερή τελετή και για έναν ακόμη λόγο, ο οποίος ξεπερνά τα όρια του θρησκευτικού προσκυνήματος και αναδεικνύει τις ρίζες αυτού τούτου του Πολιτισμού μας.

Κλείνοντας οριστικά την σκοτεινή περίοδο των Διωγμών και ανοίγοντας, μέσ' από την διακήρυξη της ανεξιθρησκείας, τον δρόμο για την επί ίσοις όροις διάδοση της Χριστιανικής Διδασκαλίας, οι Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη έθεσαν και τις βάσεις του τρίτου πυλώνα του Πολιτισμού μας, ήτοι του Ευρωπαϊκού και, γενικότερα, του Δυτικού Πολιτισμού. Στον οποίο κληροδότησαν, ύστερα από την πνευματική συνεισφορά της Αρχαίας Ελλάδας και την θεσμική συνεισφορά της Αρχαίας Ρώμης, τις βασικές αρχές και αξίες που προσδιορίζουν σήμερα τα ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά του: Δηλαδή τις αρχές και τις αξίες της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και της Δικαιοσύνης, μ' έμφαση στην πτυχή της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Στους σημερινούς ταραγμένους και χαλεπούς καιρούς μας, ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να τιμούμε την μνήμη των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι να υπερασπιζόμαστε αυτές τις αρχές και αξίες της Χριστιανοσύνης και του Πολιτισμού μας. Δηλαδή, σε τελική ανάλυση, τον Άνθρωπο και τον Συνάνθρωπο» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».


Η μεταφορά του Ιερού λειψάνου στην Αθήνα χαρακτηρίζεται ως ένα κορυφαίο γεγονός μνήμης για την Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης ήρθε στην Αθήνα με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων του έργου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκτεθεί σε προσκύνημα στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι ότι η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Ελένης αναδεικνύει τη σημασία της Οικουμενικότητας  και  της πνευματικής ταυτότητας της Ευρώπης, καθώς η Ευρώπη χωρίς τη χριστιανική παράδοση και πίστη που την οικοδόμησε, δεν δύναται να υπάρξει.Όπως λέει στο «Πρώτο Θέμα» ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρης: «Το γεγονός αυτό καθ ευατό αναδεικνύει την πνευματική και πολιτισμική ταυτότητα της Ευρώπης. Η Ευρώπη  μπορεί πραγματικά να υπηρετεί τους λαούς της και να διακονεί τον άνθρωπο μόνο εάν τα θεμέλια της εξακολουθούν να είναι η αρχαία Ελληνική Γραμματεία, το Ρωμαικό Δίκαιο και ο Χριστιανισμός. Μακριά από τις χριστιανικές ρίζες της δεν είναι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της , δηλαδή η Ευρώπη της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης”. 
Εξάλλου   μεγάλα γεγονότα στα οποία πρωταγωνίστησαν ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη, σφράγισαν την ιστορία της Ευρώπης και διαμόρφωσαν την ιστορία του κόσμου γενικότερα.Πρόκειται για την απόφαση του  Διατάγματος των Μεδιολάνων για ανεξιθρησκία  που παύει τους διωγμούς κατά των Χριστιανών, την απόφαση για μεταφορά της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας από την Παλαιά στη Νέα Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη, για τη σύγκληση της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου το 325, η οποία καταδίκασε τον Αρειανισμό, και την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Τόπους.

Οπως λέει ο επίσκοπος Αγαθάγγελος «τα γεγονότα αυτά προσδιόρισαν το περιεχόμενο της παγκόσμιας ιστορίας κατά τρόπο μοναδικό.  

Η Αγία Ελένη είναι η πρώτη χριστιανή Αυτοκράτειρα. Η μία λειψανοθήκη είναι ανθρωπόμορφη αργυρή κεφαλή με στέμμα, η οποία παρουσιάζει το πρόσωπο κεκοιμημένης γυναικός και εμπεριέχει εντός αυτής τμήμα της κάρας. Η δεύτερη μεταλλική λειψανοθήκη έχει σχήμα ανθρώπινου σωματότυπου που εμπεριέχει στο εσωτερικό λείψανα της Αγίας αριθμημένα και σφραγισμένα. Επειδή η παράδοση των Δυτικών είναι να εμφανίζουν τα ιερά λείψανα ενδεδυμένα, γι' αυτόν τον λόγο η Αποστολική Διακονία προσέφερε προς τιμήν της ένα επιβλητικό πορφυρό βυζαντινό ένδυμα. Σημειώνεται ότι το αρχικό ένδυμα της Αγίας Ελένης είναι στα χρώματα της ώχρας και είναι βενετσιάνικο.

Η Αγία Ελένη, που διακρίθηκε για το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο, συνδέεται με την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα και ο ελληνικός λαός έχει συνδέσει πλήθος παραδόσεων μαζί της, στη Μικρά Ασία, την Κύπρο, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, την Τήλο, στο Καστελόριζο, στη Νάξο, την Πάρο.Η προστάτιδα των χριστιανών Αγία Ελένη κοιμήθηκε το 328 μ.Χ. σε ηλικία 80 ετών.Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (189)

Αγύριγο κεφάλι

1. Γιατί οι ..."άπιστοι" ασχολούνται (και δη ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ) με το τι κάνουμε εμείς οι ..."χαζοί" πιστοί. ΔΕΝ μπορώ να το καταλάβω αυτό. Ή ...μάλλον, εγώ ΞΕΡΩ το ..."γιατί"!..___________2. Ο Θεός τον Άνθρωπο τον έφτιαξε και τον άφησε γιά να ζήσει ΑΙΩΝΙΑ και μόνο στον Παράδεισο. Ο λερωμένος από την αμαρτία και πεπτωκώς Άνθρωπος, επέλεξε τον Δρόμο που του είπε ο ΠΟΝΗΡΟΣ και φυσικά το ... "σπίτι" τούτου, την ΚΟΛΑΣΗ.______3. Ο ΜΗ μετανοών καίτοι πεπτωκώς Άνθρωπος και εάν μετεφέρετο στον Άγιο Παράδεισο, θα τον έκανε ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ...ΚΟΛΑΣΗ!..__________Ιδού η ανθρώπινη ΚΟΙΝΩΝΙΑ, η οποία είναι μία ΖΟΥΓΚΛΑ, προς κατάδειξιν του λόγου το αληθές. _______________3. Το στόμα αυτών που εκαλούσαν τον Κύριον εις το να κατεβεί από τον Άγιον Σταυρόν Του, διά να "πιστέψουν" δήθεν, ήτο το ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ!..__________Αυτοί ΕΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΑΝ την ίασιν του εκ γενετής ΤΥΦΛΟΥ που έγινε Δημόσια από τον Κύριον. Δεν επίστευσαν εις την Ανάστασιν της κόρης του Ιαρείου που εγένετο μπροστά σε όλους από τον Κύριον, ΔΕΝ επίστευσαν ακόμη με την υπό του Κυρίου ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ εκ των ΝΕΚΡΩΝ του όζοντος ήδη ως πτώματος, μετά 4 ημέρες από του θανάτου του, Λαζάρου και απαιτούσαν τη επενεργεία του ΣΑΤΑΝΑ να κατεβεί από τον Σταυρό, να κάνει δηλ. "μαγικά" και ταχυδακτυλουργίες, να ΑΘΕΤΗΣΕΙ το Θείο Πρόγραμμα της διά του αίματος Του Σωτηρίας του Ανθρώπου, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΟΙΑΝ μόνο, όπως έκανε ο ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ Ληστής, ενώ ο άλλος ο εξ ευωνύμων ΔΕΝ "ΗΘΕΛΗΣΕ" ο ίδιος την Σωτηρίαν του. Να καταργήσει δηλ. ο Χριστός ένα Πρόγραμμα, που ο ΙΔΙΟΣ ως Τριαδικός Θεός είπε στον ΔΙΑΒΟΛΟ ευθύς αμέσως μετά την εκδίωξιν των Πρωτοπλάστων από τον Παράδεισον, λέγουσα η Αγία Τριάδα, το Πρωτο-Ευαγγέλιο, ήτοι:" Και έχθραν θέσω αναμέσον σου και αναμέσον του σπέρματος σου (της Παναγίας), Αυτός, (δηλ. το δεύτερο Αυτής Πρόσωπον ο ΧΡΙΣΤΟΣ) σου τηρήσει την ΚΕΦΑΛΗΝ, συ δε τηρήσεις Αυτού ...πτέρναν" (Δηλ. Όπως εις την πτέρναν θα τον θίξεις αφού ΑΥΤΕ-ξουσίως θα ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ύστερον).

Nατάσσα Θάνου

-Αγαπητοί μου, σας, δίνω το κλειδί της καρδίας μου, για να δείτε, και να νιώσετε, και εσείς, πως, νιώθει, η καρδιά μου, που κτυπάει, δυνατά, σε κάθε χτύπο, μια λέξη είναι γραμμένη :< Παναγία >. -Αυτή που με κάνει, να νιώθω, χαρούμενη, ευτυχισμένη, και στις δύσκολες στιγμές, να μου κρατάει το χέρι!!! -Η Πλατυτέρα των ουρανών :μια προσευχή που βγαίνει από τα χείλη μου, και από τα χείλια των χριστιανών !! -Βρίσκεται, στην ψυχή, κάθε ευσεβούς Χριστιανού, στέκεται , αγέρωχη και δυνατή, ώστε να αντιμετωπίζει, κάθε αντιξοότητα, με σθένος και βαθιά , πίστη, στην Υπεραγία Θεοτόκο, με μητρική , παρρησία! -Μεγάλωσα, χωρίς, την αγάπη της μάνας, την προστασία της, σαν τρεμάμενο πουλάκι, στην φωλιά , μόνο και εγκαταλειμμένο, αλλά, μια γερακίνα , γιαγιά, ήταν αυτή που με τάιζε στο στόμα, και με προστάτευε, από τους αετούς, και όταν μεγάλωσα και είχαν γίνει τα φτερά μου δυνατά, με άφησε να πετάξω, μακριά, κόντρα στον άνεμο, την βροχή και τον ήλιο τον καυτό. Και ψηλά στον αέρα, έμαθα να αποφεύγω όλα αυτά, είχα βρει καταφύγιο, σε μια κουφάλα ενός δέντρου, το σπίτι μου. Και αφού κατάλαβα, πως ήμουν μόνη, στον κόσμο αυτό, βρήκα παρηγοριά, σε ένα άλλο οίκο, τον οίκο του Θεού. Εκεί όταν μπαίνω, ανάσα ζωής, παίρνω, νιώθω γαλήνη, ηρεμία, εσωτερική, δύναμη , να συνεχίσω την ζωή. -Η ζωή μας, είναι δύσκολη, είναι ένας, συνεχόμενος, Γολγοθάς, όταν έχεις όμως πίστη έρχεται, η αγάπη. Η αγάπη, σε γεμίζει, σε κάνει να αγαπάς τα πάντα, από το μικρό λουλουδάκι, το μυρμηγκάκι, έως το άπειρο. Είναι η αγάπη που σε ολοκληρώνει ψυχικά, και σου δίνει ανάταση ψυχής. Που σε σηκώνει ψηλά στα ουράνια!!! -Και, όταν μπω, στον ακάνθινο δρόμο, μια δύναμη, μεγάλη, μου δίνει ελπίδα, να συνεχίσω, δεν νιώθω τα ματωμένα πόδια μου, κοιτάζω ψηλά, φωνάζω και επικαλούμαι το όνομα της: και αυτή , χείρα βοηθείας, μου δίνει φτερά, να πετάξω ψηλά, στον ουρανό, νιώθοντας, το αίσθημα της ελευθερίας, της ηρεμίας. Αυτά τα φτερά είναι ατσάλινα και αντέχουν στις καταιγίδες τους άνεμους. -Η αγκαλιά της , είναι ζεστή, και γλυκιά, κάνοντας με να νιώθω, σαν το μικρό περιστέρι , κουρνιασμένο κάτω από τις ζεστές φτερούγες τις μαμάς του, όταν κάνει κρύο και βρέχει. Τι όμορφα που νιώθω , μέσα στην αγκαλιά της , ασφάλεια, όπως το μικρό καγκουρό μέσα στον μάρσιπο !!! -Μήτηρ του Χριστού , μητέρα όλων και δική μου, σε ευχαριστώ , για την προστασία, και την αγάπη σου, όταν σε έχω ανάγκη, είσαι κοντά μου, δίπλα μου!!!

Leonidas

Υπαρχουν ατομα που πιστευουν και ατομα που δεν πιστευουν. Ανηκω στους δευτερους. Δεν μπορω να εξηγησω ωρισμενα πραγματα. Αφου ο Θεος ειναι πονοψυχος και πολυελαιος και ΞΕΡΕΙ εκ των προτερων τι θα συμβη, γιατι δημιουργησε εκεινους τους ανθρωπους οι οποιοι θα πανε στη κολαση και θα βασανιζοντε αιωνια. ΑΙΩΝΙΑ...Το αντιλαμβανεστε? Αραγε ο Θεος παρομοιαζεται σαν βασανιστης και σαδιστης. Οι Ιεχωβαδες απαντανε σε αυτο οτι δεν πανε στην κολαση αλλα απλως εξαφανιζοντε. Ουτε και αυτο με ικανοποιει γιατι δεν μπορει ο Χιτλερ φερειπειν υπευθυνος γοα εκατομυρια εγκληματα να εχη την ιδια τιμωρια με εναν φουκαρα που δολοφονησε καποιον. Απαντησεις οπως "πιστευε και μη ερευνα" η τα αδυνατα παρα ανθρωποις δυνατα παρα τω Θεω" η μας εδωσε ο Θεος ελευθερη βουληση για να αποφασιζουμε ,τις θεωρω υπεκφυγες και δεν αρκουν. Και ειναι και αυτο. Οι Εβραιοι Φαρισαιοι υποκριτες υποτιθεται, οταν ο Χριστος ηταν στο Σταυρο ειπαν, Αν ειναι υιος του Θεου ας κατεβη τωρα απο τον Σταυρο για να τον πιστεψουμεΓιατι δεν κατεβηκε τοτε να πιστεψουν και αυτοι και να σωθουν? Και γιατι σημερα δεν παρουσιαζεται ξαφνικα στον μισο ουρανο να εξαφανιση καθε αμφιβολια για την υπαρξη του,και να σωσει εκατομυρια ανθρωπους απο την κολαση. ? Εξηγησεις οπως πρεπει να πιστεψης χωρις να ιδης, τις θεωρω υπεκφυγες. Πιστευω οτι η Χριστιανικη θρησκεια ειναι μια παραδοση, μια πολυ καλη παραδοση που δινει καταφυγιο και παρηγορια σε ολους τους αδικημενους, και αυτο ειναι καλο πολυ καλο, αλλα δεν ειναι η μονη θρησκεια που τα λεει. Και οι Βουδιστες σχεδον τα ιδια λενε, και ο Μωμεθ ακομη μονο που αυτη η θρησκεια ειναι πολυ πιο βαρβαρη. Πιστευω οτι ο Χριστος διδαξε υπεροχα πραγματα, αξιες που μειναν αναλοιωτες ανα τους αιωνες, αλλα πηγε κοντρα στο κατεστημενο του Εβραιικου παπαδαριου εκεινη την εποχη, και αυτοι μπροστα στον κινδυνο να χασουν τα προνομια τους τον σταυρωσαν. Παρόλα αυτα πιστευω στην υπαρξη καποιου Θεου η της Θυσης τελος παντων που θα αποδωσει δικαιοσυνη καποτε.......ο τροπος μου να εξηγησω τοσες και τοσες αδικιες....και εφόσον γενηθηκαμε σε αυτην τη ωραια θρησκεια, δεν βρισκω τον λογο να την αλλαξουμε.

Ντινος

Τα ερωτήματα σου Λεωνίδα είναι λογικά και αναπάντητα θα περιμένεις όμως, Ζητά από τον Άγιον Θεό να σου της δώσει και είμαι σίγουρος ότι θα σου απαντήσει με τον τρόπο του,ισως και μέσα από τις πέτρες, διότι βλέπει αυτούς που πραγματικά το ψάχνουν τον αμφισβητούν αλλά έχουν την καλή πρόθεση

Χριστιανός Ορθόδοξος

Τις πρεσβείες και την ευλογία της Ισαποστολου να εχουμε.

G.Sorros hates $$$! Greece

21/5/2017 17:00 Συγκέντρωση-Ομιλία για την Κάρτα του Πολίτη.ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!!! Έλληνες-Ελληνίδες, Η συγκέντρωση της 21ης Μαου 2017 στα Προπύλαια Αθηνών διοργανώνεται από Εσάς με μοναδικό σκοπό την υπεράσπιση των Ορθόδοξων Πιστεύω μας , των ελευθεριών μας και των κατακτήσεων που είχαν επιτύχει οι πρόγονοι μας, δίνοντας πολλοί από αυτούς είτε την ζωή τους, είτε τα παιδιά τους για τα προαναφερθέν. Στην συγκέντρωση της 21ης Μαου 2017, θα παραμείνουμε έως αργά έξω από την Βουλή για να υπερασπιστούμε/βροντοφωνάξουμε/ενημερώσουμε τους συμπατριώτες μας : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ της φράσης στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιάς και της Αδιαίρετης Τριάδας που θα επιφέρει, πέρα των άλλων, ακόμα και την αλλοίωση του Εθνικού μας Συμβόλου

konstantinos

Πριν από λίγα χρόνια σ ένα ορθόδοξο αντρικό μοναστήρι έξω από την Θεσσαλονίκη έγινε το εξής: Κάποιος άγνωστος άντρας ζήτησε να εξομολογηθεί στον πνευματικό της Μονής. Ο άντρας ήταν νέος και υπερμοντέρνος με σκουλαρίκια, χαϊμαλιά και τέτοια, κάτι μεταξύ χίππυ και αναρχικού. Ακούστε εξομολόγηση: Παπά μου πριν από έξι χρόνια τα έφτιαξα με μια κοπέλα. Είχαμε ελεύθερες σχέσεις και την γκάστρωσα. Αυτή ήταν καλόψυχη και δίκαιη αλλά ανώριμη και ανέτοιμη για μάνα. Πανικοβλήθηκε μπροστά στην ευθύνη της μητρότητας της και μου ξεκαθάρισε ορθά-κοφτά ό,τι, αν συμφωνήσω κι εγώ, το ρίχνει το παιδί στο άψε-σβήσε. Αν όμως θέλω το παιδί, να το γεννήσει αυτή, να μου το παραδώσει και να εξαφανιστεί, αρνούμενη κάθε δέσμευση γάμου, συμβίωσης και μητρότητας.Εγώ μέσα μου, πες το συνείδηση, πες το φωνή Θεού, αρνιόμουν τον άδικο χαμό του άφταιγου αθώου παιδιού μας. Της είπα: να ρωτήσω πρώτα τους γονείς μου και τους γονείς σου, σαν μεγάλους και έμπειρους στην ζωή. Και από τις δυο μεριές κοφτή, επίμονη, κοινή απάντηση. Ρίχτο να ξεμπερδεύουμε. Τ αρνήθηκα έντρομος, κατηγορηματικά. Στους εννιά μήνες, η κοπέλα μου γέννησε το παιδί μας, ένα υγιέστατο αγοράκι. Ούτε τόλμησε να το βαστάξει, για να μη το πονέσει και δεθεί μαζί του. Πανικόβλητη μου το έβαλε στην αγκαλιά μου και κλαίγοντας εξαφανίστηκε. Το παιδάκι το μεγάλωσα μόνος μου, κατάμονος και αβοήθητος και να το μαζί μου, τώρα κλείνει τα πέντε. Σε λίγο θα πάει πρώτη δημοτικού. Κόκκαλο ο πνευματικός. Κάτι πήγε να πει στο παλληκάρι για την άτακτη αλλοπρόσαλλη εξωτερική του εμφάνιση. Δαγκώθηκε όμως, κρατήθηκε γιατί υποκλίθηκε μπρος στο μεγαλείο της ψυχής του! Φίλησε ο παππούλης το χέρι του παιδιού, του διάβασε συγχωρητική ευχή, χωρίς να τον ελέγξει στο παραμικρό! Περάσανε άλλα τρία χρόνια και το παλληκάρι ξανάρθε με μια μορφονιά λαμπερή από καλοσύνη. Δεύτερη εξομολόγηση: Άκου παπά μου θαύμα. Ο Χριστός μου μ έστειλε αυτό τον Άγγελό του, την γυναίκα μου. Ερωτευτήκαμε παράφορα. Παντρευτήκαμε και δέχθηκε με πολύ χαρά τον γιό μου σαν δικό της γεννητούρι. Έτσι μεγαλώνει με πολύ αγάπη και υπομονή και μένα τον άντρα της και τον γιόκα μου. Ο Χριστός μας παππούλη προνόησε και μου έστειλε καλή σύζυγο και μάνα. Απόσπασμα του βιβλίου Η ζωή διδάσκει τον Χριστό υπό μοναχού Ι. Αθήναι, 2017.

Χριστιανός Ορθοδοξος

Συγκλονιστικό και συγκινητικό συνάμα. Το έλεος του Θεού για μας τ' αμαρτωλά παιδιά του είναι άπειρο. Και από μας τι ζητά, τίποτα το σπουδαίο, ένα ευχαριστω!

Διομήδης

Αφού είναι θαυματουργό το πτώμα γιατί δεν ανασταίνεται να ευλογήσει τους πιστούς???

Ορθόδοξος Χριστιανός

Εύγε! Μόνο τα λείψανα και οι ΝΕΚΡΟΙ μητροπολίτες που περιφέρονται στις πλατείες θα ΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΝ την Ελλάδα μας...

stealthbomber

Βρυκολακιασε ο Μεσαιωνας ... Και ο Πακης , που διορισε 700 χιλ παρασιτα ...πρωτο τραπεζι μουμια ... Ψωροκωσταινα 2017...

προς δημοσιοκαφρους σχολιαστες ακις καλιγουλας κλ

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΤΣΙΑ, αν ειστε ανδρες (αμφιβαλλω) .....ε τοτε να γραφετε επωνυμα τις αηδιες σας! Η μηπως φοβαστε μη γινετε ρεζιλι ;;;;;;;;;;? η μηπως φοβαστε μηπως σας σουταρουν οι εκδοτες. για το bullying που κανετε καθε μερα στους αναγνωστες ???!??

Κοκός

@10:12... θεία, απλά, ΝΤΡΟΠΗ σου. Απίστευτη κακία, και φθόνο έχεις για τους συνανθρώπους σου!!!! δεν περιμένει τίποτε άλλο κανείς από μία ορθόδοξη σαν κι εσένα.

Κοκός

@10:12... θεία, συμπληρώνοντας θα ήθελα με όλον τον σεβασμό να σου πω, ότι, είσαι ένα ΠΑΡΑΣΙΤΟ στο εδώ forum. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Γιατί δεν γράφεις με ένα σταθερό όνομα ώστε να αποφεύγουμε να διαβάζουμε τα γλοιώδη, ανούσια και γεμάτα φανατισμό και μίσος σχόλιά σου; ε;;; γιατί;;;

ΕΛΛΗΝ

Άκου τι είπε το ανθρωπάκι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης