Aποσύρεται η ταινία που φέρεται να μιμήθηκε ο δολοφόνος του ταξιτζή της Κηφισιάς

Πώς συνδέεται το θρίλερ του Σωτήρη Τσαφούλια «Έτερος εγώ» με τον δολοφόνο της Κηφισιάς - Ο νεαρός που μοιάζει στις περιγραφές του εκτελεστή και ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» που προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαρτίου, μία μαρτυρία έδωσε μία απίστευτη τροπή στο θρίλερ της υπόθεσης με τον δολοφόνο της Κηφισιάς.


Σύμφωνα με την μαρτυρία που ακούστηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας, στις 7 Φεβρουαρίου, πριν τις δολοφονικές επιθέσεις, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Έτερος Εγώ» Σωτήρης Τσαφούλιας δέχτηκε μία ερώτηση από έναν άγνωστο άνδρα. 

Ο άγνωστος άνδρας ρώτησε τον σκηνοθέτη του ελληνικού θρίλερ: «Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό όταν γράφατε το σενάριο , πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή;»

Λίγα λεπτά αργότερα, ο θεατής αποχώρησε από τον κινηματογράφο διακριτικά.
 

                         Ο Σωτήρης Τσαφούλιας

 «Τον θυμάμαι νεαρό, μελαχρινό και ήρεμο»
Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε με τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της ταινίας, Σωτήρη Τσαφούλια, που της επιβεβαίωσε το περιστατικό. «Ήταν Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και η προβολή ήταν προγραμματισμένη για τις δέκα το βράδυ. Τελείωσε γύρω στις δώδεκα παρά είκοσι . Παρουσία δική μου, δύο ηθοποιών και του μουσικού της ταινίας, η κουβέντα που ακολούθησε με το κοινό διήρκησε περίπου μέχρι τη μία. Στη διαδικασία αυτή πάντα υπάρχει μια αμηχανία στην αρχή, μέχρι να γίνει η πρώτη ερώτηση και να πυροδοτηθεί η κουβέντα ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος. Έτσι έγινε και εκείνη την νύχτα», τόνισε ο Σωτήρης Τσαφούλιας στην Αγγελική Νικολούλη.

Πώς και θυμόταν την ερώτηση που δέχτηκε από τον άγνωστο άνδρα; «Τις περισσότερες φορές οι θεατές θέτουν ερωτήματα γύρω από το πώς γυρίστηκε η ταινία. Το άτομο αυτό όπως το θυμάμαι, έθεσε μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση που εμένα τουλάχιστον, δεν μου την είχαν ξανακάνει», απάντησε. 

Στη σελίδα της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» αναφέρεται ότι ο θεατής καθόταν στα πίσω καθίσματα, δεν πλησίασε κοντά τους συντελεστές ούτε συμμετείχε ενεργά στην όλη διαδικασία, αλλά άκουγε πολύ προσεκτικά.

Κάποια στιγμή σήκωσε το χέρι του για να πάρει το λόγο και ρώτησε τον σκηνοθέτη αν όταν έγραφε το σενάριο, σκέφτηκε πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή. «Του απάντησα πως όχι, κάτι τέτοιο δεν πέρασε από το μυαλό μου όταν έγραφα το σενάριο, διότι δεν κάνω ρεπορτάζ. Κάνω μυθοπλασία. Αν υπήρχε αυτή η σκέψη στους δημιουργούς, δεν θα είχαν γυριστεί τόσες και τόσες ταινίες, όπως η «Σιωπή των Αμνών», το «Seven» και άλλες», είπε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

Όσο για την περιγραφή του θεατή, αποκάλυψε: «Τον θυμάμαι νεαρό, μελαχρινό και ήρεμο…».

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου ο Σωτήρης Τσαφούλιας απάντησε πως η εκδήλωση αυτή δεν έχει βιντεοσκοπηθεί από την πλευρά της παραγωγής. Μπορεί όμως κάποιος από το κοινό, να έχει τραβήξει στιγμιότυπα. 

Αναφέρθηκε δε και στις διαφημίσεις που προωθούσαν την ταινία και πάνω σε ταξί, στα πλαίσια της σχετικής καμπάνιας. Όπως είπε περίπου εκατό ταξί έφεραν τη διαφήμιση της συγκεκριμένης ταινίας, για τριάντα μέρες από την έναρξη προβολής της στις 19 Ιανουαρίου. Στην πλειοψηφία τους κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Αθήνας, στην Κηφισιά και στην ευρύτερη περιοχή των Βορείων προαστίων.

Αποσύρεται η ταινία
Η συζήτηση που έχει προκύψει για το κατά πόσο ο μανιακός δολοφόνος της Κηφισιάς ήταν ο θεατής που έθεσε την ερώτηση και κατά πόσο μιμήθηκε την ταινία «Έτερος Εγώ», ανάγκασε τον σκηνοθέτη του φιλμ, Σωτήρη Τσαφούλια να αποσύρει την ταινία από τους κινηματογράφους. 

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε την ερώτηση από άγνωστο άνδρα που ταιριάζει με την περιγραφή του δράστη και όπως τόνισε, εύχεται, να πρόκειται για μία τραγική σύμπτωση.

Στην ανακοίνωση του, τονίζει ότι η «πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ»

Η ανακοίνωση του Σωτήρη Τσαφούλια
Την προηγούμενή εβδομάδα θεατές που παρακολούθησαν  την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη,  μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτησή που ακολουθήσε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.

Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν,  και να παραδώσω ότι υλικό υπήρχε από την συγκεκριμένη εκδήλωση προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 07ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά  μια τραγική σύμπτωση.

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεση της με το δράστη της Κηφισιάς, άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ, αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο <Έτερος Εγώ>, λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και  εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Σωτήρης Τσαφούλιας.

Η υπόθεση της ταινίας
Ένας δικηγόρος, ένας δικαστής, ένας γιατρός, ένας οδηγός και ο συνεπιβάτης ενός πολυτελούς αυτοκινήτου δολοφονούνται. Ο Δημήτρης Λαΐνης, βοηθός καθηγητή́ εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από́ τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους ξεκάθαρα, και βίαια. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, η θεωρία του Πυθαγόρα, κι ένας καθηγητής μαθηματικών. Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια;  

Παίζουν οι ηθοποιοί: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δημήτρης Καταλειφός, Μάνος Βακούσης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Κόρα Καρβούνη, Ιωάννα Κολιοπούλου, Αννα Καλαϊτζίδου, Βασίλης Ρίσβας, Αντώνης Αντωνίου, Νατάσα Ασίκη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Βαγγέλης  Αλεξανδρής , Δημήτρης Μαύρος, Μαίρη Νέγρη, Μαρία Γουδή, Ιάσωνας Παπαματθαίου, Ηλίας Πετροπουλέας, Έλενα Τυρέα και Σωκράτης Αλαφούζος.Δείτε βίντεο:
Αποσύρεται η ταινία που φέρεται να μιμήθηκε ο δολοφόνος του ταξιτζή της Κηφισιάς


ΣΧΟΛΙΑ (28)

κ αν αποσυρθει η ταινια

θα σταματησει κ αυτος να σκοτωνει?εχει προβλημα λεμε ο ανθρωπος.ακου τι σκεφτηκαν!

γγ

οι ελληνες τηλεκριτικοι την βαθμολογησαν με 2 αστ και οσοι την ειδαν με 4,5 αστερια...............απο τις λιγες ελληνικες ταινιες που δεν πρεπει να εισαι χαζοχαρουμενος η μεθυσμενος για να την δεις.....μιλαμε βεβαια για γλαστρες τηλεκριτικους που ειναι κ πανελιστες σε μεσημεριαναδικα οποτε φανταστειτε το επιπεδο τους

zoi

Η ταινία 'Ετερος Εγώ' μας άρεσε πολύ. Απολάυσαμε πρωτίστως τους ηθοποιούς αλλά και τη σκηνοθεσία και την 'ατμόσφαιρα' και το σενάριο. Τήν συγκρίνεις άνετα μέ ξένα αστυνομικά ή θρίλερ. Εμείς θά βάζαμε πολλά περισσότερα αστεράκια από όσα της έβαλαν στίς κριτικές των περιοδικών. Ανατρέχοντας στά χολυγουντιανά (κάποια και με Οσκαρ) ξένα θρίλλερ, πολεμικά, ψυχανώμαλα κ.α. που κατά καιρούς έχουμε δεί, λέτε ο 'Ετερος Εγώ' νά φταίει γιά κάθε έγκλημα?

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Ναι, αποσύρεται η ταινία. Αυτο θα λυσει το πρόβλημα.

Κ.Λ

Αν μιμουνταν την ταινία θα είχε σκοτώσει κανέναν δικηγόρο,δικαστή, η γιατρό κτλ,όχι 2 ταξιτζηδες!Που κολλάει;

@Κ.Λ

ξεκινησε απο τον οδηγο, αλλα ισως επομενοι στοχοι ειναι οι αλλοι

να ...

...αποσυρουν και τα στρουμφακια γιατι ζουνε μεσα στα μανιταρια...

Τώρα λέγω γω!!!

Εάν υπήρχαν κάμερες στο κινηματογράφο και μπορούσες να διακρίνεις όλα τα πρόσωπα......ή να πληρώνεις μόνο με κάρτα δεν θα μπορούσαν να βρούν απ τα εξακόσια άτομα που παρακολούθησαν το έργο τον δολοφόνο αφού και εφόσων εμπνεύστηκε ο δράστης απ τη ταινία;

ftemp

Αυτό και αν είναι ηλιθιότητα. Λογικά διψάνε για δημοσιότητα και να κόψουν κανα εισιτήριο παραπάνω οι συντελεστές της ταινίας. Σιγά μην περίμεναν το εργάκι σας για να κάνουν εγκλήματα οι ψυχοπαθείς αυτού του κόσμου, νούμερα...

Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι

αλλά όταν βγήκε η ταινία Ριφιφι......(να μπαίνουν οι ληστές απ το ταβάνι)....πραγματοποιήθηκαν πολλές ληστείες με αυτό το τρόπο μετά, το παίξιμο της ταινίας......οπωσδήποτε ένα έργο μπορεί να επηρεάσει κάποιον....που θέλει να ταυτιστεί με τον ήρωα του έργου......ή να του δώσει νέες λύσεις......Πολλές φορές διαβάζω..... πως δημοσιογράφοι για να κάνουν καλή μεροληπτική δημοσιογραφία περιγράφουν λεπτομερειακά πως πχ μπορείς να ανοίξεις ένα αμάξι που κλεινώνει με κωδικό....και πως παίρνει μπρός χωρίς το κωδικό..........Για μένα απαράδεκτο.....

Μαρία

Αν διψόυσαν για εισιτήρια δε θα ΑΠΕΣΥΡΑΝ την ταινία τους. Θεωρείς ότι αρέσει στο δημιουργό που με κόπο έβγαλε ένα αποτέλεσμα και του το κατούρησαν;

Μεσαιωνικός

Κανονικά πρέπει να αποσύρουν και ταινίες με το δράκουλα, που μιμείται η κυβέρνηση και μας πίνει το αίμα

τοπ

δεν υπαρχει καλυτερο σχολιο..

ΓΓ

Η ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ , ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ......ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΑΝ ΧΑΖΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2316807

Σε βάρος της 57χρονης και των αγνώστων ως τώρα συνεργών της σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης