Τον μηνιαίο απολογισμό του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης έδωσε στη δημοσιότητα η Ανώνυμος Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε (ΑΕΜΥ ΑΕ).
Σύμφωνα με αυτόν, στο νοσηλευτικό ίδρυμα αντιμετωπίστηκαν 2.764 επείγοντα περιστατικά και πραγματοποιήθηκαν 406 χειρουργικές επεμβάσεις στο σηπτικό και τέσσερις στο κεντρικό χειρουργείο.
Στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Σαντορίνης εξυπηρετήθηκαν 3.395 ασθενείς, στους οποίους έγιναν 580 εργαστηριακές εξετάσεις.
Στο νοσοκομείο στο οποίο απασχολούνται 140 εργαζόμενοι (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού που έχει αποσπαστεί από άλλα νοσοκομεία), νοσηλεύονται σήμερα 11 Έλληνες και ξένοι ασθενείς, στους οποίους σύμφωνα με την ΑΕΜΥ «παρέχονται υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, σε πλήρη λειτουργία των ξενοδοχειακών υποδομών».
Η Διοίκηση της ΑΕΜΥ αποδίδει τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στη λειτουργία του νοσοκομείου «σε εγγενείς αδυναμίες εξαιτίας της μη χρήσης του χώρου και του εξοπλισμού για 5 χρόνια».
Κλείσιμο
Ωστόσο, στην ανακοίνωση που κοινοποιεί η ΑΕΜΥ δεν γίνεται λόγος για τη σταθερή ροή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, από τις 15 Ιουλίου οπότε και εγκαινιάστηκε το νοσοκομείο μέχρι και τις 18 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν 14 διακομιδές ασθενών προς άλλα νοσοκομεία της Κρήτης και της Αττικής. Εκτιμάται πως οι διακομιδές κόστισαν περισσότερο από 100.000 ευρώ (μια ώρα πτήσης με αεροσκάφος C-27J κοστολογείται 4.088,80 ευρώ και μια πτήση με αεροσκάφος C-130 κοστολογείται με 7.312,81 ευρώ).
Την ίδια ώρα, και παρά την αναφορά της αρμόδιας ΑΕΜΥ ΑΕ στο επαρκές προσωπικό του νοσοκομείου, η κάλυψη των θέσεων παραμένει ζητούμενο. Το 32% των οργανικών θέσεων είναι κενές, χωρίς να συνυπολογίζονται στις θέσεις που δουν καλυφθεί οι εργαζόμενοι με αποσπάσεις από άλλα νοσοκομεία.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας