Απεργούν στις 8 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
Την ίδια μέρα οργανώνουν συγκέντρωση για όλη τη χώρα στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί
Σε 24ωρη πανυγειονομική απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία την Τετάρτη 8 Ιουνίου οργανώνοντας την ίδια μέρα συγκέντρωση για όλη τη χώρα στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί.
Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων τονίζουν ότι: «η ζωή των ασθενών τίθεται σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση, εξαιτίας των προβλημάτων του ΕΣΥ τα οποία βρίσκονται σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα. Χάνουν τη ζωή τους ασθενείς ψάχνοντας να βρουν κλίνη ΜΕΘ».
Τι διεκδικούν:
-Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση
-Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
-Μονιμοποίηση του Επικουρικού Προσωπικού
-Ανανέωση Συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν στην εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων
-Ένταξη στα ΒΑΕ
-Κατάργηση του Αντιασφαλιστικού, όπως αναφέρει, Νόμου 4387/2016
-Ανάκτηση των Μνημονιακών Απωλειών
Το e-contract της nrg ψηφίστηκε από τους καταναλωτές ως «Προϊόν της Χρονιάς*» - Υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, ευελιξία και δημιουργικότητα τα συστατικά της επιτυχίας του.
Η φαρμακευτική καινοτομία δεν αποτελεί επιλογή πολιτικής, αποτελεί δικαίωμα των ασθενών και βασική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα κάθε σύγχρονου συστήματος υγείας. Και σήμερα, στην Ελλάδα, αυτό το δικαίωμα δοκιμάζεται στην πράξη.