Δίκη Χρυσής Αυγής: Έκκληση της προέδρου να βρεθεί λύση με την αποχή των δικηγόρων

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έκκληση της προέδρου να βρεθεί λύση με την αποχή των δικηγόρων

Η πρόεδρος της έδρας επικαλέστηκε και τη χθεσινή παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, για να χορηγηθούν άδειες στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έκκληση της προέδρου να βρεθεί λύση με την αποχή των δικηγόρων
Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη
της Χρυσής Αυγής. Σήμερα το δικαστήριο απασχόλησε η αποχή των δικηγόρων σε συνδυασμό με την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη απηυθύνε έκκληση να βρεθεί λύση για να δοθεί άδεια στους δικηγόρους. 

Κλείσιμο
Η πρόεδρος της έδρας επικαλέστηκε και τη χθεσινή παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, η οποία μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την αποφυλάκιση Ρουπακιά ζήτησε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να χορηγήσει κατ' εξαίρεση  άδειες στους δικηγόρους για να παραστούν στη δίκη. 

Παρόντες στη δίκη ήταν η μητέρα του Παύλου Φύσσα αλλά και οι φίλοι του άτυχου μουσικού, που παρακολουθούσαν αμίλητοι την διαδικασία. Στη δίκη παρουσιάστηκαν ακόμα  πέντε κατηγορούμενοι από το σύνολο των συνολικά 68 εμπλεκομένων.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ενημέρωσαν το δικαστήριο πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ θα ασχοληθεί με το θέμα της άδειας που έχουν αιτηθεί προκειμένου να παραστούν παρά τη συνέχιση της αποχής των δικηγορικών για το ασφαλιστικό. 

Από την πλευρά της υπεράσπισης έγινε γνωστό πως έχουν, επίσης, ζητήσει άδεια για να παραστούν στην δίκη η οποία ωστόσο δεν τους χορηγήθηκε. 

Εν τω μεταξύ, στο δικαστήριο επισημάνθηκε από την υπεράσπιση πως είναι λάθος να λέγεται ότι για την αποφυλάκιση Ρουπακιά ευθύνονται οι διηγόροι και η αποχή τους. 

Βάσω Πανταζή (υπεράσπιση): Δεν έχει καμία  αρμοδιότητα να αποφανθεί το ΔΣ  του ΔΣΑ για χορήγηση άδειας. 
Πολιτκή αγωγή: και η επιτροπή αδειών είναι ένα  άτυπο όργανο.
Πρόεδρος: Το θέμα είναι ότι έχουμε μια δίκη που πρέπει να προχωρήσει....
Πολιτική αγωγή: Δεν γίνεται να ζητά ο υπουργός και η πρόεδρος  του Αρειου Πάγου  να χορηγηθούν άδειες και ο  ΔΣΑ να αρνείται... το Διοικητικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο οργανο κι αυτό ας αποφασίσει...

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, βγαίνοντας από το δικαστήριο δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και παρέπεμψε στο δικηγόρο της οικογένειας Αν. Τζέλη ο οποίος αφου υπογράμμισε πως η αποχή των δικηγόρων «ειναι απολύτως δικαιολογημένη λόγω της αντιλαϊκής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» τόνισε πως «θα έπρεπε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων να δείξει μια ευαισθησία και να χορηγήσει άδειες σε δίκες που ενδιαφέρουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».
 
Ο κ. Τζέλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση,  παραδέχτηκε πως οι δικηγόροι δεν έχουν ευθύνη για την αποφυλάκιση Ρουπακιά «Δεν θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλά είναι θέμα ηθικής τάξεως να προχωρήσουμε μόνο και μόνο για να αισθάνονται κάποιοι ότι είναι κατηγορούμενοι» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως εν μέρει οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Γ. Ρουπακιά τον καλύπτουν «αρκεί να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο δικαστήριο». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης