Συγκλονίζει ο πατέρας του Φύσσα: Είχαν εντολή να σκοτώσουν τον Παύλο

Συγκλονίζει ο πατέρας του Φύσσα: Είχαν εντολή να σκοτώσουν τον Παύλο

«Οι γιατροί μου είπαν ότι το χτύπημα του Ρουπακιά ήταν επαγγελματικό» - «Τα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου» - «Είμαι ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα» είπε στην κατάθεσή του - Τι αποκάλυψε για την Αστυνομία - Ένταση κατά την εξέτασή του από την υπεράσπιση του Ρουπακιά

Συγκλονίζει ο πατέρας του Φύσσα: Είχαν εντολή να σκοτώσουν τον Παύλο
Συγκλόνισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο πατέρας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης Φύσσας, που κατέθεσε στο δικαστήριο. «Ο Ρουπακιάς είναι επαγγελματίας δολοφόνος, το χτύπημα ήταν επαγγελματικό, έστριψε το μαχαίρι στην πληγή του γιου μου για να πεθάνει από εσωτερική αιμορραγία» είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο πατέρας του αδικοχαμένου μουσικού για να επισημάνει λίγο αργότερα, πως η επίθεση σε βάρος του γιου του ήταν σχεδιασμένη. 

Ο κ. Φύσσας ανέφερε ότι η μουσική του γιου του ενοχλούσε τους χρυσαυγίτες και ότι ο Γ. Ρουπακιάς εκείνο το μοιραίο βράδυ δέχθηκε εντολή από «ανωτέρους» για να επιτεθεί στον Παύλο. 

«Είμαι ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, ο γιος μου έκανε μεροκάματα στη ζώνη του Περάματος», είπε αρχίζοντας την  κατάθεσή του ο κ. Φύσσας και στη συνέχεια περιέγραψε όλα όσα έζησε από τη στιγμή που πληροφορήθηκε ότι ο γιος του δέχθηκε την επίθεση. 

Κλείσιμο
Ανέφερε ο πατέρας του αδικοχαμένου μουσικού: «Με πήρε ο αδελφός μου τηλέφωνο και μου είπε τρέχα στην  Τσαλδάρη, έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Όταν έφτασα εκεί είχε πολύ κίνηση, άκουγα σειρήνες. Βλέπω τη Χρύσα (σ.σ. η σύντροφος του Π. Φύσσα) στο πεζοδρόμιο και ο Παύλος με τα μάτια γυρισμένα. Το μυαλό μου πήγε αμέσως στη Χρυσή Αύγη, τους ενοχλούσαν τα τραγούδια του». 

Πρόεδρος: Πώς το γνωρίζετε ότι τα τραγούδια του γιου σας τους ενοχλούσαν; 
Απ. Όταν λες κάποιον φασίστα δεν θα ενοχληθεί; 
Πρόεδρος: Είχε προηγηθεί κάποιος διαπληκτισμός ανάμεσα στο γιο σας και σε κάποιον άλλον; 
Απ: Δεν μου είχε πει ποτέ τίποτα. 

Επανερχόμενος στη στιγμή που έμαθε για την επίθεση σε βάρος του γιου του ο Παναγιώτης Φύσσας τόνισε στο δικαστήριο πως όταν έφτασε στο σημείο όπου βρίσκονταν ο γιος του «δεν είδε πολλά αίματα». «Φώναξα δυο τρεις φορές το  όνομά του, εκείνη την ώρα ήρθε ένας αστυνομικός και από πίσω το ασθενοφόρο. Ακούω τότε τη Χρύσα να λέει: Ρε καθίκι τώρα έρχεσαι να βοηθήσεις; Όταν σε φώναζα εγώ, σου έλεγα πήγαινε και δεν πήγαινες»;
 
Πρόεδρος:Άλλα άτομα είδατε;
Απ. Είδα αστυνομικούς και διάφορους περαστικούς. 
Πρόεδρος: Ήταν και άτομα της Χ. Α; 
Απ: Δεν είδα 
Πρόεδρος: Αστυνομικούς είδατε;
Απ. Ναι είδα περίπου δέκα, ήμουν ταραγμένος είδα το παιδί έτσι...


«Η αστυνομία ήταν δίπλα στους χρυσαυγίτες»
Ο πατέρας του αδικοχαμένου μουσικού ανέφερε στην κατάθεσή του ότι τις πρώτες στιγμές που είδε τον γιο του, νόμιζε ότι είχε λιποθυμήσει. «Ακολουθούσα το ασθενοφόρο, άρχισαν να μου μπαίνουν ανησυχίες γιατί δεν άκουγα σειρήνες. Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο, ρώτησα το γιατρό και μου είπε το παιδί κατέληξε» είπε ο κ. Φύσσας και συνέχισε: «Δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα, ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, μου το είπε ο γιατρός. Σκεφτόμουν πώς θα το πω στη μάνα του. Τι να της πω; Ότι σκοτώσανε το παιδί»;
 
Ο κ. Φύσσας ανέφερε πως ρώτησε τη σύντροφο του γιου του, για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ και η κοπέλα του είπε ότι κάθονταν όλοι μαζί - ο Παύλος και η παρέα του - και έβλεπαν το ποδόσφαιρο στην καφετέρια «Κοράλλι». Όπως είπε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, η κοπέλα του περιέγραψε ότι γύρω στα 60 άτομα, τους είχαν πλησιάσει και τους έβριζαν, χωρίς να ξέρουν το γιατί. 

Ο μάρτυρας - πρώτος μάρτυρας κατηγορίας που καταθέτει στη δίκη - ανέφερε ακόμη πως είδε το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης και - όπως είπε - οι αστυνομικοί βρίσκονταν «στο πλευρό των χρυσαυγιτών». «Η δική μου απορία είναι γιατί να μην βρίσκονταν από την πλευρά των παιδιών, να τους προστατεύουν» αναρωτήθηκε ο κ. Φύσσας. 

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο πατέρας του αδικοχαμένου μουσικού, τόνισε πως όταν ο γιος του έφυγε με τη παρέα του από την καφετέρια, άκουσαν στην οδό Τσαλδάρη φωνές. «Περίπου 60 χρυσαυγίτες άρχισαν να τους κυνηγάνε. Αρχισαν να τρέχουν. Ο Παύλος σταμάτησε. Εκεί τον προλάβανε οι χρυσαυγίτες. Σε ομάδες δυο και τριών ατόμων άρχισαν να κάνουν επιθέσεις στον Παύλο» είπε. 

Πρόεδρος: Οι υπόλοιποι της παρέας του Παύλου είχαν φύγει; 
Απ.: Ναι, ο Παύλος είχε μείνει πίσω. 
Πρόεδρος: Του επιτέθηκαν; Τι του έκαναν; 
Απ. Τον εμπόδιζαν, δεν τον άφηναν να απομακρυνθεί. Τον στρίμωξαν σε ένα σημείο. Μέχρι που εμφανίζεται ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς...
Πρόεδρος: Εκτός από τα χτυπήματα από το μαχαίρι, βρέθηκε αλλού χτυπημένος ο γιος σας; 
Απ: Υπήρχαν και άλλα χτυπήματα εκτός από τις μαχαιριές. Στο βίντεο είδα τον Ρουπακιά να παρατηρεί το γιο μου από τα 50 μέτρα, τον μετρούσε προφανώς. Οι κινήσεις του ήταν μελετημένες. Ο Ρουπακιάς αφού μαχαίρωσε τον Παύλο, έστριψε το μαχαίρι για να πεθάνει ο γιος μου από εσωτερική αιμορραγία.
Πρόεδρος: Από που προκύπτει αυτό; 
Απ: Το γύρισμα που έκανε, είχε σαν συνέπεια να χυθεί το αίμα του Παύλου μέσα του. Γι' αυτό και εγώ δεν είδα αίματα στο πεζοδρόμιο... Ο Παύλος άντεξε γύρω στα τέσσερα λεπτά και είπε αυτός με μαχαίρωσε... Μια κοπέλα αστυνομικός συνέλαβε τον Ρουπακιά.... Την ώρα που πλησίαζε ο Ρουπακιάς ακούστηκε: "Ελατε ήρθε ο δικός μας" και σταματήσανε οι επιθέσεις... Ξέρω ότι τελευταία στιγμή ο γιος μου του φώναξε: "Πού πας ρε; Με μαχαίρωσες και φεύγεις"; 
Πρόεδρος: Οταν σας είπαν ότι είναι επαγγελματίας τι εννοούσαν; 
Απ: Ότι ήξερε να στρίψει το μαχαίρι για να πεθάνει από εσωτερική αιμορραγία.


«Έτσι σκοτώνω εγώ»
Πρόεδρος: Ποιο ήταν το κίνητρο μεταξύ δυο αγνώστων γι' αυτή την επίθεση;
Απ: Αυτή η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε κάθε αντίθετη φωνή. Τα τραγούδια του ήταν κατά του φασισμού. Τα έγραφε ο ίδιος. Ενοχλούσε τους χρυσαυγίτες γιατί τους αποκαλούσε φασίστες. Ο Ρουπακιάς είχε το στυλάκι του Ελληναρά, που θέλει να σώσει την πατρίδα και βρίζει. Πιστεύει ότι οι «κακοί» πρέπει να πεθαίνουν. Νομίζει ότι έχει κάνει κάποιο κατόρθωμα. Μου είπαν ότι εκείνη τη στιγμή είχε το βλέμμα που λέει: «έτσι σκοτώνω εγώ».  Και τώρα εδώ κάποιες φορές το ίδιο βλέμμα έχει. 
Πρόεδρος: Δηλαδή, ο Ρουπακιάς αποφασίζει μόνος του να πάει να δολοφονήσει το Φύσσα; Από πού ήρθε ο Ρουπακιάς εκείνο το βράδυ; 
Απ: Τα μέλη αυτής της οργάνωσης συνεννοούνται μεταξύ τους. Ξεχώρισαν 20 από τους 60 και εγκλώβισαν τον Παύλο.
Πρόεδρος: Έτσι, αυτόκλητος εμφανίζεται κάποιος με ένα μαχαίρι; Από πού ξεκινάει ο Ρουπακιάς; 
Απ: Ειδοποιήθηκε από ανωτέρους του προφανώς. Δεν το έκανε μόνος του, εντολή πήρε...


«Τα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου»
«Τα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου» ανέφερε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από το Γιώργο Ρουπακιά. Στην κατάθεσή του ο πατέρας του αδικοχαμένου μουσικού, απέδωσε ευθεώς γνώση στον κατηγορούμενο αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για τη δολοφονία του γιου του. Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας κ.Αδαμαντίας Οικονόμου αλλά και της προέδρου του δικαστηρίου κ. Μαρίας Λεπενιώτη, ο κ. Φύσσας ανέφερε ότι η «ιεραρχία της Χρυσής Αυγής γνώριζε» και ότι την εντολή για τη δολοφονία του γιού του την έδωσε ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής Γ., Πατέλης.

Εισαγγελέας: Είχε δεχθεί απειλές ο γιος σας για τα τραγούδια του; 
Απ: Απ' ότι ξέρω όχι 
Εισαγγελέας: Γνωρίζετε αν έγινε κάποιο επεισόδιο μεταξύ τους μέσα; 
Απ: Απ ότι ξέρω όχι 
Εισαγγελέας: Τότε πως δικαιολογείτε την εμφάνιση όλων αυτών έξω από την κεφετέρια; 
Απ: Τους είχαν ενοχλήσει τα τραγούδια του.
Εισαγγελέας: Είχαν εντολή από κάπου; 
Απ: Ο Ρουπακιάς στις 11:30 δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πατέλη, ο οποίος του είπε: τώρα να πάτε εκεί.  
Εισαγγελέας: Τι να κάνει εκεί; Να σκοτώσει ή να ηρεμήσει τα πράγματα ;
Απ: Να κάνει το προφανές 
Εισαγγελέας : Είχε δεχτεί απειλές για τα τραγούδια και τις ιδέες του; 
Απ: Απ΄ ότι ξέρω όχι

Πολιτική αγωγή : Ο γιος σας στην περιοχή της Νίκαιας είχε κάνει συναυλίες;
Απ: Δεν ξέρω για τη Νίκαια . Είχε βγάλει cd με τα τραγούδια του, τα έπαιζαν σε μαγαζιά 
Πολιτική αγωγή: Ενοχλούσαν κάποιους τα αντιφασιστικά του μηνύματα;;
Απ: Ναι αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να σκοτώσεις κάποιον.  
Πολιτική Αγωγή:Ακούσατε ότι το αυτοκίνητο με το Ρουπακιά είχε μέσα κι άλλα άτομα; 
Απ: Ναι, άκουσα.
Πολιτική αγωγή: Η κοπέλα του γιατί δεν πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα να καταθέσει; 
Απάντηση: Εδειχνε να φοβάται...Θέλει κι ερώτημα το γιατί; 
Πολιτική Αγωγή: Είπατε ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε ιεραρχικά. Θεωρείτε ότι η ιεραρχία είναι άσχετη με το φόνο ;
Απ: Όχι βέβαια, για να σηκωθούν και από την καρέκλα έπαιρναν εντολή. 
Πολιτική Αγωγή: Το Ρουπακιά τον έχετε δει σε φωτογραφίες να χαιρετά ναζιστικά ;
Απ: Ναι.
Πολιτική αγωγή: Πως κινητοποιήθηκε η ομάδα της Νίκαιας; Και εμφανίστηκαν οι εξήντα; 
Απ: Με τηλέφωνα. Πήραν εντολή από τον ανώτερο τους. 
Πολιτική Αγωγή: Ως πατέρας του δολοφονημένου Παύλου, σας γαλήνεψε καθόλου η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από κάποιον, δεν λέω ποιον...
Απ: Όχι βέβαια.  
Πρόεδρος: Αυτό δεν αφορά την παρούσα υπόθεση είναι μια δήλωση που έγινε εκ' των υστέρων.


Ένταση κατά την εξέταση από την υπεράσπιση του Ρουπακιά
Στο δικαστήριο προκλήθηκε ένταση όταν συνήγορος της υπεράσπισης, εξετάζοντας τον πατέρα του Παύλου Φύσσα, ανέφερε πως το περιεχόμενο των στοίχων των τραγουδιών του 34χρονου μουσικού, μόνο αντιφασιστικά μηνύματά δεν είχε. Όπως είπε ο συνήγορος, τα τραγούδια αυτά απλά μετέφεραν κάποιες ανησυχίες του δημιουργού τους. Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση φίλων του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι φωνάζοντας αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα.
 
Νωρίτερα, συνήγορος υπεράσπισης εξετάζοντας τον κ. Φύσσα και πριν του θέσει τις ερωτήσεις της, του ανέφερε πως σέβεται τον πόνο του. Τότε, ο μάρτυρας της απάντησε: «μην υποκρίνεστε, αν σεβόσασταν τον πόνο μου δεν θα ήσασταν εδώ τώρα».  
Υπεράσπιση: Είπατε ότι τα τραγούδια του γιου σας ενοχλούσαν την Χ.Α. Αυτό το γνωρίζετε ή το υποθέτετε; 
Απ: Το υποθέτω.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Ρουμπέκας, συνήγορος του Γ. Ρουπακιά που έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον Π. Φύσσα. «Με κάθε σεβασμό στον πόνο σας...», ξεκίνησε την πρότασή του ο συνήγορος για να εισπράξει την απάντηση του πατέρα: «Αρχίσαμε τις ειρωνείες τώρα...»
Συνήγορος Ρουπακιά: Πώς ειδοποιήθηκαν τα μέλη της Χ.Α. για να συναντηθούν εκεί; Ξέρετε αν αυτή την ειδοποίηση την πήρε και ο Ρουπακιάς; 
Απ: Εγώ ξέρω ότι υπήρχε ένα γραπτό μήνυμα να πάνε εκεί «τώρα»
Συνήγορος: Δεν το είχε πάρει ο Ρουπακιάς. 

Στο σημείο αυτό σημειώθηκαν αντιδράσεις από το ακροατήριο. «Ψέματα» φώναξαν κάποιοι.

Συνήγορος: Γιατί οι φίλοι του τον άφησαν απροστάτευτο το γιο σας; Είπατε ότι έφυγαν και ότι ο γιος σας έμεινε πίσω... Γιατί έφυγαν; 
Απ: Όταν τους επιτίθενται... Για να σωθούν!
Συνήγορος: Αποδίδεται ευθύνες στο ΕΚΑΒ για τη μη διάσωση του γιου σας, είπατε ότι καθυστέρησε το ασθενοφόρο...
Πρόεδρος: Έχουμε ένα ιατροδικαστή που λέει γιατί κατέληξε. Είναι αρμοδιότητα άλλων αυτές οι ερωτήσεις...
Απ: Ο Παύλος ήταν παγωμένος όταν έφτασα, ήλπιζα μήπως μπορούσα να τον επαναφέρω, δεν μπορούσα να το πιστέψω...
Συνήγορος: Μας είπατε ότι έστριψε το μαχαίρι 
Απ: Ήταν πεταλούδα...
Συνήγορος: Εγώ δεν ξέρω από πεταλούδες 
Απ: Ξέρεις.
Συνήγορος: Όταν στρίβεις ένα μαχαίρι ελευθερώνεται το αίμα γιατί ανοίγει η πληγή. Πώς θα γύρναγε το αίμα μέσα; Δεν σας πήγε το μυαλό; Ήταν αξιόπιστος ο γιατρός; 
Απ: Προσπαθείς να μου πεις ότι ευθύνεται το ασθενοφόρο; 
Συνήγορος: Μήπως ο γιατρός το είπε αυτό για να καλύψει τις ευθύνες καθυστέρησης του ΕΚΑΒ; 
Φωνές από το ακροατήριο: Τι είναι αυτά δεν ντρέπεστε ....
Συνήγορος: Εμείς θεωρούμε ότι το είπε ο γιατρός για να καλύψει τις ευθύνες της καθυστέρησης του ασθενοφόρου. 
Ακροατήριο: Να μάθετε και σε άλλους να το κάνουν αυτό επαγγελματικά...
Συνήγορος: Αφού λέτε ότι ο γιατρός σας είπε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό, γιατί δεν είπατε στον γιατρό αυτόν να έρθει στο δικαστήριο να το καταθέσει;
Απ: Δεν το σκέφτηκα.

Καμία ερώτηση στον Παν. Φύσσα δεν υπέβαλλαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων βουλευτών. «Δεν υπάρχει λόγος» ήταν η απάντηση συνηγόρου, οι οποίοι θέλουν έτσι να καταδείξουν ότι τα ηγετικά στελέχη της Χ.Α δεν συνδέονται με την στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα. 


Το ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα 
Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με την κατάθεση της κ. Μάγδας Φύσσα, μητέρας του Παύλου. Θα ακολουθήσει η κατάθεση της αδελφής του αδικοχαμένου μουσικού. Με το τέλος της διαδικασίας η μητέρα του Π. Φύσσα, δεν άντεξε και φώναξε: «5,5 με 6% είναι δολοφόνοι», ενώ ο πατέρας του φώναξε: «120 δολοφόνοι είναι εδώ μέσα», εννοώντας προφανώς τους δικηγόρους και τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της Χ.Α.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης