Πανελλήνιες: Δείτε τις βάσεις για όλες τις σχολές - Πέφτουν στα περισσότερα τμήματα

Πανελλήνιες: Δείτε τις βάσεις για όλες τις σχολές - Πέφτουν στα περισσότερα τμήματα

Κάτω από τα 19.000 μόρια όλες οι ιατρικές σχολές - Κατα χιλιάδες μόρια η πτώση σε σχολές της περιφέρειας - Σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, στρατιωτικές σχολές εισάγονται 70.998 υποψήφιοι - Αναλυτικά όλοι οι πίνακες στο protothema.gr

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το πρωί της Τετάρτης τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το «protothema.gr», όπως κάθε χρόνο κοντά στους υποψηφίους δημοσιεύει τις βάσεις, οι οποίες φέτος καταγράφουν καθοδική πορεία.

Δείτε τα αποτελέσματα στα link που ακολουθούν

1. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2015
2. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2015
3. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2014_ΠΑΝΕΛ.2015
4. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2013_ΠΑΝΕΛ.2015
5. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2015
6. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2015
7. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2014_ΠΑΝΕΛ.2015
8. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2013_ΠΑΝΕΛ.2015
9. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ(ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.2015
10. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ(ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.2015


1. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 90%_Έτη 2015&2014
2. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2014_Έτη 2015&2014
3. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2013_Έτη 2015&2014
4. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ_Έτη 2015&2014
5. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ 10%-2014_Έτη 2015&2014
6. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ 10%-2013_Έτη 2015&2014

Οι φετινές βάσεις δείχνουν πτώση των βάσεων στα περισσότερα τμήματα - ακόμα και στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές - η οποία είναι ακόμα μεγαλύτερη σε σχολές της επαρχίας. Η εικόνα αυτή οφείλεται στον δραστικό περιορισμό του αριθμού των μετεγγραφών αλλά και στην διστακτικότητα των υποψηφίων να επιλέξουν σχολές της επαρχίας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα η Ιατρική Αθηνών «πέφτει» κατά 306 μόρια, η Νομική κατά 755 και η Αρχιτεκτονική Αθήνας «πέφτει» 526 μόρια ενώ τα τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν αύξηση μορίων που κυμαίνονται στα 55 μόρια.

Ανοδος των βάσεων σημειώνεται στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ξενόγλωσσες Φιλολογίες, όπως η Γαλλική Θεσσαλονίκης, η Ιταλική Φιλολογία, καθώς και στη σχολή Μουσικών Σπουδών Αθήνας. 

Επίσης, σημειώνεται διπλασιασμός  της βάσης της Γαλλικής Θεσσαλονίκης ενώ «πέφτει» η Γερμανική Φιλολογία. Πτώση σημειώνεται στη Σχολή Δημοσιογραφίας, στη σχολή Ευελπίδων και στην Ιατρική Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Συνολικά στα Πανεπιστήμια, τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, τα ΤΕΙ, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού εισήχθησαν φέτος 70.988, ενώ το 2014 εισήχθησαν 72.763.

ΣΧΟΛΙΑ (107)

ΘΠ

Μάθετε επιτέλους πως δεν υπάρχουν ΑΕΙ και ΤΕΙ. Υπάρχουν μόνο ΑΕΙ που συμπεριλαμβάνονται τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

βαγ

επεσαν οι βασεις σε 384 τμηματα και ανεβηκαν σε 484 τμηματα !!! ανεβηκαν κυριως οι μεσαιες και χαμηλες βασεις και επεσαν οι υψηλες !!!! η δεν ξερετε μαθηματικα οι δημοσιογραφοι η πληροφορειται λαθος τον κοσμο ή αναπαραγεται μια μπαρουφα που ειπε καποιος χωρις να το ελενξετε

Κηφισόδωρος

ΝΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝ ΕΧΗ ΜΙΑΛΟ ΘΑ ΨΗΦΗΣΗ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΗΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΓΕΜΗΣΑΝ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΕΟΡΓΙΑΝΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΗΡΙΑ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΗΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΗΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΚΑΘΑΡΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΜΟΥΝΙΑ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΗΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΒΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΒΓΑΝΗΣΤΑΝ ΓΕΜΗΣΑΝ ΜΕ ΛΑΘΡΟΤΑΛΗΜΠΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΛΕΥΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΗΜΦΕΡΩΝΤΟΝ. ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΕ ΟΙ ΕΒΡΕΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ Η ΛΕΧΜΑΝ ΜΠΡΑΔΕΡΣ ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΕΜΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΗΟΤΕΧΝΙΕΣ ΕΚΕΙ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΗ ΠΑΡΑΓΩΚΗ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΕΝΧΩΡΙΑ ΕΓΚΥΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΔΟΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΗΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΕΛΓΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΟΛΑ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΠΛΑ ΖΗΜΕΝΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΕΚΑΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΟΛΤΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ , ΑΥΤΟΚΗΝΗΤΑ , ΠΟΥΛΜΑΝ , ΨΥΓΕΙΑ, ΠΛΗΝΤΗΡΙΑ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΤΡΟΦΗΜΑ, ΟΛΑ. ΠΟΥ ΣΕ ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΡΑΓΓΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΧΟΥΝΤΑ ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΗΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΣΙΑ ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΔΕ ΔΗΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΨΩΜΙ. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΗΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ

ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ.ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ.ΤΟΣΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ

Εφιαλτης ο Αθηναιος

Μέχρι και τα σύμφωνα ειναι ικανός να γράψει λαθος....

George Pavlou

Πρώτα έρχεται η φυλή και μετά έρχεται η ορθογραφία. Η ορθογραφία διορθώνεται. Αλλά το αίμα νερό δε γίνεται.Και αν γίνεται,δεν πίνεται. Οι προπαππούδες μο ήταν αναλφάβητοι.Μιλούσαν ελληνικά,αλλά δεν ήξεραν ούτε να τα γράφουν ούτε να τα διαβάζουν.Δεν ήταν Έλληνες;;;Και βέβαια ήταν. Εάν ένας Αλβανός,Σκοπιανός,Βούλγαρος,Τούρκος,Γεωργιανός,Πακιστανός,γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα και τελειώσει ελληνικό σχολείο,πανεπιστήμιο,μεταπτυχιακό,διδακτορικό κτλ,είναι συνέλληνας;;;Όχι βέβαια. Αφού υπάρχει αλβανική,σκοπιανική,βουλγαρική,τουρκική,γεωργιανική,πακιστανική εθνική συνείδηση. Είναι αλλοδαποί της διασποράς,δεν είναι συνέλληνες. Κανονικά πρέπει μία ομάδα από νομικούς να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας,έτσι ώστε να καταργηθεί ο νόμος για την ιθαγένεια,ο οποίος υπηρετεί κυρίως την αλβανική πολυτεκνία και τον αλβανικό ιμπεριαλισμό-επεκτατισμό(βλέπε χάρτη μεγάλης Αλβανίας). Κάνεις ένα λάθος που το κάνουν πολλοί.Συνδέεις την Ελλάδα με κάτι το πνευματικό(γλώσσα,ανάγνωση,γραφή,ορθογραφία,ιστορία,μουσεία κτλ). Η Ελλάδα δεν είναι φίλε μου κάτι το πνευματικό. Η Ελλάδα είναι κάτι και σαρκικό και πνευματικό. 1)σαρκικό(λευκή μεσογειακή φυλή ή έστω γενική λευκή ευρωπαϊκή φυλή). 2)πνευματικό(νώθω Έλληνας και σε περίπτωση πολέμου θα υποστηρίξω την Ελλάδα).Ομοίως και σε περίπτωση ειρήνης(πχ ποδοσφαιρικός αγώνας) θα υποστηρίξω μόνο την Ελλάδα. Πρέπει να ισχύουν και τα 2 για να θεωρείται κάποιος συνέλληνας. Και ΜΕΤΑ έρχεται η ελληνική παιδεία(γλώσσα,ανάγνωση,γραφή,ορθογραφία,ιστορία,μυθολογία,μουσεία κτλ). Οι συνέλληνες των ΗΠΑ δε διατηρούν την ελληνική γλώσσα.Και δεν τους κατηγορώ,διότι η ελληνική γλώσσα ανήκει στις δύσκολες ευρωπαϊκές γλώσσες.Αλλά διαβάζουν ελληνική ιστορία και μυθολογία στα αγγλικά. Αλλά 1)νιώθουν Έλληνες,2) ανήκουν στη γενική λευκή ευρωπαϊκή φυλή. Οι συνέλληνες της Ουρουγουάης(ολόκληρα ελληνικά χωριά παρακαλώ) μιλούν μόνο ισπανικά.Και έφτιαξαν τα δικά τους χωριά από το 1500-1600. Οι Ισπανοί θαλασσοπόροι χρησιμοποιούσαν συνέλληνες ναυτικούς. Και όμως νιώθουν συνέλληνες και διατηρούν τα μεσογειακά ελληνικά χαρακτηριστικά τους. Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι κάτι το πνευματικό.Είναι κάτι και πνευματικό και σαρκικό. 1)πνευματικό(ελληνική συνείδηση,αισθάνομαι Έλληνας). 2)σαρκικό( μεσογειακή φυλή ή γενική λευκή ευρωπαϊκή φυλή). Και ΜΕΤΑ έρχεται η γλώσσα,γνώση,μόρφωση κτλ. Αυτό πρέπει επιτέλους κάποιοι να το καταλάβετε. Διάβασε προσεχτικά το σχόλιό μου.Ρώτα ό,τι θέλεις.Θα απαντήσω μόλις βρω χρόνο.

τελος

στην αγωνια των υποψηφιων...τουβλακίων! Αρε κουνια που σας κουναγε βλακάκια, τωρα ξεκινα η αγωνια αν θα βγει παλι το γελαστό παιδί.

Επιχειρηματίας Γυμνασίου

Ποτέ δεν αρίστευσα στο πανεπιστήμιο, αλλά σήμερα οι αριστεύσαντες στα πανεπιστήμια είναι υπάλληλοί μου. Bill Gates, Αμερικανός επιχειρηματίας (Microsoft).

OΔΗΓΟΣ ΝΤΑΛΙΚΑΣ

Ένας μορφωμένος ηλίθιος είναι πιο ηλίθιος από έναν αμόρφωτο ηλίθιο.

Εισαι...

Θεός... Έγραψες...!

Μνημονιακός

Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.

ΕΓΩ ΠΕΡΑΣΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΚΤΕΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ.

ANAΡΧΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ

Η εκπαίδευση είναι θαυμάσιο πράγμα. Αλλά καλό είναι να θυμόμαστε ότι τίποτε από όσα αξίζει να γνωρίζουμε δεν μπορεί να διδαχθεί.

παρακαλω

εχω μεταπτυχιακο και πειναω δεν ξερω να μαγειρευω ουτε αυγο.... μπορει καποιος να μου πει τι παταω για να δω πως φτιαχνω ενα;;;

μορφωση καλαβρεζικη

εμενα μου ειπε η μαμα μου να κοιταω τα μαθηματα μου...να περασω...μαγειρευε παντα αυτη...τωρα δεν ξερω τι θα κανω...αληθεια τα διαφημιστικα φυλλαδια απο πιτσαριες κλπ τρωγοντε ωμα ???

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ

δε πειράζει φίλε ψήφισε με και όλα θα πάνε καλά.Θα σε βάλω αρχιμάγειρα στη βουλή να τσεπώνεις 3.000 ξεκούραστα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης