Σε κρίσιμη κατάσταση η μαθήτρια που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη

Σε κρίσιμη κατάσταση η μαθήτρια που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη

Η 17χρονη χειρουργήθηκε στο κεφάλι και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ - Επιφυλακτικοί παραμένουν οι γιατροί - Ιταλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ - Οι γονείς της είναι στο πλευρό της - Επιστρέφουν σήμερα στην Ελλάδα οι υπόλοιποι μαθητές 

Σε κρίσιμη κατάσταση η μαθήτρια που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη
Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε σε νοσοκομείο της Ρώμης, η μαθήτρια γ΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας Ημαθίας, η οποία χθες το βράδυ και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου, όπου διέμενε, στη διάρκεια της εξαήμερης εκδρομής του σχολείου στην ιταλική πρωτεύουσα.



Κλείσιμο
Η 17χρονη κοπέλα χειρουργήθηκε στο κεφάλι, καθώς έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Κατά την διάρκεια της επέμβασης, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι του νοσοκομείου, αντιμετωπίστηκε ένα αιμάτωμα που το κορίτσι παρουσίαζε στο κεφάλι. Αυτή τη στιγμή η μαθήτρια αναρρώνει στην μονάδα εντατικής θεραπείας, με την κατάστασή της να παραμένει σοβαρή και κρίσιμη. «Οι γιατροί παραμένουν επιφυλακτικοί», δήλωσε ο Κάρλο Σαΐτο, εκπρόσωπος των ιταλικών υγειονομικών αρχών. 

 



Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Αναστασία Μαυρίδου δηλώνει στο protothema.gr: «Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη στιγμή. Το κορίτσι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Ρώμης και αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε επέμβαση. Οι γονείς της έχουν φτάσει ήδη στην Ρώμη. Πώς έγινε δεν γνωρίζουμε ακόμη. Το ερευνά η αστυνομία. Τα υπόλοιπα παιδιά της εκδρομής επιστρέφουν σήμερα στα σπίτια τους».
 





Όπως διευκρίνισε, το ατύχημα συνέβη χθες το βράδυ, μετά το δείπνο, όταν τα παιδιά ανέβηκαν στα δωμάτιά τους, στο ξενοδοχείο στην οδό Cristoforo Colombo, στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας προκειμένου να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους, ενόψει της προγραμματισμένης αναχώρησής τους, σήμερα.



Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η συγκεκριμένη μαθήτρια ένιωσε κάποια στιγμή χθες το απόγευμα ελαφρώς αδιάθετη. Κατόπιν, ανέβηκε στο δωμάτιό της, πήρε παυσίπονο και, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ένιωσε καλύτερα, ενώ μάλιστα επικοινώνησε με τη μητέρα της και την ενημέρωσε γι' αυτό. Λίγο αργότερα, κατέβηκε στο εστιατόριο και έφαγε με τους συμμαθητές της, ενώ όταν οι καθηγητές έστειλαν τα παιδιά στα δωμάτιά τους να ετοιμάσουν τα πράγματά τους για την αναχώρηση της επομένης, γύρω στις δέκα το βράδυ, η μαθήτρια φαίνεται πως και πάλι είπε στις δύο συμμαθήτριές της που έμεναν μαζί της ότι δεν αισθανόταν καλά. 


Από εκεί και πέρα, μέχρις ότου η μαθήτρια βρέθηκε στο έδαφος, έχοντας πέσει από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη.



Από την ιταλική αστυνομία που έχει αναλάβει την έρευνα και έχει πάρει καταθέσεις και από τα δύο κορίτσια που έμεναν με τη 17χρονη στο ίδιο δωμάτιο, αλλά και από άλλους συνοδούς και καθηγητές, δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως το παραμικρό.

Πάντως, ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η μαθήτρια είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Η ιταλική αστυνομία, με δηλώσεις στο protothema.gr, ενημερώνει ότι ειδοποιήθηκε γύρω στις 11 το βράδυ της Τετάρτης και όταν έφτασε στο σημείο, υπήρχε ήδη εκεί ασθενοφόρο. Το κορίτσι δεν είχε τις αισθήσεις του, λένε οι αστυνομικοί.

Μιλώντας στο protothema.gr ο ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρείας Θεοχάρης Χατζημιχαήλ «η εκδρομή ήταν στα πρότυπα μιας φυσιολογικής 5ημερης, η οποία προσέχτηκε πολύ. Πριν το ατύχημα, τα παιδιά γύρισαν στο ξενοδοχείο περίπου στις 6 το απόγευμα, στην συνέχεια πήραν το γεύμα τους και αφού τελείωσαν πήγαν στα δωμάτια τους να ετοιμάσουν τις αποσκευές καθώς σήμερα ήταν η ημέρα επιστροφής. Το κορίτσι ήταν ένα φυσιολογικό παιδί της ηλικίας της η οποία είχε διαλέξει την θεωρητική κατεύθυνση».
 
Στην αποστολή της εκδρομής συμμετέχουν συνολικά 54 μαθητές και 4 συνοδοί.

«Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι με τη μαθήτρια και τους γονείς της. Θα διερευνήσουμε στη συνέχεια, υπηρεσιακά, κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το ατύχημα, μιλώντας και με τους καθηγητές, που ήταν συνοδοί στην εκδρομή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Χρήστος Σκούπρας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης