Κοζάνη: Επιτέθηκε στην γιατρό που πήγε να τον βοηθήσει, επειδή ήταν Νιγηριανή!

Κοζάνη: Επιτέθηκε στην γιατρό που πήγε να τον βοηθήσει, επειδή ήταν Νιγηριανή!

Ο πελάτης δεν δέχτηκε την ιατρική φροντίδα της γυναίκας  ιατρού, εξαπολύοντας φραστική επίθεση κατά του προσώπου της - Πρωτοφανές περιστατικό στα Επείγοντα του  Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης - Καταδικάζει το περιστατικό ο διοικητής του νοσοκομείου

Κοζάνη: Επιτέθηκε στην γιατρό που πήγε να τον βοηθήσει, επειδή ήταν Νιγηριανή!
Ένα πρωτοφανές περιστατικό, για τα δεδομένα της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης, εκτυλίχτηκε την Τρίτη το βράδυ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και συγκεκριμένα στα Επείγοντα, όταν ένας ασθενής επιτέθηκε φραστικά στην γιατρό που προσέτρεξε για να τον βοηθήσει!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό μέσο  prlogos.gr ο ασθενής επιτέθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς προς τη γιατρό.

Ο διοικητής των Νοσοκομείων «Μαμάτσειο - Μποδοσάκειο Γεώργιος Παύλου», μιλώντας στο τοπικό μέσο σχολίασε για το περιστατικό.

Κλείσιμο
«Η γιατρός δέχθηκε φραστική επίθεση από κάποιον ασθενή, ο οποίος προσήλθε στα επείγοντα περιστατικά το βράδυ της Τρίτης. Ο ασθενής επετέθη φραστικά με ρατσιστικές διαθέσεις σε βάρος της γιατρού. Στο νοσοκομείο ήρθε αμέσως η αστυνομία, έγινε καταγγελία από τη γιατρό, υποβλήθηκε μήνυση, πάρθηκαν οι απαραίτητες καταθέσεις και η υπόθεση θα λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης. Φυσικά, ο ασθενής νοσηλεύθηκε κανονικά».

Όπως προσέθεσε ο ίδιος, ο ασθενής, μεσήλικας κατά τις πληροφορίες, δεν δέχθηκε να τον κουράρει η γιατρός (Νιγηριανής καταγωγής) και της επιτέθηκε φραστικά, εντελώς αναίτια, ενώ η ίδια προσέτρεξε αμέσως όταν ο ασθενής πήγε στα Επείγοντα περιστατικά.

Ο διοικητής του νοσοκομείου συνέχισε, αναφέροντας:  «Καταδικάζω και σαν Έλληνας πολίτης αλλά και σαν διοικητής του νοσοκομείου τη ρατσιστική βία, με όποιον τρόπο γίνεται. Και η φραστική βία είναι κάτι ανήθικο. Η γιατρός έκανε το καθήκον της, προσπαθώντας να σώσει τη ζωή του συνανθρώπου, προσέτρεξε αμέσως στο περιστατικό και δέχθηκε τη φραστική επίθεση...».

Η Solace Akpevwe Godwin και είναι Νιγηριανής καταγωγής και ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 14 χρόνια. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τμήμα Ιατρικής και επί του παρόντος είναι ειδικευόμενη Παθολογίας στο Γ.Ν Κοζάνης (ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ).

 
Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου


«Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου "Μαμάτσειο"-"Μποδοσάκειο" καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή, ρατσιστική επίθεση που εδέχθη η ιατρός μας Godwin Solace Akpevwe.

Τέτοιες πράξεις μας παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους και δεν αρμόζουν στην εποχή μας και ιδιαίτερα στο χώρο του Νοσοκομείου, όπου όλο το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό υπερβάλλει εαυτόν για το καλό και την ασφάλεια των συνανθρώπων μας».

                                                                  Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

                                                                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΥ


Το συμβάν, κατά το ρεπορτάζ,  έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης αφού κλήθηκε η αστυνομία και υποβλήθηκε μήνυση από την γιατρό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης