Με κλάματα αντέδρασαν στην απόφαση του Αρείου Πάγου οι καθαρίστριες

Με κλάματα αντέδρασαν στην απόφαση του Αρείου Πάγου οι καθαρίστριες

Επεισόδια αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών – Πληροφορίες για δύο τραυματίες - Στο γραφείο Χαρδούβελη τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με κλάματα αντέδρασαν στην απόφαση του Αρείου Πάγου οι καθαρίστριες
Με κλάματα και οργή υποδέχτηκαν οι απολυμένες καθαρίστριες την ανακοίνωση της αρνητικής απόφασης του Αρείου Πάγου για την επανατοποθέτησή τους. 

Οι καθαρίστριες και σήμερα για 37 συνεχόμενη ημέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για συγκρούσεις έξω από το κτήριο και για δύο τραυματίες.
Κλείσιμο

Στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών έξω από από το ΥΠΟΙΚ βρίσκονται μέλη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτή την ώρα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τέσσερις βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στο γραφείο του νέου υπουργού, Γκίκα Χαρδούβελη. Μεταξύ αυτών είναι ο Γιώργος Βαρεμένος και η Νάντια Βαλαβάνη.  

Σημειώνεται ότι ο Άρειος Πάγος την Πέμπτη έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο Υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.


Στις 15 Μαΐου, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και διέταζε την προσωρινή εκτέλεση της κρίσης του. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ζητώντας την αναστολή της εκτέλεσης.


Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, το υπουργείο Οικονομικών δεν υποχρεούται να επανατοποθετήσει προσωρινά τις καθαρίστριες.






















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης