Λαθρεμπόριο καυσίμων: Ενσταση ακυρότητας από τον συνήγορο του υπαλλήλου του ΥΠΕΚΑ

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Ενσταση ακυρότητας από τον συνήγορο του υπαλλήλου του ΥΠΕΚΑ

Σε εξέλιξη οι απολογίες των έξι οδηγών βυτιοφόρων που φέρονται να εμπλέκονται σύμφωνα με την αστυνομία στο κύκλωμα λαθρεμπορίας

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Ενσταση ακυρότητας από τον συνήγορο του υπαλλήλου του ΥΠΕΚΑ
Ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου, υπέβαλε το πρωί στον έβδομο ανακριτή Πειραιά, ο συνήγορος του τμηματάρχη διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, που αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ.

Στην ένσταση αναφέρεται ότι «στο κατηγορητήριο δεν ορίζεται η ποσότητα του λαθρεμπορεύματος η οποία έχει κατασχεθεί, παρά μόνο η αξία του ανύπαρκτου λαθρεμπορεύματος που ανέρχεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στα 662.880 ευρώ».

Τονίζεται επίσης ότι «η αξία του ανύπαρκτου λαθρεμπορεύματος που αναφέρεται στο προσβαλλόμενο κατηγορητήριο και έχουν προσδιορισθεί αντίστοιχα σε αυτό, έχει γίνει από τον έβδομο ανακριτή Πειραιά βάσει του διαβιβαστικού εγγράφου της αστυνομίας». Χαρακτηριστικά ο συνήγορος αναφέρει στην ένσταση «ότι δεν υπάρχει λαθρεμπορία χωρίς λαθρεμπόρευμα όπως και ανθρωποκτονία χωρίς νεκρό!!!.»

Κλείσιμο
Γι αυτόν τον λόγο η απολογία του υπαλλήλου του ΥΠΕΚΑ διακόπηκε μέχρι να συγκληθεί το δικαστικό συμβούλιο, που καλείται να αποφασίσει για την τύχη της ένστασης.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη οι απολογίες των έξι οδηγών βυτιοφόρων που φέρονται να εμπλέκονται σύμφωνα με την αστυνομία στο κύκλωμα λαθρεμπορίας.

Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γ.Σπανός και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του που κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μία γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων η οποία θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ της επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης