Κεφαλονιά: Ένταξη στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης προωθεί η Κυβέρνηση
Ο Κ. Χατζηδάκης επικοινώνησε με τις αρμόδιες τοπικές αρχές στην Κεφαλονιά, ζητώντας τους να προβούν στις διαδικασίες για να ενταχθεί το νησί στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.
Σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπως ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης επικοινώνησε σήμερα με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπυρίδωνα Σπύρου, τον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή και τον δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση για τις δυνατότητες συνδρομής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα για την αποκατάσταση ζημιών από τους σεισμούς που έπληξαν την Κεφαλονιά.
Από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει ήδη αποσταλεί η σχετική ενημέρωση προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στην Κεφαλονιά μεταβαίνει κλιμάκιο του Υπουργείου για να βοηθήσει στην καταγραφή των ζημιών και τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών για την υποβολή της σχετικής αίτησης στην ΕΕ.
Σύμφωνα με τον Κοινοτικό κανονισμό μια περιοχή μπορεί να ενισχυθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις: τεκμηριωμένη επίπτωση στο ΑΕΠ της Περιφέρειας, επηρεασμός του 50% του τοπικού πληθυσμού για χρονικό διάστημα όχι λιγότερο από έναν χρόνο από τις φυσικές καταστροφές (πχ. μακροχρόνια διαμονή σε προσωρινά καταλύματα, διακοπή λειτουργίας δικτύων υποδομών) και σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα.
Σημειώνεται ότι το Ταμείο Αλληλεγγύης παρεμβαίνει για την κάλυψη μέρους της αποκατάστασης δημοσίων υποδομών, δαπανών υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών και των δαπανών προσωρινών μέτρων ανακούφισης του τοπικού πληθυσμού στις οποίες έχει ήδη προβεί το κράτος.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.