«Καμπανάκι» Πελεγρίνη για βανδαλισμούς στα πανεπιστήμια λόγω διαθεσιμότητας

«Καμπανάκι» Πελεγρίνη για βανδαλισμούς στα πανεπιστήμια λόγω διαθεσιμότητας

Με επιστολές σε Μεϊμαράκη, Αρβανιτόπουλο, Μητσοτάκη και Δένδια, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ θέτει ζήτημα φύλαξης των χώρων του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύσκεψη Ολυμπιακού-ΠΑΟ  για θέματα ασφαλείας
«Καμπανάκι» Πελεγρίνη για βανδαλισμούς στα πανεπιστήμια λόγω διαθεσιμότητας
Με σημερινή επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους συναρμόδιους υπουργούς, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θ. Πελεγρίνης, καλεί τη Βουλή των Ελλήνων και τους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν σε άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας για εύλογο χρόνο, ώστε, σε συνθήκες καταλλαγής, αξιοκρατίας και ηρεμίας, να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο και να αποκατασταθεί πλήρως και σε όλο της το εύρος η ακαδημαϊκή λειτουργία, σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου.

Παράλληλα, με επιστολή του προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, εφιστά την προσοχή στο φλέγον ζήτημα της ελλιπούς φύλαξης των εγκαταστάσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εφόσον υλοποιηθεί, όπως έχει σχεδιαστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας, καθώς τίθεται σε διαθεσιμότητα όλο το προσωπικό φύλαξης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Ακολουθούν οι επιστολές:

Κλείσιμο
Προς

- Τον Πρόεδρο της Βουλής (προς ενημέρωση του Κοινοβουλίου)
   κ. Ευάγγελο. Μεϊμαράκη
- Τον Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων
   κ. Κων/νο  Αρβανιτόπουλο
- Τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ /κής  Διακυβέρνησης
   κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,
Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Ενόψει της συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων τροπολογίας που αφορά το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημίων και εξαιτίας της εξαιρετικά σοβαρής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη ΚΥΑ και την εξ αυτής απεργία του προσωπικού μας θα ήθελα να σας μεταφέρω την επιθυμία των πανεπιστημιακών αρχών για ανοικτό πανεπιστήμιο, την ανάγκη άμεσης εγγραφής φοιτητών και την διενέργεια εξετάσεων, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως και σε όλο της το εύρος η ακαδημαϊκή λειτουργία σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου.

Απευθύνω έκκληση προς τη Βουλή των Ελλήνων και τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας για εύλογο χρόνο, ώστε σε συνθήκες καταλλαγής, αξιοκρατίας και ηρεμίας να λειτουργήσει το πανεπιστήμιό μας, δεδομένου μάλιστα ότι επίκειται ο 40ος εορτασμός της 17ης Νοέμβρη.
 
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης
              κο  Νικόλαο Δένδια

Μετά την ενημέρωση που είχα από τους Κοσμήτορες των πανεπιστημιακών σχολών αλλά και από τις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου υφίσταται πλέον, σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας των κτηριακών εγκαταστάσεων και του προσωπικού μας. Τούτο προκύπτει  αφού  ύστερα από  την έκδοση της υπ’ αριθμό. 135211/Β2/23-9-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄2384/ 24-9-2013) όπως  τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμό. 150539/Β2 ΚΥΑ/15-10-2013 (ΦΕΚ 2601 Β΄/15-10-2013), τίθενται σε διαθεσιμότητα όλο το προσωπικό φύλαξης του Πανεπιστημίου μας.

Το γεγονός αυτό εγκυμονεί εξαιρετικούς κινδύνους  για την λειτουργία του Πανεπιστημίου μας και των Πανεπιστημιακών κτηρίων. Είναι χαρακτηριστική η ανάγκη περιφρούρησης ενδεικτικά του κτηρίου της Νομικής Σχολής, του Κεντρικού  κτηρίου του  Πανεπιστημίου, της Πανεπιστημιούπολης  κτλ αφού στο παρελθόν οι χώροι αυτοί έχουν υποστεί επιθέσεις, βανδαλισμούς και έχουν διαπραχθεί σοβαρές αξιόποινες πράξεις.

Με την ιδιότητά μου ως Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και ενόψει της ανωτέρω καταστάσεως, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι    υφίστανται πλέον εξαιρετικοί και επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος προς αποτροπή αξιοποίνων πράξεων, προκειμένου να ληφθούν κατεπειγόντως από μέρος των αστυνομικών αρχών μέτρα  φρούρησης και ασφαλείας για τη διαφύλαξη των κτηρίων του ΕΚΠΑ, δεδομένου μάλιστα ότι επίκειται ο εορτασμός της 17 Νοεμβρίου και το Πανεπιστήμιό μας αδυνατεί για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, να προβεί στη φύλαξη των Πανεπιστημιακών κτιρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης