Μαζική απογραφή διοικητικών υπαλλήλων στον ιστότοπο του υπ. Παιδείας

Μαζική απογραφή διοικητικών υπαλλήλων στον ιστότοπο του υπ. Παιδείας

Πάνω από 400 οι δηλώσεις - 20.000 οι επισκέψεις μέσα στο πρώτο 24ωρο

Μαζική απογραφή διοικητικών υπαλλήλων στον ιστότοπο του υπ. Παιδείας
Μαζικές δηλώσεις πραγματοποιούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, καθώς περισσότεροι από 400 έχουν ήδη απογραφεί στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας, μία ημέρα μετά το «ανέβασμα» της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας στο Διαδίκτυο.

Επίσης, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, οι επισκέψεις διοικητικών υπαλλήλων στη συγκεκριμένη σελίδα έχουν ξεπεράσει τις 20.000, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τρίτη, 22 του μήνα.

Το υπουργείο Παιδείας, μαζί με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έδωσε τη δυνατότητα στους διοικητικούς υπαλλήλους να απογραφούν, με στόχο τη σύνταξη πινάκων αξιολόγησης, που θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ, ώστε να επιλεγούν για διαθεσιμότητα περίπου 1.000 από τους 1.969.

Ουσιαστικά, με αυτή τη δυνατότητα, όπως λένε πηγές του υπουργείου Παιδείας, «το υπουργείο απεγκλωβίζει και απελευθερώνει τους διοικητικούς υπαλλήλους των έξι πανεπιστημίων από τις μικρές συντεχνίες ανομίας, που κρατούν τα πανεπιστήμια κλειστά. Αυτές οι μικρές μειοψηφίες εκβιάζουν και εγκλωβίζουν, όχι μόνο τους φοιτητές, αλλά και τους συναδέλφους τους, οι οποίοι τηρώντας το νόμο, θέλουν να απογραφούν. Άλλωστε, ουδείς μπορεί να λησμονήσει ότι όποιος έχει την υποχρέωση να απογραφεί και δεν το κάνει, τίθεται σε αργία».

Για να συμπληρώσουν: «Είναι γεγονός ότι με την κύρωση της αργίας, σε όσους δεν απογραφούν, δεν κρίνεται η πολιτική της διαθεσιμότητας, αλλά η τήρηση των νόμων από τους πολίτες, πολύ δε περισσότερο από τους δημοσίους υπαλλήλους. Κρίνεται, επίσης, και η ικανότητα της πολιτείας να εφαρμόζει το νόμο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης