Ο ειδικός φρουρός ήταν εκτός υπηρεσίας και ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε στον αέρα για να αποφύγει το λιντσάρισμα από ομάδα 30 διαδηλωτών που τον περικύκλωσαν - Ο άνδρας συνελήφθη και διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό - Δείτε βίντεο και ακούστε τον πυροβολισμό
Πανικός επικράτησε λίγο μετά τις 19:00 την Παρασκευή στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από το χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά όταν ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε στον αέρα.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ξαφνικά περικυκλώθηκε από ομάδα 30 ατόμων που τον έριξαν από την μοτοσυκλέτα του στην οποία προκάλεσαν φθορές. Σύμφωνα με τις εξηγήσεις του αστυνομικού για να αποφύγει το λιντάρισμα κατέφυγε σε κοντινή καφετέρια και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα.
Διαφορετική είναι η εικόνα αυτοπτών μαρτύρων που μεταφέρουν μια άλλη εκδοχή. Σύμφωνα με την άποψη αυτή ο αστυνομικός σταμάτησε με την μοτοσυκλέτα του δίκυκλο μπροστά από τους συγκεντρωμένους, πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα και στη συνέχεια κρύφτηκε σε μια καφετέρια.
Έπειτα από το περιστατικό, ο ειδικός φρουρός συνελήφθη και από την Αστυνομία διατάχθηκε και ένορκη διοικητική εξέταση για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες,ο άνδρας ήταν τραυματισμένος στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές βοήθειες.
Κλείσιμο
Δείτε βίντεο στο οποίο ακούγονται οι πυροβολισμοί (ακούγονται στην αρχή και ακολουθούν ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης).
Η ιστοσελίδα Ιndymedia δημοσίευσε φωτογραφία του αστυνομικού να κρατά το όπλο με το οποίο πυροβόλησε για να εκφοβίσει τους διαδηλωτές.
Φωτογραφία από το Indymedia
Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η πορεία με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της
ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΕΚ σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια έξω από τον
σταθμό του Μετρό μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές
πεταξαν διάφορα αντικειμενα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που απάντησαν με
περιορισμένη ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.
To βίντεο που ακολουθεί αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Indymedia:
Για 40 ημέρες, τα γραφεία της Kaizen Gaming μπήκαν σε ρυθμό FIFA World Cup 2026™. Τύμπανα και ποδοσφαιρικά anthems στην Αθήνα, watch parties από τη Λισαβόνα μέχρι το Μπουένος Άιρες, PS5 tournaments, sticker challenges, δώρα, συναυλίες και μια ξεχωριστή εμπειρία ποδοσφαιρικής προσβασιμότητας συνέθεσαν μια μεγάλη γιορτή που ταξίδεψε σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.