Στη φυλακή οδηγήθηκε σήμερα ο 41χρονος άνδρας που φέρεται να είχε μισθώσει το θερμοκήπιο όπου εντοπίστηκε μία τεράστια φυτεία κάνναβης στη Μεσαρά, με περισσότερα από 1.100 δενδρύλλια να έχουν κατασχεθεί από την Αστυνομία.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου από κλιμάκιο του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Μεσαράς. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη φυτεία μέσα σε θερμοκήπιο, εκριζώνοντας δενδρύλλια ύψους έως και τριών μέτρων. Κατά την ίδια επιχείρηση, εντός του χώρου βρέθηκε και 1,5 κιλό αποξηραμένης κάνναβης, η οποία επίσης κατασχέθηκε.
Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, προσωρινά κρατούμενος βρίσκεται και ο 51χρονος ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Στην απολογία του τις προηγούμενες ημέρες υποστήριξε ότι δεν είχε γνώση των παράνομων ενεργειών του ενοικιαστή, επιμένοντας στην αθωότητά του.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.